Isnin, 14 Mei 2018

Review: Nanguang Whitening Drip

Assalamualaikum semua,

Im back again...kali ni shawal nak share satu review pasal whitening injection from Taiwan. Rasanya ni baru lagi dulu populer sangat cindella kan. Have you ever heard about Nanguang or Nankuang?

Image result for nanguang testimoni

Haa macam ni lah rupanya, harga loose set sekitar rm 350-450 keatas..full set cecah seribu lebih. Dikatakan kesan pemutihan seawal pertama kali drip lebih bagus daripada cindella. Nanguang origin company from Taiwan. Serius item dia sangat banyak uols.. some of dripper kadang2 tak nak amek upah drip nanguang sebab lama nak tunggu customer habes drip and nak habeskan kesemua tu dripper kena jab berkali2 dalam air saline. Memang leceh.

 Sedikit info fungsi dose Nanguang untuk uols faham:

1. PanNobel 【】 诺贝尔 20ml
kolagen @produce, pembaikan kerosakan UV pada kulit, melanin.
2. Lisamin 【止血 明】 5ml
@cut off pembentukan radiasi ultraungu. Memperbaiki dan mencegah pemendapan pigmen kulit.
3. Thioccan 【】 保肝 5mlx2
@Help Hati detoksifikasi, mengurangkan kerosakan kulit yang disebabkan dengan usia dan menjana kulit baru, menjadikan kulit lembap.
4. Cebonin 【循 必 利】 5ml
@Scavenger Radikal bebas, menggalakkan peredaran vaskular periferal, meningkatkan metabolisme, anti-penuaan.
5. Copolamin-B12 【高 补 那 命 B12】 20ml
@Fatigue, Mengekalkan pelinciran kulit yang sihat, penampilan ditangguhkan kedut.
6. Soragen-S 【治 敏 健】 20ml
@There Adalah bahan-bahan anti-radang, jadi selepas digunakan, kulit tidak sensitif, ekzema bertambah baik.
7. Kinpomin 【贝 力 多】 50ml
@The Enzim antioksidan yang paling penting dalam sel-sel manusia enzim antioksidan ..Intracellular, boleh memberikan fungsi dan radikal bebas, 100% perencatan keupayaan melanin.
8. Ancare 【舒 得 清】 3ml
@ Import Jepun ini bahan-bahan mentah yang dihasilkan dipertingkatkan suplemen antioksidan Kinpomin & Ancare peningkatan kandungan glutathione
9. Aminogen-X 【安 命 活 源】 250ml
imuniti @Enhance; pembakaran lemak; menggalakkan metabolisme, penghapusan edema, untuk membantu mengurangkan berat badan


Recommended Dosage : 
Intravenous IV Infusion (Drip). Once a month. (*depends to your body metabolism). 
Then can reduce the dosage to 1 injection every a month for maintainance. 
However, fga doctor’s advice is needed if you wish to know regarding the dosage

NOT SUITABLE FOR
Pregnant woman and breastfeeding
Injection on women period
Allergy to vitamin (any kind)
Patient with cardiovascular problem

PRACTICAL ADVICE
Drink 2-3 liters of water a day
Avoid the consumption of beverages,especially coffee, seafood and alcohol

okay first of all, shawal share pasal ni sebab rasa bertanggungjawab nak sedarkan uols bahayanya whitening drip nama Nanguang ni. Sebab as far as I know it really high dose, that why just sekali je drip per month. Shawal google jugak tak banyak info pasal nanguang. Kebanyakkannya lebih kepada selling and most of testimoni pon rasanya copy paste. Sharing ni from facebook Khairul Yoi: Ambillah pengajaran ni suatu yang positif demi kesedaran kita semua. Bukan nak tutup periuk nasi, tapi kalau dah sakit merana badan yang susahnya kita juga.. seller akan lepas tangan tak nak bertanggungjawab. so open up your mind and wake up please sayangku!

sila baca gambar yang shawal share ni ya satu per satu..kalau uols nak try jugak, terpulang any risk you bear by yourself!

Sumber: Facebook Page Khairul Yoi
Mangsa Whitening Drip
Credit to : Nuramaleman , Nana Zainudin
Abah dah pesan banyak kali betapa bahayanya whitening drip ni. Selagi tak kena batang lemak sendiri, selagi tu la ada alasan "aku pakai ok je tak mampos pon".
Bitches, listen. Benda ni kalau antibody badan kau jenis yang cepat react dengan benda asing, on the spot kau akan kena. Tapi klau badan yang jenis lambat tunjuk tanda2 berbahaya, boleh jadi buah pinggang, hati, jantung smua tengah barai slow2. Sampai bila nak jadi bodoh duk makan hasutan seller? Diorang bukan doktor. Yang korang gi caya apakebabi?
Slalunya orang mengadu kes2 macam ni, sekor pon founder atau seller takkan bertanggungjawab. Last2 kau sakit la sorang2. Kais la duit nak bayar doktor pakar untuk betulkan balik korang punya mess. Bila jadi macam ni taubat pon tak guna, kesihatan dah barai, dulu waktu sihat kau tak reti jaga. Dah sakit baru menyesal. Smoga korang ambil pengajaran, dan doakan beliau cepat sembuh. Bukan smua orang mampu kongsi zaman bodoh sendiri ngan smua orang. Ni dah ada yang bukak cerita, tolong la ambil pengajaran.


No automatic alt text available.

Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: one or more people and text
Image may contain: text

Image may contain: text
Image may contain: one or more people and text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: text
Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: text

baca dah hadamkan banyak kali ya, uols cuba pikir kalau hati and ginjal uols rosak sebab supplement and whitening drip yang tak pasti keselamatannya terhadap body uols? tak ke menyusahkan dir sendiri? Pasal Ozone treatment yang dekat Damansara tu and dulu2 dia promote Uqasha senrose buat treatment tu yang dapat kulit pinkish2 tuh kan now dah tak ada dah lagi kedai tu.. dengar citer kena serbu sebab tak ada medical certificate. Honestly I pernah buat kot, sebab terpengaruh tengok kulit Uqasha tapi hampeh tak ada pon result kebabom..melayang rm 600 macam tu je sekali treatment.. 
hahahahah Pasal Nanguang ni shawal ada kenal jugak membe yang buat, jujur result yang dia dapat sekali drip tu tak seperti yang digembar gemburkan..muka still tak flawless, kulit tak ada lah putih cam snow white..jerawat pon still ada. Tapi satu je laa, uols nak tau produk ni bagus ke tak, tengok orang yang jual tu dia putih ke tidak? kalau setiap kali cod, laki dia yang hantar or runner.. default pon gambar orang lain and cara reply pon macam elak2 nak jumpa face to face. mesti ada something wrong.. dorang jual sebb profit je bukan sebab produk tu betul2 berkesan and bagus sangat. Bila apa2 jadi dekat korang dorang akan lepas tangan. yelah siapa yang nak buta2 tanggung bil hospital orang lain? untung niaga pon belum cukop nak cover bill hospital sendiri inikan orang lain.

hmm pikir-pikirkanlah ye..ada ke yang drip nanguang okay? kalau okay share comment ya hahahha kot yang putih melepak macam snow white? macam datin paduka iena azman tu? hahahaha level dia main nexentury y rm 8K full set tu kott.. founder2 produk kecantikan tu pon kalau putih melepak tu sebab injection. founder dari belah pantai timur selalunya putih melepak sebb dorang wat treatment dekat thailand. sebab tu pondan thailand bersepah2 kulit cantik kalah kita perempuan tulen.. ada yang pergi vietnam juga sebab dekat sana aesthetic ni memang terkenal.. nak lagi power gi Korea Selatan terus! memang the best aesthetic industry in the world! retis hollywood pon banyak buat dekat sana tapi uols sediakan je laa duit..ada duit semua boleh. okay lah nanti sambung lagi.

Semoga dengan kerajaan baru malaysia ini kita semua rakyat Malaysia terbuka minda. thanks for reading. 

Regards,
Shawal Arabella
-xoxo-

Khamis, 22 Februari 2018

GIRLFRIEND MINTAK PUTUS TAK DAPAT BARANG KEMAS


Hello uols, ahaa tajuk propa gilerr kan. siapakah girlfriend dari neraka itu. cheq nak habaq if jumpa awek macam ni better cari lain je lah bro. eh jangan marah okayy cerita utama  kali ni shawal nak share something dengan anda semua. Ada tak di antara kalian yang tercari2 gold items untuk di buat sebagai gift? Haa acaner tu..macam ni let say your company nak bagi staff appreciation gift untuk staff yang dah berkhidmat lama, uols nak buat marketing campaign macam peraduan beli products uols then customer berpeluang untuk menang, lucky draw atau uols ada agent yang perform gila buat sales then nak bagi hadiah supaya dorang lagi bersemangat. Haa ada tak??


Selalunya uols bagi cash, gadget, barangan electric apa kata kali ni uols tukar pulak bagi customized gold coin atau gold bar untuk emas 916 and 999. Haa barulaa melompat kegirangan si penerima itu uols hehehe siapa tak suka dapat  emas kan! Lagi satu at least uols Nampak laa value barang tu and yang penting nilai emas sentiasa naik hokayy tak depreciate macam harga kereta. Let say uols dapat 5g gold coin simpan 5 tahun or setahun akan datang uols nak trade in harga  dah double daripada harga emas sekarang. And nak trade in senang je uols pergi je mana2 pajak gadai yang trusted then trade in dengan duit cash atau amek barang kemas yang baru! Senang jerr uolss.


Okay berbalik kepada cerita nak bagi emas tu, dengan kami special sket sebab we ouls dah 60 tahun menjadi leader dalam industry emas di Malaysia. So harga dan service yang kami tawarkan memang berbaloi2 uols. Kami sangat mengalu-alukan anda yang nak beli secara bulk atau dalam quantity yang banyak sebab ada special discount. Tapi untuk harga depends kepada berat gold item yang anda ingin tempah. So uols kena request quoatation kepada kami. Special untuk service ni uols boleh request untuk engraved logo company anda atau nama penerima di item tersebut.


Apa dia? Tak nak gold item? Nak jam tangan pulak tapi nak engraved nama..alaihaii jangan risau kami boleh buat untuk anda. Kita ada ice watch brand terkenal dari Belgium dengan pelbagai jenis design. And if  kalian nak request voucher pon boleh start daripada rm 50 sampai rm 1000 . jangan risau box gift dan paper bag turut disediakan depends order kalian. Nak tahu lebih lanjut? Boleh contact shawal

Siti Shawalni Binti Ali
Corporate Sales Department, Habib Jewels Sdn Bhd
Tel: 03-4252 7777 Ext 368 atau 011-12736727
                                                           Email : sitishawalni.ali@habibjewels.com



We are very pleased to share with you what Habib Jewels has to offer in term of creating excitement in your consumer promotion,
marketing campaign, Top Producer Incentive and recognition to your staffs .


Habib offerings will be in the following areas:

v  Show appreciation and recognition of your employees’ loyalty and commitment with long service award of gold coin, bar , jewelleries, Ice watch and Pandora.
v  Rewarding outstanding performance or sales achievement of your Top Producers  with specially customized jewelleries, gold bars, coins and Ice watch.
v  Excite your customers with selected HABIB products as lucky draw items or contest prizes in your customer promotion campaign.
v   

For more products details or catalog, do refer to the link below :

For your concern, there’s no minimum amount to be order for our Habib Group .
We will match on your requirement and give you a clear quotation .
                                                                                                           
          We do provide door to door delivery for the products you offered with no delivery charges

Sabtu, 3 Jun 2017

Medil Skincare by Mamadil skincare kegilaan mamadilovers

                                              Assalamualaikum kesayangan semua..
Apa khabar uols? puasa ke idok? hehehe semoga kita semua mendapat seribu rahmat dan diampunkan segala dosa pada ramadhan 2017 ini. amiin. Okay goodnews kepada mamadillovers semua, MAMADIL akan launch baby baru kami pada selasa ini 6 Julai 2017. haa mesti uols eksaited baby apa kan.. MEDIL SKINCARE LAH UOLS!




Okay i know some of you might confuse dengan skincare beauty sara yang dulu. adakah medil skincare gantikan beauty sara? beautysara night cream tak keluar lagi ke? okay shawal sendiri tak pasti sama ada hq keluarkan lagi ke tak pack beautysara sebb dengar cerita hq nak jual krim malam tu satu2 tak macam dulu2, uols kena beli 1 pair utk krim..kalau salah satu krim dah habess uols rasa leceh pulak nak beli sebb mesti kena beli dua2 tu..apapon tunggu hq update ya.


Shawal..ada beza ke Medil skincare dengan Beauty Sara? Of course my dear although both skincare daripada company MAMADIL SDN BHD. Tapi item kali ni berbeza tau. dalam MEDIL SKINCARE ADA hydro based cleanser, serum dan foundation full coverage and bekas jugak lain uols sangat mudah dibawa kemana2 sebb dalam tiub, so uols tak perlu risau laa kalau tekan2 foundation tak keluar last2 kena open tutupnya colet pkai tangan!!hehehehe kali ni confirm keluar picit sikitt je yang penting dua2 2 ada kelebihan & pasti ada peminatnya tersendiri.




1- FOUNDATION LAMA paling best sb cuci muka pun x perlu guna mekap remover. ia xde kandungan waterproof utk foundation ni. Cuci je muka terus tanggal so pori muka tak tersumbat sb tu pakai foundation lama ni jerawat tak naik! Foundation ni sgt2 ringan di muka. Paling mudahlah utk kita ambil wudhuk segala tu.

2- FOUNDATION BARU yg baru ni waterproof extra coverage tau.. utk tutup segala cela yg ada di muka tu. so.... cuci muka mesti kena ada mekap remover. Wajib. Kalau tak nanti pori muka tersumbat & jika ada sisa mekap di muka, nanti kulit jd x cantik. So kena cuci betul2 ok! Kena rajin je sikit.. Sama dgn foundation lama, yg baru ni pun tekstur dia sgt2 ringan. 
Mmg xde rasa melekit2. Dijamin x ada.


kalau dulu dalam BEAUTY SARA ada sabun collaloe, foundation utk kegunaan siang dan 2 jenis krim malam, krim sarang burung dan krim kunyit. Kalau ada y masih mencari sila click---> WHASSAP SHAWAL DI SINI  atau manual whassap 011-12736727  Inshallah shawal akan cuba dapatkan untuk uols, sbb ya shawal faham stock susah dapat sekarang tapi ada juga agent mamadil yang belum habes menjual stock BEAUTY SARA mereka....haa y ini biar shawal uruskan uols nak order just whassap je okayy untuk loose sabun collaloe dan foundation jangan risau still available.


Jom lah uols kita baca apa yang speciall sangat MEDIL SKINCARE NI.

.
.
👏9 INFO MENARIK MEDIL SKINCARE 👏

.
👉 PRODUK DIHASILKAN OLEH TEAM R&D MAMADIL terdiri daripada PHARMACIST BERTAULIAH & BERPENGALAMAN.
.
👉 DIUJI PADA DIRI SENDIRI HAMPIR SETENGAH TAHUN oleh founder Mamadil, Puan Dila Mubarak untuk hasilkan kesan yg diinginkan & 100% selamat.
.
👉1 SET MEDIL SKINCARE MEMPUNYAI 3 ITEM, WAJIB BERDAFTAR & LULUS KKM.
1. HYDRO-BASED SOFT CLEANSER:
NOT1702011337K

2. PERFECT SLEEPING SERUM:
NOT161100858K

3. LIQUID WHIPPED FOUNDATION:
NOT14074166K
.
👉PENCUCI MUKA YANG MEMPUNYAI MAKE UP REMOVAL EFFECT! So anda tidak perlu lagi beli produk untuk tanggalkan mekap.
.
👉KOTAK PACKAGING YANG MAHAL & EXCLUSIVE setanding KUALITI produk yang dihasilkan.
.
👉JIMAT SEHINGGA 2BULAN penggunaan.
.
👉 ISIAN DALAM TIUB yang sangat mudah untuk dibawa ke mana saja.
.
👉 Penghasilan produk seiring dengan TEKNOLOGI TERKINI.
.
👉 100% BUATAN MALAYSIA DIJAMIN SELAMAT, BEBAS KANDUNGAN TERLARANG & MERBAHAYA.

MEDIL HYDRO-BASED SOFT CLEANSER.(50ml)


Cleanser yang ringan tetapi mempunyai kesan deep cleansing serta make up removal effect.
Ia menekankan moisturizing.Soothing & Brigtening effect selepas penggunaan.
Pembersih berasaskan air dengan kandungan buih yang lembut dan tidak merengsakan kulit.
(sesetengah cleanser menjadikan kulit kering selepas penggunaan akibat drpd surfactant yg harsh)


Selain drpd kesan pembersihan ia juga menggabungkan :

AcquaBio a highly active substance with long lasting moisturizing effect

-Kesan kelembapan berpanjangan dan kulit tidak kering selepas pencucian.

Grape Seed Oil yang dirumus dlm sebatian larut air membantu mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit.

Mild anti acne effect
-Membantu mengawal pengeluaran sebum berlebihan yang boleh mengakibatkan jerawat.

CARA GUNA:
Bila2 masa saja yg diperlukan. Letakkan sedikit pd tangan & muka yg basah. Gosok dengan lembut di muka & cuci dgn air bersih.


MEDIL WHIPPED FOUNDATION. (15ml)

-Foundation yang sangat ringan, tidak berminyak, senang oles, serta tidak bercapuk apabila berpeluh.
-Ia membantu menutupi cela2 buruk di wajah seperti parut.
-Sesuai untuk anda yang tidak gemar oles bedak muka selepas pakai foundation.
-Semakin lama pakai, ia makin menaikkan seri wajah. Tidak nampak kusam kepanasan.
-Mengandungi UV filter bersamaan SPF30.
-Menggunakan olive oil serta jojoba oil dalam sediaan.

Tips utk hasilkan make up cantik, gebu & tidak bercapuk apabila menggunakan MEDIL WHIPPED FOUNDATION:

Letak sedikit sahaja pada setiap ruang di wajah. Oles sehingga rata dgn jari @ span.

Tidak perlu letak banyak jika anda sukakan make up yg nampak nipis tetapi memukau.

Walaubagaimanapun ianya bergantung pd keselesaan pengguna.

Utk cuci foundation/make up, guna sahaja MEDIL HYDRO-BASED SOFT CLEANSER. Ia akan mencuci wajah anda sebersih2nya




.MEDIL PERFECT SLEEPING SERUM.(25g)

Waktu malam adalah waktu di mana sel2 kulit berehat dan bebas daripada kesan pencemaran, pendedahan sinar UV . Oleh itu waktu malam adalah masa terbaik untuk memberikan vitamin mencukupi untuk kulit menjalankan prosesnya.

MEDIL Sleeping Serum menekankan konsep :
· Skin Brightening
· Maintain Skin Moisturizing
· Help skin cell renewal
· Anti-aging with uniform skin tone

-Gabungan Arbutin dari Bearberry Leaves extr, Vitamin C palmitate dan Glutathione yang bertindak mengurangkan penghasilan melanin .

Gabungan ini memberikan kesan pencerahan semulajadi serta mempunyai kesan antioksida yang baik.

-Vitamin C Palmitate membantu mencerahkan dark spot dan antara yang berkesan dalam membantu masalah pigmentasi

-Juga Mengandungi GM Glucan, Phytoestrol dan Vitamin E yang bertindak mengekalkan kelembapan kulit berpanjangan dengan membentuk satu lapisan yang berperanan meningkatkan perlindungan serta keanjalan kulit . Ini sangat membantu dalam mengelakkan masalah kulit kering.

Gabungan ini juga membantu mengelakkan pengecutan dan pengurangan kolagen dan elastin pada kulit. Ini penting untuk mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit.

-Mengandungi humectant yang membantu memerangkap air dipermukaan kulit, seterusnya mengekalkan kelembapan kulit.
- Vitamin E, Olive Oil serta Niacinamide dalam Perfect sleeping serum juga memberikan kesan dalam mengekalkan keremajaan kulit.

CARA GUNA:

Malam sebelum tidur selepas cuci wajah, Letakkan MEDIL Perfect Sleeping Serum sedikit pada bahagian muka & ratakan sehingga ia meresap penuh ke dalam lapisan kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak di permukaan wajah.

Cuci wajah selepas anda tidur semalam bersama MEDIL Perfect Sleeping Serum.

Selain itu, MEDIL Sleeping Serum juga boleh digunakan sebelum anda oles foundation di muka sekiranya kulit wajah anda terasa kering. Ia bertindak sebagai pelembap utk wajah anda sebelum anda make up.

MEDIL HYDRO-BASED SCRUB (30 ML) FREE UTK MEREKA Y BELI 2 SET SAHAJA SAH SEHINGGA 6 JUNE 2017!

Scrub dengan buih yang lembut mengandungi apricort seed serta cellulose.
Ia juga mengandungi grape seed oil utk mengekalkan kelembapan Kulit dan D panthenol iaitu pro vitamin B5.

CARA GUNA:

Guna MEDIL HYDRO-SCRUB hanya 2-3kali seminggu utk membersih pori-pori di bawah anda supaya tidak tersumbat dengan sisa solekan yg mengakibatkan jerawat & kulit berminyak.


okayy apa kata pengguna yang dah try MEDIL SKINCARE NI?? BEST TAK?


TESTIMONI 

"Muka saya teruk selepas salah guna skincare terpengaruh dengan iklan. Keluar jerawat besar, tinggal parut hitam & kulit muka saya sangat kusam. Selepas Pn.Dila bagi sample skincare MEDIL, pertama kali pakai ia bertindak sgt lembut & sy rasa sgt teruja dgn perubahan wajah sy. Hingga skrg sy masih menggunakan MEDIL skincare & saya dapat kulit sihat saya kembali. Saya dah serik & tak akan bertukar produk lagi. Alhamdulillah tqsm MEDIL & Pn.Dila.
-SABRINA ANNUAR.
Stokis Mamadil Negeri Kelantan




Uh! Patut la sy rasa pencuci muka sy tu cepat habis! Rupanya ada org kebas! Kot2....serum kita pun dia curi pakai jgk.. Dila tanya si suami 2 hari lps..


"Knp muka abg nampak lain skit dr sebelum ni?"
Dia tanya blk..
"Sebelum ni camana?"
"Sebelum ni mcm gelap & kasar skit. Skrg nampak halus skit & warna kulit sekata gitu " kata sy.
Sb suami sy ni aktif berbasikal. Sunburn tu biasalah...
Katanya si suami...
"Abg guna sample pencuci muka yg syg punya dlm bilik mandi tu hahaaaa jgn marah yer.."
- Encik Azuan, Ceo MAMADIL 😂






HARGA RM 170 SM/RM 180 SS
POSTAGE ANDA KAMI TANGGUNG

CHUPPP NAK OFFER SPECIAL SEMPENA PELANCARAN MEDIL SKINCARE? WHASSAP TERUS YA BELI 2 SET ANDA AKAN DAPAT FREE SCRUB MEDIL SKINCARE DAN 5% DISKAUN  OFFER SAH SMPAI 6 JUNE 2017 SAHAJA

JANGAN LUPA FOLLOW INSTAGRAM INI
 UTK UPDATE TERKINI

MAMADIL_ BEAUTYSARA.ONLINE
MAMADIL_ BEAUTYSARA.ONLINE
MAMADIL_ BEAUTYSARA.ONLINE

Nak order produk mamadil? Jom 

📩 INBOX FB SHAWAL MAMADIL @ SHAWAL MAMADIL II

📲WHASSAP 011-12736727
📲WHASSAP 011-12736727
📲WHASSAP 011-12736727

.
.
Atau click direct link ini 👇🏻👇🏻👇🏻
.

😍Happy shopping with us 😍



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...