Selasa, 31 Januari 2012

KETAKUTAN ITU ADALAH MUSUHKU

Salam uols..

hmm hampir 6 hari Shawal tak update blog----> haha URL dah tukar so skunk nak guna ganti nama Shawal refer to my real name but im girl ok not boy... so ble check2 alek..waa rase terharu coz follower dah bertambah sorang..thank awak coz sudi jadi follower blog saya yang cikai-cikai je nih even saya tak kenal awak sebenarnya..tak lupa juga follower yang memang dah da.. seyesly terharu ok =)

ceritanya bermula apabila kunci locker+bilik hilang  after i came back from home..mengelabah gilew time uh dah laa balik hostel kul 8pg then 8.25pg uh gak kena attend speaking test for BELL 260--.>gila kan?? semua ni wat kepala serabut jew..Tapi sy cakap kat diri,sabar..sabar..relax dulu selesaikan speaking test dlu then baru pk sal kunci locker+ bilik yang hilang nih.. alhamdulilah so far i could release a deep breath for dis test even result will be announced on final exam... 

actually kehilangan kunci ni sangat merungsingkan kepala sy..dalam kepala terpikir maybe kunci tertinggal kat rumah,then call mak suruh mak carikan.. and then mak cakap tak da sume tempat dy dah cari..senang cerita semua tempat tak da..ciap sy call lagi kawan sy yang kawin sabtu lepas tanya dy samada kunci uh ada ke tak dalam beg plastik hadiah dy---> bengong kan?? last saya decide untuk duplicate kunci bilik saya uh dan untuk locker sy pikir guna screwdriver je maybe dah boleh bukak...err kalaulah semudah itukan..tapi hakikatnya..MASYA-ALLAH!!petang tu jugak 2 orang kawan sy umi n ayu sudi temankan saya gi Segamat to solve dis prob..mula-mula ktaorang juz nak nek bus kuning jew..tapi petang uh satu bas kuning pon tak da..last2 umi suggest amek keta sewa..call punya call  ktaorang dapat sewa keta kancil manual!!

 boley dikatakan mostly ktaorang sumer memang dah da lesen kereta tapi yang masalahnya tak semua berani nak drive kereta ke bandar include me!! yelah kat rumah memang kereta ayah manual,tapi awal-awal lagi ayah dah cakap " asal calar kereta  jangan harap lepasni ko boley  bawak kereta lagi!!" pergh bila dengar ayah cakap macam uh lemah pale lutut..dah la kereta dy panjang,sy lak pendek jew orangnyew..terkaih-kaih nak reverse silap-silap hentam tembok batu rumah..aduh mampus den!! senang cerita memang tak da chance la nak practice kat rumah..apatah lagi nak bawak kat jalan raya kan...that why tak berani,time test jpj dulu len..hari-hari practice bila skunk?? haremmmmm... Umi lak dy 50-50 coz dy dah terbiasa bawak auto ayu lak memang tak berani...tapi last2 umi gak yang drive coz dy paling cekap antara ktaowang... 

bila sampi kat bandar, jalan pulak yang jammed coz waktu puncak orang semua nak balik kerja..Time ktaorang parking kereta tibe-tibe kereta forward ke depan and masuk longkang! tak nak static coz structure parking uh yang macam bukit..seyesly sangat cuak ok!! coz ktaowang sumer perempuan..buat kereta uh mengelongsor ke depan and terus merempuh penghalang camna?? tak ke haru biru jadinya?? last2 ktaorang mintak tolong dengan seorang pakcik nih, dy yang tolong reverse kan kereta uh..ktaorang tak jadi parking and sy g duplicate kunci dulu .. bila dah nek kereta umi cakap kaki dy sakit coz keja tekan cluth n brek plus jalan yang jammed gilew uh!! pelagi,  terus decide balik uitm!! hilang kisah nak gi round2 kat KipMart.. bile pikir-pikir alik cam sia-sia lak coz terlalu sekejap and minyak kereta un tak habis lagi so why not pergi rumah saya kan?? coz 5 minit jew dari uitm...


time sampi uh mak terkejut jugak laa..macam halimunan!! tiba2 nyongol depan mata..then saya amek hammer,srewdriver bagaih uh tuk pecahkan kunci locker,sebab mak cakap,kalau kopak terus tak ley kunci lagi locker uh..nanti senang barang nak hilang,so as alternative bukak cara baik..  tapi yang paling saya tak percaya,otw balik ke uitm dari rumah saya uh..saya sendiri yang drive kereta kancil tersebut!! bayangkan lom da experience lagi tapi dalam hati saya cabar diri saya;
" sampai bila nak jadi penakut?? sedangkan suatu masa nanti aq kena drive jugak kereta...takkan kalau dah kerja nanti nak simpan je lesen uh..kalau macam uh tak payah penat2 amek lesen!!'' 
sy tau time uh mak macam berat nak bagi permission sy drive, kawan2 saya pon keja tanya boleh ke tak boleh.. finnaly ktaorang selamat sampai hasil drive sy..advencer glew tapi sepanjang perjalanan tu saya memang tak berhenti baca ayatul kursi coz kita tak tau kan apa yang akan jadi..selisih dengan lorry bus yang berkali ganda besar daripada kancil memang menggerunkan!! actually petang sabtu yang lepas un pon sama! Honestly saya baru reti bawak moto and tak berapa mahir..and kalau nak bergerak ke mana-mana memang susah..Selalu kalau saya nak pergi ke pekan jementah cousin sy y ride moto sy juz duk membonceng jew..tapi kalini saya sendiri bawak moto sorang-sorang pergi ke jementah!! mula2 nak ikut jalan raya,errr tapi sangat bahaya coz saya tak mahir lagi..last2 ikut kampung bawak pon 20km/j..locker saya y terkunci tu pon saya bukak sendiri,kalau  nak jadi perompak pon dah boley dah!! punya laa separuh mati saya ketuk kunci tu dengan hammer sampi bengkok engsel uh diwatnya tapi tetap tak loose... DENGAN izin ALLAH akhirnya locker dapat buka dengan kunci lain yang saya beli time duplicate kunci bilik tadi. Nah!! semunya saya dapat selesaikan sendiri kan??

Tapi yang sadisnya..selepas saya berhempas pulas menghadapi semua ni..tiba2 kunci yang hilang uh jumpa balik dalam jaket jeans saya time berciap-ciap nak gi kelas account malam uh!! nak mengamuk pon tak da mood daa sebab saya nampak hikmah  beyond all of these..ALLAH mengajar saya supaya berdikari and selesaikan masalah sendiri, jangan terlalu manja sangat sikit-sikit tak boley!menjeng sangat! bukan semua benda dapat diselesaikan dengan membaca buku atau diajar dengan cikgu,kadang-kadang kita kena facing them and decide the best for ourselves lonely.. jangan layan sangat perasaan takut..kalau asyik takut and tak yakin pada diri sendiri semua benda tak akan jadi kan??

Selasa, 24 Januari 2012

PTPTN: MANFAAT ATAU BALA??

                                                             
Salam...

hee laa ni rajin cheq duk kheja update blog nah..haisyh kadang2 ada gak terpikiaq cheq update manyak-manyak nih ada kew owang nak baca?? almaklumlah blog cheq tak femeyh aner pon..follower un 3 jaq..termasuk cheq 4..kuikuikui sbor sat nah..yang penting manfaat and niat yang iklaih.. cheq asal dari selatan tapi gatay-gatay lak nak gune loghat utaghaa...jadi ke tak eh?hmm layan je la..

ok2 arini den nak story pasal PTPTN..kali ni tulis dalam bm jaq..coz nak kasi sume reader-readerku sekalian mudah baca..heeee---> ko ngat dorang sume nih budus sangat ke sampi tak paham bi? silap-silap haribulan english dorang lagi power tau =,=" ..hmmm alkisahnya bermula cengnih..beberapa hari lepas,den terima satu surat..hmm time uh tengah syok2 tengok nona tibe2 mak campak surat kat den..terkejut beruk gak lah..surat ape ek?? ayat kat luar sampul  propa gilew..URUSAN SERI PADUKA BAGINDA.. pergh tak menahan!! belek punya belek,siat punya siat tup..tup nah!amekawww!secret admire den dari PERBADANAN TABUNG PENDIDIKAN TINGGI NASIONAL @PTPTN kirim salam rindu kat den... actually den agak pelik laa coz setahu den,den tak da apply PTPTN pon sepanjang study kat uitm nih..nek mengkut jugak laa badan un tahan nafsu coz kena berjimat cermat sebab tak da duit support dari ptptn..abes uh nape lak tibe2 dia post surat??

den pon dok baca lah dengan tekunyew segala isi kandungan yang tertera di atas kertas putih itu..pap!! nah amekkaw!! TUNTUTAN BAYARAN BALIK WANG PENDAHULUAN PEMBIAYAAN(WPP) PTPTN...pergh kalau time uh den berada di puncak bangunan mau jew den terjun dari tingkat atas uh..atoiii Ya Allah dugaan ape yang engkau timpakan ke atas hambamu yang lemah longlai nih??according to content, i need to settle down the payment which is overall cost RM 1650!! even the genuine cost just about RM 1500 ACTUALLY  FUHHHH...hmm mana laa den nak cekau duit nak bayar balik,sedangkan sekarang ni pon den baru jew semester 2 diploma..24 march ni bwu cukup 19 tahun..belajar pon tak abes lagi hidup pon masih bergantung dengan mak bapak!! hmm so macam mana den nak settle kan problem nih?? FUHHH masalah betul....tak kan nak suruh parent lak yang tanggung kan? manyak cantik muke ko,duit ko yang joli sakan,hutang soh mak bapak tanggung>>>haram jadah punya anak!!




my readers sekalian,yurp memang den tak da apply ptptn sepanjang tempoh pengajian den nih..syukur jugak lah den tibe-tibe dapat course diploma in banking ni kan..at least den tau la serba sedikit sistem kewangan kat malaysia and dunia nih..dulu time den sekolah menengah boleh dikatakan semua orang nak apply ptptn nih..yelah bile dengar DUIT kan..sape yang tak nak duit..tapi ramai diantara kita yang tak faham atau buat-buat tak faham bahawa PTPTN ITU ADALAH PINJAMAN SAHAJA,ADAT MEMINJAM DAH GUNA,MESTI BAYAR BALIK!! hmm termasuklah den sekali dalam warga-warga tersebut..so time apply UPU dulu,kan ada kotak dia suruh tick sama ada nak PTPTN atau tak,jadi den pon dengan ye tak yew pon tick ajelah coz sume kawan-kawan wat macam uh... that's why la time den di offer diploma dulu ptptn bagi wang pendahuluan sebanyak RM 1500 dalam bentuk cheque CIMB bank..tapi bile den dah belajar sal banking barulah den faham and after that den decide tak nak apply PTPTN..nak tau kenapa den tak nak apply??

actually camni,time semester 1,den da study business math so time ni memang da belajar segala jenis interest atau bahasa senangnya faedah@bunga alaaa kire macam along laa kan..pinjam ciput je,time nak bayar tibe2 harga melambung tinggi coz bunga yang tak masuk akal..bile tak dapat langsaikan tu yang jadi kes bunuh bagaih uh...so macam tu jugak lah dengan sistem PTPTN nih...iye..iye time dia promote uh gerenti dia cakap yang baik2 je kan coz nak wat kita terpengaruh n apply service dy..adat laa orang meniaga sume nak untung kan?? hakikat yang sebenar..hmm hampeh.. so bila kita dah guna duit tuh..of course lepas uh dia akan tuntut bayar balik and dia akan nyatakan jumlah yang perlu dibayar..dan ape yang den nak cakap nagn korang sumer,jangan mimpi lah jumlah yang kena dibayar uh sama dengan duit yang korang dah dapat uh..TIDAK SAMA SEKALI!! jumlahnya pasti akan bertambah kerana sudah termasuk dengan jumlah bunga@interest ..kadang-kadang dia saja letak nama lain cam pampasan(ta'wid) la..and keluar segala nama arab bagaih uh..tp hakikatnya sama maksud dengan interest.. haa time ni jangan nak cakap PTPTN menipu lah,ape lah bagai sume tu yew..memang dah sistem dia macam uh..dan anda yang apply benda alah ni pon dah setuju, x caye gi check dalam TERMS& AGREEMENTS so xley wat pape lah kan..nak tak nak kena telan laa..

den percaya time nih memang pemohon-pemohon akan mengelupow and tak puas aty..ye laa duit dah abes kena joli,so  nak bayar dengan ape?kerja pon tak..takpun duit yang ada cukup-cukup makan je.. So len kali beringatlah yew..walaupun PTPTN nih tak ada laa sampai tahap along " tak bayar lu mati" tp tetap mendatangkan bala kalau kita tak bayar balik pinjaman uh..kerana segala aset-aset kita akan dibekukan kerajaan, nak wat loan pon susah kat bank apatah lagi nak lari gi oversea..sah2 memang tak lepas!! tapi pape pon den tetap bersyukur gak lah coz den kena bayar balik takat RM 1650 jew..jumlah yang kecik lah kalau nak banding dengan orang lain yang sampai puluh-puluh ribu..dah cucu cicit generasi entah keberapa laa bawu nak langsai segala hutang piutang tuhkan kalau den macam uh =,=''.. so peringatan untuk anda diluar sana, objektif utama adanya PTPTN ialah nak menolong students yang kat malaysia nih support segala keperluan education hmm bukan untuk berjoli sakan yew... coz base on my observation,ramai student2 menyalahgunakan  kemudahan yang diberi contohnya..macam orang pakai blackberry awak nak pakai blackberry jugak sedangkan orang uh memang sah2 anak orang kaya,duit tak abes pakai tapi awak?? takat guna duit ptptn bila duit dah tak da sibok nak gadai barang,pinjam sana sini...apa pon tak boley!! Nauzubillah!.




so wat adek-adek yang baru nak melangkah ke pusat pengajian tinggi uh,baik pikir semasak-masaknya..adakah adek sangat memerlukan duit PTPTN ATAU TAK?..kalau tak nak kena bayar balik orang cakap better apply BIASISWA..tapi tu laa bukan senang nak dapat, da requirement so strict!!  and lagi 1 kalau fail dalam tempoh pengajian tu pon kita kena bayar balik biasiswa yang telah diberi uh..Bagi den lak,susah macam mana pon,den akan langsaikan sendiri bayaran nih..rezeki tuhan da kat mana-mana, InsyaALLAH.. ALLAH akan sentiasa menolong kita kalau kita selalu berdoa pada-NYA..kalau boleh den tak nak menyusahkan parents den..duit den yang abes guna ,cikit pon dorang tak rasa..takkan tiba2 nak suh dorang bayar lak kan..sangat tak adil and kejam!! kalau 1 ary t den da anak pon,anak den wat macam uh mau gak berapi den diwatnya.. even kita student x semestinya kita x ley bekerja kan?? ALLAH dah beri akal,so guna dengan sebaik-baiknya asalkan tidak melangar hukum syarak..


OK SEKIAN SAHAJA..coretan den----> actually den tgok cter twilight,oh my edward cullen!! .. ok gud nite darlings!! bye3 ^_^

Jumaat, 20 Januari 2012

Mangsa "Si Pervert"

SALAM ^_^

Hye bertemu kita kembali dalam rancangan fifi fairuz fuyooh lagi! ohyeah!!
ekekeke hmm skunk aq dah kat uma nak celebrate cuti raya cina---> erk kita kan satu malaysia so to all my chinese readers n pals, im so glad to wish Happy Chinese New Year!! ok aq tak mau menceceh yang meleret-leret..kang panjang berjela lak tp no point..tamau!tamau! okeyh..alkisahnyew cengnih...

hari ni hari jumaat kan..so arynih boley dkatakan sume student uitm balik..include me..dalam bilik aq orang y paling last..mne xnye sume orang kalau boley nak alik cepat2 kan,klu boley ary senin uh dah nak balik uma,tp q nak alek lambat2 lak..time nak tunggu mak cik aq abes kheja coz aq tumpang dy balik uma so aq layan la facebook  n blog..so time exploring blog list aq nih..aq g la bce blog sorang bro nih@FARHAN AJ  Hmm aq sukew bace blog dy nih,tp coz aq buzy so dah lame gak lah tak ikut pekembangan..click punya click last2 aq terjumpa entry dy pasal Korang Punye Body, 'Dia' Yang Dapat Untung ! Kah Kah kah !  
hmm aq atracted coz da pic sowang gurl y mata dy dkaburkan..pergh! baca punya baca sampai wat aq semput kejap,tiba2 urat sarafku kejung!!eh..eh jgan!jgan!aq tak sedia lagi...


hee suspens jap..hmm actualy aq semput bukan sebab keturunan semput tp semput coz entry dy uh..even ayat dy agak hot&spicy tp mmg aq x nafikan memang da kebenarannya..haa sebab entry dy gak wat minda aq bertambah cikit pgetahuan...erm kalau korang nak tau pe yang dy tulis g la bce sndri,but my summary, dy tulis sal perempuan2 yang gemar upload pic dekat facebook  hee yurp aq un perempuan gak n entry yang aq nak tulis ni bukanlah untuk menghentam sape2..just as Hamba ALLAH y ingin berbakti sesama insan---->skema siot ayat aq!

ble aq scroll punya scroll dy punya entry then membawa aq kepada 1 blog 18 sx ni---->e2 pon sebab dy mention dlm entry dy,klu tak aq pon tak tau..
mungkin bagi gurlz diluar sana,aq brani bet masih rmai y xtau akn kewujudan blog uh tp bagi llki aq ase pejam mata jew dah ley automatik click kan?kan? coz rating dy sgt populer dowh..survey monthly income around RM 13K++ kat dunia ni da 2 jenis gender jew..sah2 lah myk reader2 kat ctu "male y gersang" kan? tgok header blog tu jew dah pic NEELOFA y tgah hot spicy glew tue..y menjadi idaman jejaka2 malaya uh..n then refer to content that particular blog..ewwww  admin uh mmg gila sex abes..aq pon tak tau la dy nih anak keturunan hapeh,,maybe keluar dari buloh betong kut..kot ye pon kalau tak da adek or kakak y memang2 berjantina perempuan  tp at least ko da emak kan? lame2 idop pon ko nak cari bini gak kan? 


tak pikir ke kalau mak or adek or kakak or isteri ko sendiri yang jadi mangsa kat citu?? tapi tak tau laa pulak kan kalau dy ni jenis yang okay je..."sharing is caring" sgat larh kan--->nauzubillahminzalik! tapi  time aq sekolah dulu aq ngat lagi ustazah aq ckp,time uh da kuliah jumaat dy kate" orang lelaki ni walau sejahat-jahat mana pon dy,lastly dy tetap nak cari perempuan yang baik untuk dijadikan isteri sbab dy tau hanya perempuan jenis ni je yang layak"... time sekolah dlu aq still mengong2 la gak..cam caye tak caye jew..tp bile aq dah masuk U, dah kenal orang,dah tgok macam2 ragam orang dah jumpa kengkawan...yurp memang btol ape yang dicakapkan ustazah aq itu!!  even dorang ni jenis y enjoy2, x alim mana pon..n bukan budak sekolah agama bagaih uh..tp lastly tetap nak y jenis menutup aurat,yang tak sosial sangat,yang ada agama n sejuk jew mata memandang----> bukan aq mandai2 cakap aw..tp dorang sndiri y bg opinion..So??

 eh sambung balik cherigthe blog 18sx uh...haa ble dah 18 sx op koz penuh ngan pic2 n video censored  tuh kan..tp aq x mnat nak bukak coz geli-gelimat..aq lebih tertarik kat tag  'awek bertudung' ble sebut bertudung sah2 la orang islam kan yang berbangsa ape? bangsa M.E.L.A.Y.U yurp bangsa n agama aq sndri..sumpah aq sangat terkejut glew babeng tgok gmbar2 kat citu..tp yelah kalau orang dah gersang kan,body pompuan y flat pon dy kate sexy mantop! walhal aq tgok biase2 jew..y paling tak boley blah dah la curik pic perempuan uh mybe dari fb,myspace and da gengs,,and then d tag lak dengan macam2 label such as "t**** besar''punggung sexy gebu''manja mengoda' n macam2 lagi la y bagi aq tersangat memalukan.. aq sure mangsa2 uh tak tau gambar2 mereka diperlakukan sedemikian rupa..sungguh sadis kan..padahal aq tgok rupa perempuan uh baik2 je..suci je..pkai tudung pon comel2 jew tp  aq pon x tau macam mana boley ada kat web porn uh.. aq x sanggup nak tayang kat sini,sebab aq juga membayangkan kalau aq ditempat y sama.

pendapat aq la kan..maybe penghantar n pengupload pic2 kat web uh da y tak puas hati kat mangsa2 uh....kalau tak da angin masakan pokok bergoyah cewahh!!..mybe motif dorang dendam atau cemburu..well.. org melayu kan penuh ngan hasad dengki..yela,pic perempuan y "baik2" uh kalau y jenis free hair or pkai baju tak pernah kain nak cukop n posing taraf model playboy uh lantak r,tu ko sendiri yang cari nahas spe suroh!! tapi y jenis bertudung ni n dwat cengtuh gaye..ape kes??

so fify fairuz fuyooh nak wat conclusion..jeng3.. ingatlah yew janganlah sesukew hatiew mengupload gmber kat laman sosialer yew ...yurp mmg la akn ckp'klu camtu ape gunanya fb sume uh,klu sume x ley?' aq pon kaget gk klu cmni..actualy boley tp silalah guna akal jgn sume benda nk diupload cam pkai tudung..tp tbe2 upload pic x pkai tudung..haa kan sengaja menempah bala n dosa.. hmm aq pham,kdang2 kte nk gak rse hot n glamour kjap kan..xdpt jd artist tp glamer dr pic kte je dah cukop kan? tp kena ngat setiap prkara ada bek dan buruknye...xkan bila dah terkena nak menyalahkan orang len lak? sdangkan sume uh berpunca drpd kejahilan kita sendiri,aq pon turut menasihati n muhasabah diri aq gak..yurp absolutely we are not perfect,however by keep on trying n trying to improve our weaknesses is better than stay on nothing n juz stare the burning of ourselves..ok bye2 buddies gud nite!! 
p/s; klu nak tau web ape..g cri sndri,xjumpe g bce kat link y kt ats uh..kang mention kat sini..makin bertambah lak 'pervert reader' kt blog 18sx uh..xmsal lak dpt saham...

Rabu, 18 Januari 2012

YESS! AKHIRNYA AQ BERJAYA!!

ASSALAMUALAIKUM....


GUD MORNINGS!! eh..eh..kul bape ek skunk..5.31 am 19 january 2012!! MASYA-ALLAH hmm smpi ke pagi gak last2  aq tak tido un..ntah kejadah ape la kan aq wat sampi tak membuter-buter nih?? nak kata study..taik kucing lah!qiamulai?? heee aq juz mampu berzikir dalam hati je---->ntah ye ke tak hahah actualy seru lom sampi lagi..bergayut ngan boyprendd?? ohh no!no!no! im single okay! bazir kedit jew plus menambah risiko aq nak dapat kanser akibat terlebih  pancaran gelombang gamma kena  kat telinga jerk!..adeyhh selisih malaikat 44 aisyh..   lalallaalala ok yo wassup bebeyh!

di kala embun jantan menitis di pagi hari ini,maka tersebut lah kisah dimana aku terlebih eksaited nak mengedit header blog aq..actually aq dah lme aim blog2 y ada kat malaysia ni nak wat rujukan..mmg x nafikan manyak y cantik2 so..aq un x kan nak diam je un..tgok org cantik aq un nak cantik gak la even blog aq ni x femes aner un..almaklumlah bwu lagi tmbah2 lak punya lah pemalas glew gaban kan aq nak update blog ni smpi 2 bulan or 3 bulan skli..hek3..aq x da la segila cam sesetengah org y 1 ary smpi 5-6 kali update blog.. pe pekdah nyew?? klu aq duk tercongok dpn lappy lapar trus makanan kuor dr skrin tak pe gak..woo sgt buzy ok..almaklumlah student u kan..esaimen n test melambak..wink3...

nak jadikan cerita,aq start wt header ni lam kul 11 lbey td, myak gak org ckp gune adobe photoshope,tp sebab aq x da sofware uh..so mlas la nk download..makan hari woohh!! so aq roger2 la pak cik google un..taip2..pap! terus kuar 'HOW TO MAKE HEADER BY USING PHOTOSCAPE' taraaaaaa.. memandangkan aq mmg dah da sofware ni,so,aq godek punya godek la..smpai jadi header blog aq y kat atas uh..haa cantik x??---> klu x cantik senyap je la yew...ehek3 tp mmg aq x nafikan myk leceh n rumit gak senya..myak bnda kena edit..aq da gak terpikir nak letak pic aq..bior terpanpang besau2 ala2 photoshoot uh..tp ble pk2 alik x pyh la..satu kecik jew dah cukup kang kalau aq tibe2 mati sape lak nak padam pic aq uh y over tu kan--> aq terbayang ble gamba uh besau gedabak then ditengok sekumpulan llki yang.................... eish no!no! segan dowh!kecik2 je dah cukup dalam header uh haa aq un ciap letak pic HANA TAJIMA my idiol!! pheewittt!! dy mmg lawa glew plus stylish..aq mmg suke kat dy..smpi pkai tudung pon ala2 cm dy tp cara aq aw..heehehe smpi kadang2 uh da gak org gelar aq HANA TAJIMA---.>perasan jap,sila muntah 7 tempayan yew..=,=" ok lah korang..smpi sini jew aq tulis..Azan subuh un dah berkumandang,so aq nk solat then trus tido,kul 10am nanti aq da klas marketing..mampus eden kalau x cukup tdo.. ni link bagi korunk y nak tau cmne nak wat header gune photoscape! so easy juz follow je step2 y dy dah wat uh..

http://www.etsyblogteam.com/2011/02/how-to-create-custom-header.html dont' forget 2 try! awesome result!!bye3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...