Rabu, 27 Julai 2011

Ada apa dengan hari ini 27 julai 2011(rabu) ??

SALAM...

Pabila aq mencelikkan mata,
Pabila minda mula merencana
Saat itu terlayar seraut wajah,
Yang seringkali bermuram durja,
Ingin sekali aq mencoret warna,
Agar terpancar sejuta sirna,
engkau gembira,aq pun bahagia..
Hari ini aq wake up dengan misi aq yang tersendiri,misi ape?? tepuk dada tanya selera..eh.eh salah hantuk kepala terus jadi gila =,='' erm actually ari ni aq tak da kelas so memang free,hew..hew..hemoh! SO aq decide nak outing g Segamat( bandar yang terkenal dengan musim durian skunk) aha bukan untuk sukew-sukew yew,coz nanti kaki aq un sukew-sukew lenguh..hee straight to point la, aq nak wat surprise for my mom coz semalam(26/7) birthday dy,tp aq tak ley alek uma even jarak uma aq  merangkak un ley sampai..yeahh aq ni tak da la bek sangat and kaye sangat nak beli barang mahal for mak aq,aq wat setakat yang aq mampu and aq nak dy rase gembira ckit pon jadilah (tak mengapa bagiku,asal kau pun bahagia dengan hidupmu,,dengan hidupmu..) so mangun area 9 lebih aq pong cepat- cepat g mandi,kalau boley aq tak nak lambat coz nak tunggu bas lagi..  tapi kan time aq lalu kat admistration parking nak g tempat tunggu bus  uh,dorang da wat jualan taw,mule2 aq malas nak lalu kat citu,tapi bile teringat HANIS ZALIKHA@blogger terkenal uh dy take part kat gerai yang jual cola susu,aq pong singgah lah,,hampeh!! bayang dy pong aq tak nampak,teringin sangat aq nak tengok dy face to face..cian..=,=''
semangat nye pasal sampai pashmina aq tercabut diwatnye kena angin gila dalam bus..grrr..grr geram seyh aq,dah cun-cun tibe jadi selebet lak aiseyh..bile dah sampai,my first destination is bakery! yeay i like bakery..rambang mata dengan aneka kek yang ade sampai tak tau nak pilih mane,hahah aq pon budus,disebabkan dah lame tak beli kek,so aq ngat kek yang sederhana or 1kg uh dapat la dalam RM20, taaikkk kucing lah!sponge cake yang dihias aising  yang ko makan rase cm span basuh pinggan je tu pon dh RM 25 + inikan lak yang len2 uh lagi lah +++ kan?? patutlah aq nampak kt luar kedai uh dy tulis 1 roti,1 malaysia,tepung nek,telur nek, harga kek pon nek WTF! tapi xpelah demi my mom aq sanggup,then aq g KFC mula-mula aq hingat nak g PIZZA HUT tapi rase cam tak berbaloi la pulak..sume aq take out coz aq nak letak kat rumah..walaupon pintu BILLION SEGAMAT uh keja melambai-lambai aq suruh masuk,tapi aq tetap tak peduli,ape yang aq tau aq kena cepat hantar kek dan KFC nih ke rumah aq.

setelah deal ngan uncle cina yang bawak teksi uh,aq pong setuju tapi tambang mahal dow(bagi aq la,lari bajet aq taw) RM 30,g rumah aq then balik semula ke uitm,tapi bila pk-pk alik,kalu aq jadi driver teksi, aq pong tak nak hantar orang jauh-jauh kalau takat nak bayar RM 15,, duit minyak pon tak lepas weyh!! sepanjang dalam perjalana balik uh,aq pon mula la menulis kad birthday mak aq

time aq kad nih cab ni tgh bergerak,so tangan aq jd pengko jgak lerr...
barang yg aq beli
 aq hingat nak wat surprise aq bajet mak aq xda kat uma,tapi dy da pulak...aiseyh tak pe la,aq terus salam and cium dy.mak aq pon sebenarnya agak terkejut kok tibe aq muncul gtuh!! haha kalu la bukan sebab aq da koko kul 2 ptg uh,aq pong tak hingin balik uitm.bek makan-makan n lepak-lepak tgok tv kt uma aq kan? lg best!!( siot jerk!) aq tak tau pe perassan mak aq,happy ke?sdey ke? terharu ke? aq pon x tau...yang aq tau juz nak wt dy happy je...so aq pon nyanyi la lgu happy birthday n my mom potong kek uh
hehe cantik x kek nih?? so delicious..
my mom and me

hmm inilah moment aq yang xley lupe, very short time tapi sgat bermakna that y aq update kat blog aq,bukan untuk menunjuk-nunjuk ea( please..i'm not such that particular person)..blog aq kan diary elektronik aq yang canggih manggih,,so no wonder la..ahahah lepas aq salam n cium mak aq aq pon cepat2 alik uitm.. ITS ENOUGH! BNDA NIH DH CUKUP MGEMBIRAKAN AQ HARI INI XDA YANG LAIN..alhamdulilah..

agak buruk rupe aq,haha tapi y penting pic uncle nih,hehe bawu aq perasan,gigi aq putih jugak sebernarnya..=.=''

p/s; da tmbahan ckit,ini pic uncle cine yang memandu teksi ni.aq senaya solute glew ngan uncle nih,even dy seorang cina tapi dy tak lokek nak nasihat aq seorang budak melayu, dy ni da sepasang anak,sume dah beso2 dah, dy memang x kaye sangat tp dy sangat menitik beratkan pelajaran anak dy,time dy turunkn aq kat uitm nih,dy sempat pesan kat aq suh belajar betol2,jgn maen2,kalau semua baik yang untungnye aq jgak nanti,aq kena gunakan peluang masuk uitm dengan sebaik-baiknya coz bukan sume orang dpat masuk ctu ( tgok betapa beruntungnya kita rakyat malaysia yang berbilang kaum yang besemangat muhibah,so jgn lah disebabkan pentingkan diri sendiri keamanan yang dikecapi sekarang nak digadaikan,bersyukurlah dengan ape yang ada) lg 1 yang wat aq kagum nagn uncle nih,dah sepuluh taun bini dy mati,tapi smpai skunk dy still single,punye la setiakan?? kalau aq da hubby pon aq nak hubby y camni,ahaha... x cam owg melayu,kubo bini merah lagi,tp dah sibuk mengatal cari yang bawu..(boleyh tengok sendiri kan?) dy yang berbangsa cina,snggup bersusah payah besarkan anak-anak,hidup sendiri demi menghabisi masa-masa terakhir..haha sunnguh sejati cinta dy.. jgn lupe yew kita orang melayu,mesti sentiasa berbudi bahasa,e2lah identiti bangsa kita,kalau kita berbudi bahasa,orang pon akn menghormati kita.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...