Sabtu, 4 Februari 2012

7 TIPS FOR NEW BLOGGER

salam maulidur rasul wat sumer...

 hmm im sure sume tempat sambut maulidur rasul kan? there's alot of events are arranged ..bagus la..klu da mase jangan lupa join.ok entry kali ni ringkas and simple coz shawal x larat nak taip panjang-panjang..tak tau nape sejak semalam kepala asyik pening je lepas parent amek kt uitm..gi giant pon tengok benda rase cam nak muntah... err tak cukup zat badan gaknye..



ok actually  nak enlighten kat freshie blogger cam shawal about something  , maybe da yang dah tau or maybe da yang belom tau. kalau dah pro ignore je ok? nak tambah pon apa salahnya =)

1. time nak follow blog orang, make sure korang dah include link blog sendiri.. jangan jadi cam saya.. punya la beria tukar and setting profile ciap letak link blog lagi..tapi peliks nape orang tak follow balik..mana taknye rupa-rupanya profile untuk saya follow orang uh tak da link blog saya..patutlah... =,='

2. kalau boley better set terus profile untuk kita follower uh under Blogger.com account.. simple and easy orang nak follow directly under our blog.. compared by yahoo or google yang mostly link to email kita..

3. kalau boley letak gadget follower atas sekali supaya orang senang nampak

4. decorate blog base on your creativity... simple is better than crowded--->ntah ye ke tak, sy lak pantang da widget baru nak try jew..

 5. lagi satu survey-survey lah design kat blogger dashboard uh..macam2  benda keta ley adjust..tapi if u wish to use "rare" template haa roger je pak cik google..melambak..juz copy and paste je html code kt template

6.  nak wat header sendiri cam blog saya nih, korang kena edit gune adobe photoshop or photoscape.. tapi saya guna photoscape.. so easy! tapi hanya orang-orang yang minat je sabar nak edit benda alah nih..leceh senanya.. 

7. hmm jangan lupa selalu la usha-usha blog orang,kalau tak nak baca pon at least tengok decoration and arrangement blog uh..kan ley enhance our knowledge.. or nak senang tanya terus kat kawan-kawan yang pandai bab-bab nih


 wat readers blog saya, thanks sangat coz sudi baca..terharu bila da kawan cakap best tapi tak tau nak follow, asyik tak boley jew.. hmm basiclly orang senang follow if dy da blog sendiri coz dy dah da account.. tapi kalau korang tak da blog.. sign in site follower saya uh under account email korang..yahoo mailke..gmailke.. sume orang da email kan?? nak follow as anonymous pon tak pe..tak ksah..ok tu je..bye2

4 ulasan:

  1. plz follow my newbie blog.tq ya ;)http://jomrelakss.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. done!! dah follow alek dah..thanks u so much yew coz sudi follow blog sy =)

      Padam
  2. nice sharing....sy pun dikira newbie n msih blaja cara nk menarik reader...

    thanx follow...

    =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yurp u're most welcome.. haha xpe2 same2 jd newbie..same2 jga blajar bnda baru dlm blogging =)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...