Sabtu, 31 Disember 2011

FLASHBACK OF 2011

HMEET dalam kenangan, 2008-2011
                                                                 ASSALAMUALAIKUM....

hmm dah lame kan tak update blog nih? last date on september 2011..skunk dah 31.12 2011 cian sunyi je blog akuh nih---->lol! klu blog ni da suara dah lame dy menangis melalak tau..  Petang ni ntah hantu ape y masuk dalam badan aku ,finally aku tergerak alik nak conteng-monteng kat cini.. memandangkan arini ari last tahun 2012..sob..sob..sob tak sangka aku hari last beb!! let's clapping your hand coz tlah berjaya hidup sampi hari ini...yang dah xda uh..heeee gi main sep-sep mimimi tom-tom dengan malaikat mungkar nangkir yew..hmm ntah camne nasib dorang kat sane yew.. yelah..ajal maut sape yang dapat menduga un..sok lusa klu ALLAH amek nyawa aq ape yang aq nak bawak dekat Dy? tak kan kain kapan yang bapeh sen sgat tuh kan

Ok beb! so skunk aku nak wat alek flashback of 2011 tentang diri aku la..dah blog aq kan? kejadah lak aq nak tulis sal orang len ..ewww  aq un x da masa nak dok menceceh or busy body sal orang len..diri aq sendiri  dah terlebih busy body aq nak jga tau... let's checkitdout from first 

january and febuary..
 erm aq ase xmanyak benda yang jadi coz time nih aq just lepak and dok melongok kat rumah jew..almaklumlah orang bwu abes SPM kan..nak kerja un buang alir liur jew bertekak ngan parent coz mmg sah2 dorang xbagi. haha im da golden apple in family..biselah..ape ley wat..paling command un bangun tido prepare breakfast..kemas rumah sume..prepare lunch n ngadap FACEBOOK.. time nih mmg aku tak nafikan tahap kegilaan aku kepada fb mmg tahap gunung everest punyer!! ble ary2 ngadap fb mmg mcam2 orang aq kenal and jumpe kan..urghh wat da hell siak ble pk2 alik seyesly cam BUDUS!! tp pape pon thanks for those who are so annoying..ko mengajar aq erti kehidupan yang sebenar, and wat minda aq yang cetek sgatlah ni kan kenal fakers2 cam ko..hmm berkembang ckit minda aq ni kan!  nasihat aku tuk sape-sape yang bace blog aq nih..Klu kita nak kenal orang uh cam mana..kawan lah dengan dy n see how long u all can handle that  friendship..if korang still happy ending till now so that's your real friend! n please pape un niat bior ikhlas bukan da kepentingan lain such as coz dy orang pandai ke,cantik or handsome ke,,anak dato', tan sri, tengku mengku haram jadah tu sume.  COZ SUME UH TAKAN KEMANA2 UN.. lastly korang tetap ngan diri korang jugakan..nothing change..NGAT! ORANG KALAU IKhLAS DENGAN KITA DY AKAN MENERIMA KITA SEADANYA BUKAN ADA SEBAB KEPENTINGAN TERSENDIRI

march;
haa time nih paling cuak coz result spm nak kuar..pergh mau sakit jantung jugak menunggu hari-hari announcement uh..tapi pape un alhamdulilah even result aq tak flying colours or tahap Azali Azlan uh tp not bad ar..standard la success is base on our effort! aq un x nafikan time spm dulu aq memang banyak main2.. tapi aq cukop tak sangka yang biologi aq dapat A. hee confident aq time jwab uh mmg tinggi if compared dengan physic and chemist yang aq kureng minat uh..sejarah y sejak aq dari form 1 muke aq di cop as RATU TIDO aq dapat A+ wahahaha x sia2 ustaz mad noh selalu sergah  aq dlam kelas..aq dapat 5 A 2B+ 1B,1C+1C je include BM,MATH, SYARIAH ISLAMIAH,PHISIC,QURAN SUNNAH,CHEMIST...haa C yang last uh stand for ADD MATH..syukur selama 2 taun aq blajo add math aq asyik gagal jew x pnah lulus..tp time SPM akirnya aq lulus..tp kan aku agak sedeyh jgak la coz BI aq dapat B+..ntah la..time jawab uh cam ok jew..tp x sgka lak..definely aq sgt envious kat kwan aq y dpat A even bape kerat jew... mne tak nye aq ase sejak aq blom lahir lagi dah bnyak lagu2 omputih kt radio un.. that mean mak aq time ngadungkan aq mesti dah dgar tambah lak start dari tadika,sek rendah smpi abes sek menengah..pernah ke dengar silibus ENGLISH DIHARAMKAN KERAJAAN??  xpernah un..so aq ase sangat tak patut ble aq just dapat B+ jew.. (=,+)"

april and may:
actually aq un dah tak ingat sangat occurence time bulan nih..rase2nyew tak da kot y memberi effect tahap dewa kat aq haahaha that why aq tak ingat dah..plan nak amek lesen un tak dapat..parent aq ckap nanti..Cume time nih  kalau nampak abang or pak cik posmen antar surat uh aq memang happy glew baboon la..manyak betol secret admirer aq antar surat secreto d'amor.. walaweyh..pe klass cintan-cintan guna surat ni..skunk zaman dah maju..sms je or call je la klu nak berkenalan---> khas tuk korang bukan tuk aq coz aq tak suka nak melayan sampi ke nset, kopak kedit aq if tkat nak balas mesej takat nak tnye sihat ke tak..dah mkan or belom..  cukop la if nampak aq online fb so chatting kat ctu..ble aq log off mean abes citer..x yah nak berjela2..actualy surat yang aku maksudkan offer daripada kolej n universti laa..tp sume uh kbanyaknnyew swasta..aq ni bukanlah anak orang kaye pon..lagipon mne nak cekau duit kos sara hidup sume tinggi2 kat bandar(mostly sume tempat uh kat bandar)..ujung-ujung may uh aq ase sume budak baye2 aq sibok check result UPU n MATRIK..aq un sme gak la..kompius nak pilih yang mana satu..sume orang aq mntak pendapat..

June,july,august,september;
 setelah ditolak,tmbah darab bahagi sume tuh kan..akhirnya aq memilih UITM----> UITM KO SNTIASA DHATIKU..CEWAHH..  senaya time aq x pernah terpikir un nak masuk uitm nih..klau aq nak masuk un aq nak amek corse art n design jew.. tp nape last2 aq pilih uitm??? nape x matrik?? 
       
  1. antra matrik n uitm  aq ase lebih selamat aq amek uitm,yurp memang wat diplo 3 taun,matrik y d offer kat aq just setahun setengah jew..tp aq tak yakin aq boleh bawak lagi subjek sains coz aq dah tgok camne aq perform time form 4 n form 5 dlu..well what can i say it was totally bad! watnyew aq x ley bawak mampus aq kena tendang..time uh wt muka seposen pon mmg tak laku beb!
  2. hidup kat matrik style sekolah ayam serama asrama, pergh hat nih memang tanggal pale lutut ble dengar..of corse peraturan sgat ketat kan?? err cukup2 aq tak mau lagi idup cam uh..tido lambat bangun kul 5 standard cam nk g sekolah dulu..then klas dari pagi smpi petang non-stop..mane la aq x ngantok dalam klas dulu..
  3. aq da dengar orang cakap kat matrik kena pakai baju kurung ary2 ble nak g klass..ble aq pk alik dengan diri aq,err memang tak sebulu la..yela sometimes aq nak jugak kelainan..coz 5 taun dok kat asrama dulu dah puas cam uh..err dah jemu! hmm skali skla kte kena berubah angin..
  4. jarak matrik dengan uitm, uitm lagi dekat dengan rumah aq x smpai bape minit dah smpai dah..matrik lak kat tangkak..ermm x da la jauh sgat..tp aq tgok sejak dari kecik takdir idup aq sume dapat kat segamat je kan..dah ALLAH nk bagi y dekat2 so mmg y paling dekat aq pilih!!
haa banyak lagi la sebab nyew nape aq x pilih matrik. aq juz pk sal future aq bukan  nk standard sgla bagai. bagi aq sume tempat same je yang penting niat nak belajar uh ada.. mula2 time masuk uitm uh aq agak merungut jugak la dlam hati,aq pon x rela senya..yela dulu sek amek sains tulen then tbe2 wt diplo dpat banking! kan pelik namenye uh..hilang dah sume name2 pelik saraf2 or teori  y susah sgt nak ingat dlu uh.. tp demi kebaikan future aq..aq sbarkan aty n berdoa kat ALLAH semoga permudahkan perjlanan idup aq. 

first week time minggu destini siswa uh agak teruk la bg aq..smpai muka aq kena jerawat batu sebab tak cukup tido,badan x nak lak kurus..same jew aq tgok..muka lak yang teruk..ciss, macam student la y aq jumpe..tp gtu2 je la xkal sgat..ble masuk klas fiirst day..aq cuak sgat..coz aq kje pk cmne nak cari kawan y ngam ngan aq..masing2 aq mmg tak kenal..roomate aq lak x same klass..so mmg susah...alhamdulilah..lame2 aq  kenal ngan dorang,seyesly seumo hidup aq,aq tak pernah dapat kawan kelas y happening camni,bagi aq friendship uh terselah lg2 ble ktaorang gathering same xkira ble kne wt kerja or time g melaka or g beraya rmai2..ble da function dinner association pn ktaorang same2.. even x sume involve,tp ttp da gak..so sume uh sweet dream .. JBM 112 1&2 D aq hrap kita akan sentiasa bersama smpi graduate t!! amin   sem 1 ni gak aq dpt tgok dgan mata kepala aq sndri kjadian2 y menakutkan bg remaja2 cam aq.. tp ni bukan kisah hntu tp kisah gejala sosial y melnda remja zman skunk. erm y nih biar je la aq n org2 y terlibat jew tau..sgt memberi pengajaran!!

oktober;
 time nih klu tak silap aq cuti sem..sem 1 dah abes dah..so nak tungu sem 2 lak..cuak gak coz time nih exam result sem 1 akn kuar..time nih gak finally parent aq amek kan aq lesen dua2 moto n kereta..bayangkanlah aq ni moto pon x reti bawak,kereta pon tak reti bawak..so agak bodoh jugaklah ble selalu wat salah time blajo tuh,paling aq x lupe 2 kali aq jatuh moto kat litar depan2 orang ramai..pergh malu sgat2.. terserlah kebodohan aq time aq gne kunci moto yang aq jatuh untuk start moto y bwu, kalau cam uh bergembira lah pencuri seluruh dunia ye x???..semudah e2 nak curi moto..macam2 lagi lah..kereta ngudur time nek bukit la..bawak keta makan jalan orang la..pe y aq ley ckap..pandai mane pon kita x kan sume bnda kita akn pandai..kdang2 kita akan diperbodohkan dengan diri sendiri juga..  tp paling menyedihkan aq telah kehilangan satu2 nya kucing kesyangan aq,,HMEET aq xtau pe yang jadi malam uh senaya coz mak aq ckap dy bergaduh..kesokkanya sampi skunk dy tak balik2 lagi.. cian kat anak2 dy dua eko uh gemok n hitam..kecik2 lagi x puas nyusu, mak dah takda..inilah y mybabkn aq down sgat2 n aq x tulis blog lagi..coz dulu time aq tgah type HMEET sllu duduk kat sebelah netbook,temankan kan aq,kalu korang check alik un first update aq kt blog nih pasal kucing ..gambar HMEET da kat citu.

november;
time nih sem 2 dah start..alhamdulilah resutl exam aq ok.. mula2 aq takut gak la coz risau sangat pe yang akan jadi kat aq..yelah orang takda basic then tbe2 kena beljar account bgaih sume uh,,mau x tercabut pale otak aq..bila check on9 memang terus menangis aq dwatnya..sgat terharu coz ALLAH tunjukan y susah payah aq selma ni tak sia2..even x dpat 4 flat tp pointer 3.67 cukop wt aq sedar da hikmah disebalik sume ni..ALLAH beri aq rezeki and skunk aq sgat bersyukur dpt masuk cini..sumenye memudahkan aq.. even dulu aq masuk uitm krana terpaksa.. nasihat aq kat korang; BLE KITA DI UJI JGAN MUDAH BURUK SANGKA KAT ALLAH,MEMANG TIME UH X NMPAK HIKMAHNYA,,TP PERCAYALAH BLE KTE SEDAR AKAN HIKMAH UH,KITA AKAN BERSYUKUR SANGAT2 KAT ALLAH. RZEKI KITA TTP DA CUME LAMBAT ATAU CEPAT JE KITA DAPAT. lg 1 y paling happy aq berjya past test jpj untuk lesen kereta in one trial..x sgka aq dlam sebulan aq dah complete sume skunk ni tingal test jpj untuk moto jew..segla penat lelah aq n pegorbanan aq tak sia2..

disember
 the last month..semakin last,semakin menduga aq rase, pling teruk dalam sejarah idup aq, aq jatuh basikal time turun bukit kt block kayangan..bunyi cam x bise2 je kan? ahahahahaha tp memang teruk gak bala yang aq dpat,muka aq belah kiri abes luka2 n tngan kanan aq terseliuh,ckit lagi nak patah..2 ary aq mc..mungkin ALLAH bg aq petunjuk supya lebih bersyukur n guna nikmat2 y diberi sebaik2nya.. pengalaman nek tren kul 7pg dr kluang n rushing g klas bell kol 10 pg aq takan lupe..mcam2 scene aq jumpe dalam train uh aq pon cam berok jugak lah..jakun sgat! coz jrang nek train..ble sesekali cam orang sakai kluar dari utan gamaknyew..hmm snggup ponteng klas 1 ary sebab OMBAK RINDU punya pasal,heee nseb bek klas x pax..adush tak sggup aq nak create alasan!!  hmm n lastly occurence  y takkan aq lupe seumor hidup menyaksikan dengan mata kepala aq sendiri  wedding orang y aq minat selma 8 taun..----> sound funny n silly rite? tp aq juga insan biasa y da perasaan..pe y aq ley ckap dy sgat ncem time uh..glowing in blue theme.. tp ape aq ley wat juz mampu doakan y terbaek untuk dy,takan nak marah or ngamuk sakan lak sedangkan dy tak tau ape2 pon..aq sndri juz pndam je hmm cam lagu cinta dalam hati lah katakan.. . bg aq kdang2 kita tak boleh nak jd selfish, ada masanye kita kna berkorban supya keadaan y dh teruk takan menjadi lebih teruk.. kena pk gak bek n buruk n hati orang2 y x bersalah.. tak memiliki bukan beerti kalah tp lebih bermaksud dy bukan diciptakan untuk kita,jodoh kita bukan dengan dy tp orang len .  hmm biarlah sume nih jd sejarah idup aq..aq pon taknak tulis sal cintan2 nih berjela2.. aq lak y rase malu lame2. aq un tak tau camne nak describe perassaan aq lbey.2.hmm biarlah jd rahsia sumenye.."rmmber we never walk alone coz there two angels always beside us..they are so loyal n always accompany us wherever we 'll go.. " 

so e2 jew untuk last update bg 2011 ni..thanks untuk sume..same ada y kenal aq reality or setakat d alam maya je kan..bg aq sebab adanya orang2 cam korang la hidup aq ni lebih berwarna warni..hargailah kehidupan y ada coz sekali ini jew kita hidup,pasni takkan lagi..so happy new year 2012!! esok adalah lembaran kosong untuk diri kita,dan kita jugalah y mencorakkannya..tepuk dada tnya hati,warna apa y kita mau palitkan di situ..SEMOGA ALLAH MEMBERKATI KITA SELALU..AMIN =)

 dis song special 4 uolls!!hehe cheer up!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...