Isnin, 18 Julai 2011

Marimar Oh Marimar


          Hey2 hey u!! I’m coming back...ape kabar kalian arini?? Hope sume baik2  saja lah  yew..hehe ok laa ni den nk duk cherighte  sal telenovela kesukaan den>>> palagi Marimar  lerr... haha name un gurlz un,,memang la aq minat bab2 cerighte cam ni.. actually aq dah follow citer ni dah lame dah time first dy launch kat tV3 aq ..aq still ngat lagi yang waktu mula citer, mak marimar uh orang gaji jew,dy bwu kawin ngan bapak marimar Gustavo Aldama,mak Gustavo ni x suke kan mak marimar uh coz x setaraf(walaweyh typical drama la bak kate matlutfi90) standard la bile x setaraf haa macam2 la rencana jahat yang dirancang,sampi dy sanggup fitnah menantu sendiri(ishk3..haa wat mak metua di luar sana jangan wat camni kat menantu anda ea,awat kejam beno..nanti ang mati x dok sape nak tolong mandikan jenazah ang taw) hahaha bise la,then si Gustavo un salah sangka dan halau mak marimar uh keluar dari rumah. Cian un kalau aq yang kena pong sape yang  tak nangis beb! Tengah pregnant tuh..aduhh tangkap jiwa  beb!!  Nak dijadikan drama lah,,dorang jumpe balik n marimar un lahir..bile dy around 5 or 6 taun laa..tragedi pesawat  yang meletop tu pong terjadi,mak dy mati,bapak dy terselamat tp marimar n bapak dy terpisah..bermulalah episode kehidupan marimar kat pulau uh bersama lola cruz n lolo pancho aha x lupe jge ngan anjing yang pandai berlakon uh..pa ek nme dy?? Aha Fulgoso..sumpah! kalu kucing aq reti berlakon un dah lame dah aq hantar dy g ujibakat,tuan  tak  glamour tapi kucing glamour ok le tew...Tapi kan korunk entry aq nih bukanlah untuk synopsis marimar aw,x da gheja aq nak tulis benda uh,sape tengok mesti tau sendiri un citer uh..apa yang aq nak tulis sal pengajaran daripada cter marimar yang berbelit-belit nih..ok base on  my perspective la(erk sound weird dol)
  1. ·         Ok kalau korang ingat la,awal citer , marimar cm bodo2 ckit un,time uh Sergio bukan minat sangat  kat dy pong,dy just gunakan marimar coz dy sakit hati bapak dy kawin ngan Angelica...haa kat cini ktew ley nampak un pe jadi kat orang yang x da pelajaran(omputih cakap educated la),,actually ni la yang berlaku kat reality, contoh pompuan la yang selalu terkena, lepas diayat-ayat ngan lelaki c girl un percaya ler..”demi sayang lautan api sanggup ku redah,akan ku gapai bintang di langit buat penyeri idup sayang”” hahaha aq solute glew lar klu da lelaki yang still gune ayat munge2 nih..ble girl uh dah percaya bulat2 n bile makan x kenyang,mandi x basah tido x lena,kat ctu la c llki uh wat taik...’’sorry i rse better kte clash je la,i x ley mencintai u..i masih teringat kat kekasih lame i”” WTF! wakakakaka mne la x meraung girl tu kan,cintan punye pasal la,sampai biol kawan uh jadi dek cinta beruk nih..terseksa jiwa raga,berendam air mata,bersulam duka...
  2.  ·         Aha lagi 1 c angelica uh..korang tengok dy berlakon uh rse cam nak  bunuh dy je kan(dialog makcik2: aish..aq geram glew tgok angelica uh,x abes-abes,bile la nak mampus,nek menyampah lak aq tengok lame2 cter marimar tuh) hahaha tapi keesokannye mak cik uh tetap tgok gak kan..kan..kan.. ok stop, back to angelica yang iblis  glew tuh la kan,agak2 korang da tak pompuan yang cengtuh kat dunia ni??x yah kat dunia sangat la kat sekeliling korang..da x?? Erm maybe x 100% sme tp 99.9% da kut..hehe kalau da hati-hati la yew..xkesah la angelica pompuan or angelica lelaki,selalunya owang cmni dy hati kering tau,xkan berpuas hati selagi x dapat ape yang dy mau..dy akan kikis harta kita sampai kering ble dah pokai mula la cari alasan nak lepaskan diri,lagi 1  kalu dy x dapat cara kasar,cara halus dy akan gunekan...BOMOH @SANTAU MANTAU LAH!! Base on life aq la kan,sape yang kena santau ni susah la nak elok betol, kalau dy x jumpe owang yang lebih ’power’ daripada  tukang santau uh..dasyat beb! Sengsara hidup si mangsa uh..lebih menyedihkan sampai orang yang xbersalah lak jadi mangsa,sampai mati jadinya..tapi apa pon back to ALLAH lah..kalu korang selalu ngat kat ALLAH,insyaallah Dy akan permudahkan segala urusan korang..anggap je ini test dr Nya.   
  3. ·         Hmm kalau kite tengok la kan watak marimar uh dy cemburu ckit un dari Sergio yang cool uh(tambah markah untuk Sergio yang ncem uh)..well biselah kalau dah sayang memang ler cemburu,tapi cemburu ckit2 dah ler,tok sah nak dok cemburu buter beno,kan rugi namanyer uh..get arguing  just because trivial things... ini kawin un belom bawu couple tapi cemburu dah cam laki bini,aiseyh camne nak wat uh?? Cam kat fb laa..cian den tgok,kdang2 c kawan uh terpaksa private pic or unable to post on wall coz pkwe or makwe ngamuk sakan(selalu makwe la y kena) nak chat un juz 4 kawan sejantina je ley..OMG !bek jadi lesbie or gay je trus!! Hahaahahaha ape la gune da fb un...atau pon kalu dah tau diri uh cemburu,bek x yah couple la weyh,ni tidak  tgok orang len da,dy pong nak jugak,tapi  juz bcoz makwe lambat angkat col je.. dmarahnye c kawan uh mcam maki anjing, abes kalu tengah berak pon nak tahan sampai kena sembelit dulu ke bwu ley berak 4 answer calling ko??
·        Haa lesson yang aq dapat yang terakhir lah,,coz x larat aq nak tulis mayak2..korang tengok x life marimar time dy kat pulau,time dy bodoh,xda pelajaran n after dy jadi kaya,lebih cantik n ada segala-galanya..tgok x camne orang sekeliling dy menerima dy?? Absolutely,bile da kaya maka makin ramai la orang yang duk mengampu un..bile miskin, sape pon x pandang..nah,ni la yang berlaku kat dunia arini kan..bile dah kaya orang seolah2 baru tersedar akan kehadiran diri ko! Puihhh.... experience aq la kan, aq ni bukan la anak orang kaye pon,sederhana jew..hahah mybe yang kenal aq dunia reality  nampak aq cam anak orang senang je un,haha well aq memang suke bergaya n berfashion tapi x sume benda perlu xclusive n branded kan..lol! ape la gune otak uh,gne creativity la beb,kte wt dy,bukan dy wat kita..yang penting jangan BERHUTANG!! X gne la weyh,luaran Nampak bagus n cam kaye jew tapi hutang keliling pinggang,sekali muflis terus papa kedana!puihhhhhhhh...eh.eh asal dah melalut ni,sorry agak menjengkelkan jap^_^ erm cmni time aku kecik2 dulu,aq selalu la kena masuk pertandingan nyanyi bagai tuh..satu arini ni aq xdatang sekolah,coz xda sape yang nak hantar aku,ble aq datang sekolah keesokanya,aq tergedix-gedix la g tayang muke kat tempat budak2 yang tengah pakai kejadah ntah kat atas pale uh..pastu tau ape yang aku dapat??
“”pergi ko dari sin!,jangan nak ngade2 duk kat cni,orang suruh dtang semalam x nak!”” bukan budak yew y berkata cmni,tapi orang dewasa yang aq rase cukup waras n bole pk..

Pergh even time uh umo aq bawu setahun jagung,tapi aq xda la bengap sangat sampi x paham pe yang dy cakap un,aq sedo diri aq sape,x macam anak-anak orang taman uh,,yang selalu disanjung2 n dibangga-bangga kan,aq just anak orang kampong jew..OK la yang lepas uh lepas lah, aq x berdendam pong just aq ni jenis kalu orang ckap y sentap jiwa aq, sampi mati pong aq hingat..hmm TUHAN MAHA ADIL  pe yang aq dapat tau la, orang yang mengherdik aq uh dy keja membodoh-bodohkan budak yang paling menjadi kesayangan dy  time aq sekolah kt ctu dlu..astgha,janganlah jd cengnih yew,klu arini kite kaya or berada di puncak tapi lom tentu lagi akan datang kita berada di level yang same,jangan lah nak banding2 owang coz last skali ko mati tetap masuk kubo tanah un.x da makneyew...



ok lah memandangkan arini episod last marimar so  kat cini da la beberape pic yang menunjukan aq xcited glew nk tgok cter nih. aha lagi 1 x slap aq ending dy tadi dy dah potong..ending yang sebenar yang ni x slap aku lah..biselah kita un malaysia,maybe dy nak jage kut..ok2 cukup lah 4 arini yew..^_^

3 ulasan:

  1. jgn lupe komen di sini yew..hahaha

    BalasPadam
  2. rase panjang gler haha!

    BalasPadam
  3. to anonymous; haha bise la tue bile dah typing mmg x ngat dunia, that y pnjang glew..anyways thanks 4 comment yaw

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...