Rabu, 20 Julai 2011

Kenanganku di Glory Beach Resort

Hari ini aq bangun pagi-pagi n buka mesej aq,yurp there's one mesej from kaka amalina,agaga trip g UKM aq CANCEL!! hmm aq x kesah sangat la coz actully skunk ni pong aq tengah worries dengan esaimen aq yang tak siap-siap nih n time lepas aq decide nak g trip uh bawu aq tau yang cousin aq nak kawin..pergh jiran sebelah uma tu beb! mampos aq kalau tak pergi .(haha nampak beno aq dah jadi nenek nyanyuk sebelum tua kan?) SO,bile dah tau news nih,percent% excaited aq nak ciapkan esaimen aq pong decrease 50%,excaited nak update blog lak increase 120/100 % jadinye (well cinta bawu la katekan,bagaikan kera mendapat bunga,camni la gayenyew.. erk?=,='') 


nak jadikan story mory la kan,aq pong tengok la album pic aq dalam netbook kesayangan aq nih,walaweyh tibe-tibe nampak la pic kt Glory Beach Resort,pap! trus datang idea nak blogging,walhal occurance ni dah berbulan lepaih dah dok berlaku,kire past tense la omputih cakap..hmm actually aq dah lame tak tengok pantai. rasenyew last pon time aq darjah 2,parent aq bawak kami 1 family gi mandi-manda kat Port Dickson,of corse la abang-abang aq yang 3 eko tu paling happy kan?? lepaih tu dah tak da dah,bcoz my dad jenis yang x suke bawak gi jalan-jalan,kalu gian nak tengok air...haa pergi lah aq kat Gunung Ledang uh<<< cehh ayat pomote johor, kalau korang nak tau la kan,uma aq memang berbackgroundkan Gunung Ledang pong! so no wonder larh...So,bile uncle n auntie aq bawak aq gi Glory Beach Resort memang cam beruk la keghairahannye( err lucah ke word aq =,='') sape yang x happy beb! just aq wisau ngan motion sickness aq jew,coz aq memang kaki mabuk punye olang..

 (ktaorang sewa bilik A-103 xslap coz rmai meyh)

alhamdulillah,last2 sampai gak ler aq kat tempat uh,dari NILAI nak ke PD x lah jauh sangat around sejam lebih sampai la,cousin kecik aq NAYA&AZIM dah cam hapeh tah dalam keta nih,dok gheja bace nak mandi kolam,tapi aq pelik tau senaya,awat mandi pool jew? pantai beso2 kan da,aq ase lagi syokkkk kut!bile dah sampai sane bwu la aq tau,awat depa tak mandi beach deyh..ishhh BERKARAT SEYH badan aq kalau mandi kat citu,manyak KOTOR maa..Biselah tumpahan minyak gaknye,coz aq tgok dekat ngan dermaga.

aq pong jakun laa,yelah owang dah lame x jumpe pantai kan,tapi seyes bilik yang auntie aq booked to memang port baeknyew! btol ngadap laut n sebelah uh hotel legend,time kami sampai tu kan....bayu laut mula menyapa,ahh sungguh mengasyikkan dan mendamaikan jiwa yang gundah gulana,terpukau aku akan keindahan mentari senja,yang bisa meruntun jiwa,bagaikan inilah yang pertama,aku mengakui ciptaan yang maha Esa( aha power x ayat sastera aq?? kang bile aq tulis sume camni korang lak yang pening nak paham pe yang aq cakap kan?kan,xpe lah smbung alik ayat brutal) tapi seyesly memang cantik la panorama kat citu,aq pon jenis orang yang suke tengok keindahan alam,so memang lame la aq duk kat balcony tingkat 4 hotel uh..Dek sebab cousin kecik aq yang memang dah x sabo nak mandi kolam,aq pon lekas-lekas la turun bawah,pergh orang memang ramai beb! bek melayu,cina,india n pelancong asing pong ade..pulak tu kolam yang da tu bukan lah beso mane pon,sume gajah-gajah mau mandi,aq pong x jadi la nak mandi last2 aq duk tepi kolam tengok depa mandi jew (actually,aq takut terminum air kencing or air segala air drpd manusia...wakakaka almaklumlah sume orang dalam air >,<)

(ni side view  waktu senja,yang meriah dengan api kat nun tuh Tiara Beach Resort x slap)

balcony tingkat 4 port paling baeekk untuk aq bersykpe-ing calling mailing

(redup je ngan pohon2 ru yang melambai-lambai)

aha kalu sape yang g tempat ni jumpe LOT BBQ 15 I was there okeyh!

Bagi aq malam tu merupakan malam kenangan yang aq tak kan lupe seumur hidup aq,haha sejak aq g Genting Highland time APBH 2010 artu bawu la aq tau ape tu BBQ Time..hahah selame nih tau BBQ uh takat kat plastic jajan or perisa BBQ je la yang melambak kat merata-rata uh,kali ini kali second la aq berBBQ Time..sumpah best gilew dowww malam-malam duk tepi laut,bakar kepak ayam madu,ikan yang menutup aurat(ha cube teka??) ikan caru ler bukan ikan carut ea,ikan tilapia..udang,sosej,ayam perap laa,nah amek ko! macam x pernah makan 100 taun kan..agaga actualy tu bajet tuk ramai orang tapi last2 orang yang nak datang tuh x jadi datang,terpaksa la kami makan sampai nak meletup perut.siap tapau tuk stock esoknya skali.. boleh dikatakan penuh la port BBQ uh malam tu,kiri kanan kami sume cina,da yang x cukup tempat ciap wat port sendiri kat tepi hotel..lantak ko la aihh janji bahagia..

haa comel x anak penyu ni??gigil dow time pegang aq takut mati je anak penyu nih >,<

buhbye! aq sentiasa doakan ko hidup la,semoga kita berjumpe lagi..sob..sob ;'-(  

first time seumo idup aq setakat 18 taun skunk ni la kan aq dapat pegang penyu..saiz anak penyu uh?? alahai kecil tapak tangak nyiru aq tadahkan..eh..eh ape yang aq melalut nih?? hmm xda la,memang kecil jew saiz dy uh,sume orang berebut nak tolong lepaskan ke laut anak penyu uh,korang tau x? menurut pakcik yang jage anak penyu  tu la kan,dalam 100 ekor anak penyu yang dilepaskan hanye 1 or 2 je yang mampu hidup sampai la jadi dewasa. aiseyh dasyat kan ratio dy 1:100.. yang len2 uh terkandas separuh jalan,samada dimakan haiwan lain,tersangkut kat jala or mati tercekik makan sampah sarap( haa that y la kita tak boleh buang sampah merata-rata ea,esp ke sungai dari sungai terus ke laut) n macam-macam la.
 time aq lepaskan anak penyu ni air memang surut aha memang sampi tengah laut la kami berjalan,bulan lak memang bulan purnama,waduhhhhh memang syokk abes la..last2  bile balik bilik,cousin kecik aq merungut-rungut kate kaki dy sakit coz pijak siput geweng (yang ko g pijak pesal?nasib badan larh!!)

 (hotel Legend time malam-malam)

lepaih BBQ time uh aq pulak jadi burung hantu kat balcony bilik kam...tapi tengah syok-syok aq menikmati keindahan malam,ntah orang dari mane ntah buat bising kat pool hotel legend ,pulak tuh pool uh memang bertentangan dengan balcony aq,perghh sabo je lah,tapi aq ase cina coz language dorang language mandarin,maybe dorang sambut Cak Goh Mei kat ctu kott..hahahaha
soknye pagi2 lagi cousin kecik aq dah kejutkan aq ajak mandi kolam..mula2 aku malas jew,last2 g jugak ler..disebabkan pagi-pagi uh orang x ramai aq pon join la mandi kat citu,best la gak mandi bawah air pancut..aq ase badan aq macam di urut-urut je bile kena air yang laju uh.

(cantik kan pemandangan pagi2 nih,time aq snap pic ni lak angin memang kencang,pergh masyukk glew)

 (inilah ikan yang beso glew uh tapi dalm pic nmpk kecik)


rabbit yang super duper cute! n tempat perjagaan anak penyu..

potong cherigte before kami nak balik tuh aq g la melawat tempat-tempat sekitar Glory Beach Resort uh,da kolam ikan Aropaima(sorry kalu x btol spellingnyew)..perghh ikan ni memang besar beb! aq tengok pong takut,silap-silap ley ngap aq!(cehh ini bukan shark weyh just klu kat tempat aq kire keli afrika la tapi versi naga nyew) da 2 eko dalam kolam uh,jantan betina larh..tapi ntah la lame-lame aq tengok geli pong da,gerun pon da gak,,ekekee...pastu tengok arnab yang comel dan jalan2 sekitar pantai tengok owang mancing ikan(err,,dapat ke ikan pak cik oii??) dalam area kul 2.kami pon bertolak balik la.tapi sebelum uh aq da la beli magnet uh sebagai tanda kenang-kenagan yang aq penah datang kat cini. wacchha!! Glory  Beach Resort ko tetap dalam kenanganku!! cheewahh...

p/s ; busu,bik elyn,naya n azim,opah,maksu n paksu n family,kak sheila sume tu la,,haha dengan izin ALLAH n tanpa korang aq x kan sampai di sini n merasa moment cegnih,,thank u'olls!
haha laqi 1 sorry la pic aq kat cni xda,coz aq malas nak upload, gemuk lah kikikik

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...