Ahad, 17 Julai 2011

speechless im already a blogger now(koya jerk!!)

Assalamualaikum...(hehe jwb jgn x jwb kang x msal je dpt DOSA free) 
     
   ambalan awan berarak pergi,
       membiarkan mentari membakar diri,
   hadirnya anda sangatlah beerti,
                                                   menghilangkan sepi menceriakan hari..

       wah,,munge2 ayat ayt aq?? aha aq mmg pro bab2 nih coz aq jiwangnye olang maa..ok la actully  ni adlh first entry aq tp aq x tau nk mmbebel ape kt cni(ahaks,btol kew??) certain korang mesti tertanya2 un npe aq wt blog ni..dlu ngampang2 ckp mlas la..bla2..bla..(sound like beat around da bush la) tp last wt gak..reasonyew ialah:
  •  aq bosan la ngan fb(tapi tetap layan gak hehe)
  • xda tempat nak aq conteng2 ngn idea bengong2 aq nih
  • status kat fb aq suke tulis panjang sampi over words tp xley post yew so kt blogg x ksah sangat
  • erm dlm idup aq mmg xda diary un,coz penat nak tulis tangan,so blog kire
  • ada request suh wt blog(dh xngat y keberapa kali) well xbek un hmpakn prasaan orang
  • sebab maybe naturalnya aq jenis manusia y sesuai untuk blogging kut
  • aq hampir lupa y aq ada bakat dlm penulisan cerpen(aiseyh cmne ley lupa ni,almaklumlah msuk uitm sume nombor2 je) so, aq nk polish alik la.. 
  • back to da main objective aq,dengan adanya blog,aq ley wt amal jariah(btol ke word y aq gne ni) seperti kongsi ilmu,experience,opinion n mcm2 lg
  • aq ni jenis observablenye olang,so bile aq dh duk perhati un something uh aq akn judge,tp mlgnya xda tmpt y aq boley bgtau ape y aq  tgok,so kt cni je la port pling ok kut..
  • sonang cter mcm2 la(alsan jew coz dh kering idea)hehe 
      
    MARI BERCOTCET-COTCET TENTANG KUCING AQ!!
     ini kucing kesayangan aq..aq panggil dy hmeeeeeeetttttt(ala2 gedix gtuh) kt uma ni of coz la aq y pling manjakan dy..juz atok aq la y ok ckit,sllu bg dy makan timeq xda..nk harapkan y len?? grrrr mati kebulur ar dy nih...kt uma dy la sahabat sejati aq..suke mnja2 ngan aq.so aq un pe lg..gomol2 la dy y cute marie nih..disebabkan aq sgt lah syang kt dy nih,aq sanggup bazirkan dwit beli bracelet kt neck dy uh..first time aq beli kt genting RM 17  then ble aq alik uma(coz time g genting uh aq stay kat NILAI uma uncle aq selama sebulan) aq un berie2 pakaikan kat leher dy..dy un palagi sukew glew lerr..(yeah tuan aq syng sgt kt aq ciap2 beli ole2 dri genting)...malangnye.x smpi 2 minggu dy pkai,suatu ary ni ble dy alik uma dh x de dah bracelet uh!! WTF!! Mmg aq ngamuk sakan la pas tu,even just RM 17 spe x syang beb! dwit gak un...pstu aq un membebel kt dy:
    "sape yang amek bracelet kucing aq x akn aman idup ko selagi x pulangkan alik benda uh".
     meow..meow..meow...
    "yang ko ni pun satu dah tau yang owang kampung ni(refer to tempat tinggal aq yew) un sume jakun yang ko gi menggedix tayang2 kt uma owang uh pasal huh??"(smbil menjegil2 mata aq kepada dy) 
     meow..meow..meow( bodoh tuan aq ni,aq un kucing betina kalau x mengedix x hot la aq!!) 
    "grrrrr,,geram ko tau x aq..penat2 aq beli tuk ko ntah sape yang bengap sangat g amek bracelet ko""
    meow..meow..meow..(ala lek2 la tuan,pa da ksah trus beli bawu ma..y lagi santekkk...) 
    tapi nak dijadikan cerite, suatu petang ni,mak aq panggil aq:
     "konye gelang kucing ko dah jumpe lom??"sambil bercekak pinggang
    ''lom..."(kening double jerk ^_^ terangkat-angkat..
    '' x slap mak td mak da nmpak gelang kucing uh kat uma sebelah,bek ko g tgok kat atas batu botol uma dy.."

    dengan lemah longlai dan rambut kusut masai aq un g la tgok,btol doww mmg da kat atas batu botol uh,still lagi ok just gancu dy dah xda(siot je un)
    ahahaha kan aq dah kate sape yang amek mmg xkan aman kan?kan?kan? tu yang dy pulangkan gak..tapi aq x expect la jiran sebelah uma aq yang amek,tau x sebab pe??hehe coz dy just da joko jew..xda hmmett..aje jahanam klu bagi kat joko uh pkai..(nak tau sape joko?? nantikan entry aq akan dtang hehe)
      
    skunk ni aq dah belikan dy bracelet bwu...aq beli time pc fair kat uitm artu..x mhal pong..just RM 8 jewk..da loceng lagi..kciingg..kciingg..kciingg comel un 4 dy pkai,,tp awal lg aq dh pesan kt dy "hmeett jge bracelet ni elok2,jgn ilangkan lagi,klu owg nk pegang,cepat2 lari,,ngat nihhhhhhh!!" dan aq ase dy un kucing y pham ckp aq,dy mengerti,alhamdulilah smpi skunk still da lagi kt leher dy la..so far so good...tp aq hrap akn dtg un still da lagi..hehe..lastly pe yang aq nak cakap ialah mmg lerr kucing uh binatang x faham cakap manusia,but kalu ko baik ngan dy,ko jage dy,ko x aniaya dy,xkan lah dy bengap sangat x paham ape yang ko cakap un..lgun dapat pahala beb! free aw n kucing un doakn kesejahteraan ko gak..spe yang untung?? diri sendiri gak un..x ksah la binatang pe un..contoh paling dekat kucing la..coz aq ase besepah-sepah kut kucing kt mane2 tempat..

          lagi 1,aq nak cter pasal pengalaman aq gak la.. dulu time aq sekolah menengah,time dekat2 spm gtuh rrr...aq bek glew ngan kucing yang dtang kat dorm aq( eh aq bukan nak bajet baek ea) bdak2 ni panggil kucing uh milo lg 1 uh aq x hingat ape bnda ntah nme dy..milo ni xda la comel lgu mna un..bulu dy kso la,mte dy biru aw..dy kalau lapar akan dtang kat dorm aq,so aq un x smpi aty tgok muke 10 sen dy uh,so klu da pape mkanan y aq da aq bg la kt dy,cam jajan(ahaha nmpak beno aq suke mkn jajan un) susu or biskut..nme pong kucing,klu dah lapo bedal je sume tu un..hehe tp ble pagi2 time aq nak masuk dewan peksa uh..milo akan kelibut2 kat depan dorm aq..n dy akan pndang aq..aq un merepek merapu la ckp kat dy "milo doakn aq ea..aq nk exam ni,semoga aq dapat jawab" alhamdulilah ape yang aq dapt tgok, result aq ok la..not bad..yang penting x da gagal ea(coz aq selalu gagal add math) pling teruk pong bahasa arab aq lerr D= dugong!! hahah tp aq x kesah sangat..aq mmg kurengg mnat BA( sorry ustz n ustzah,im just be honest tp sy ttp berterima kasih kepada kalian y bersungguh2 mengajar sy). secara konklusinya,kejayaan kita uh dipengaruhi pelbagai faktor2,kdang belajar bersungguh2 jew x cukup,klu hubungan kite ngn Allah,ngan parent,kwan2 n makhluk laen kt bumi ni teruk..sume ni turut mempengaruhi kejayaan kita ok..bak kata pepatah buat jahat jgan sekali,buat sekali,e2 hukum KARMA!! LET'S ENJOY NGAN ROCK KAPAK YOKK!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...