Sabtu, 11 Februari 2012

SCAR @PARUT?? NAK WAT APENIH???

SALAM...

 HELLO there.. how are u darlings??? sorry sangat-sangat coz lately shawal tak dapat nak update blog selalu...busy meyh..test,asignment quiz sume melambak-lambak..sume nak ciap cepat before final sem..huh...semput makkk diwatnye tau!! bila shawal tgok follower shawal dah bertambah 3 orang..suddenly terus bersemangat nak update!! thank u so much korang!! speechless n terharu sangat dengan korang yang sudi follow blog shawal yang tak femes nih...  tapi yang sedihnya, time shawal nak follow balik korang, tak da pon link directly ke blog korang..yang da cuma site yang dah korang join..adoiiii MACAM MANA UH?? just en. dinie je yang shawal dapat follow balik blog dy..itu pon sebab dy da bagi link  kat ruang coment entry shawal.. so korang..lepasni rajin-rajinlah tinggalkan link blog korang kat ruangan coment shawal yew... =) dont' worry..i will follow u back!!

 OK  kali ni shawal nak share 1 tips kecantikan..err layan je laa..kan kecantikan itu adalah hak milik setiap insan..AWW..KERLASSSSS GTUH!! hmm SAPE ADA PARUT @ SCAR?? tak kira laa parut jerawat ke,luka ke,kudis kew and segala bagaih uh...i bet sume orang ada kan? sekurang-kurangnya satu...  ADUSH...rasa cam cacat and huduh gilew kan bila parut ni ada...lagi-lagi kalau  kat muka..pergh jatuh saham weyh!! aset penting uh!! SO HOW TO ELIMINATE DIS "STAIN" ?? heee meh cini dengar petua shawal..haa lagi 1 shawal share sebab memang dah  terbukti berkesan kat diri shawal..so why not sharing kat korang kan? hmm ada 3 product yang shawal dah guna... jangan wisau sume ni tak mahal yew...affordable and sesuai untuk semua, tak kira lelaki or perempuan..

firstly, JENG3.... haa tu dia..FRANCH OIL pernah dengar? pernah jumpa?? Shawal kenal  minyak ni memang dah lama..dulu-dulu mak suka dengar THR.fm yang putar lagu hindustan malam-malam uh..so banyak jugak la dengar iklan dy nih.. HARGA  RM 12 jew..sangat berbaloi laa dengan hasil yang kita dapat bila selalu guna.. actually bukan takat nak hilangkan parut je, nak merawat crack heel pon boley... macam-macam laa..melecur..panau..ruam strecthmark lepas bersalin pon boley... EXPERIENCE shawal sendiri time dapat luka teruk kat muka lepas jatuh basikal last year..bila tengok muka sendiri time baru-baru jatuh uh memang menangis giler-giler la..teruk sangat!! kat  area mata belah kiri uh tok sah citer la..merah je tgok kulit muka yang dah tersagat uh.. syukur alhamdulilah,bila mak suh sapu dengan minyak nih..masuk hari ke- 3..luka uh dah kering and hari ke-7 sume kuping-kuping hitam dah tanggal and dah ok.. Mak shawal lak..dulu2 tumit kaki dy selalu merekah.. sampi nak berjalan pon sakit...jumpa orang pon malu dengan heel cam uh..then sebelom tido,mak sapu minyak ni kat crackheel dy hari-hari..last2 sampi skunk tumit mak dah licin and tak ada lagi masalah merekah..



second product lak..JOHNSON'S BABY OIL  yang original tau..cap dy kaler pink..hmm actually ni la yang paling senang nak dapat and paling murah harganya ..product ni multiple function...kalau beli yang botol kecik yang comey-lotey tu pon dah cukup dah takat RM 2.50.. kalau nak ilangkan parut jerawat yang hitam-hitam uh shawal suggest guna baby oil nih, coz lebih smooth and sesuai dengan kulit muka.. In addition, shawal sendiri guna baby oil nih as make-up remover.. kadang-kadang kesan maskara and celak hitam sangat susah nak hilang even dah cuci muka, so nak eliminate kesan uh guna baby oil nih..haaa tak da la sememeh  mata kita diwatnye.. lagi 1, baby oil ni sangat bagus kalau kita jadikan minyak rambut..kalau kita dah selalu guna time muda-muda, rambut kita jadi lebih cantik and sihat,tak bercabang or kejung macam berus dawai ...!!


ok da last product..jeng3 tu dia BIO OIL hmm yang ni kalau bab-bab scar memang dah sinonim kan?  tapi dalam 3 product yang shawal suggest yang ni la paling mahal antra tiga nih yang botol kecik je dah RM 32 lebih arr..tapi tak sampi rm 50 pon.. kalau nak compared bio oil dengan franch oil,bio oil bau dy lagi ok drpd franch oil and tak melekit macam franch oil..tapi kalau base on effectiveness franch oil lagi cepat elok compared dengan bio oil untuk SCAR PROBLEM.. Kalau korang da masalah kulit kering especially kat area jari kaki korang so better guna bio oil,dengan syarat kena hari-hari guna tau,bukan sekali sekala.. masalah tona kulit tak sekata,tanda-tanda penuaan pon boley diatasi dengan bio oil.. nak titis bio oil dalam air mandian korang pon boley  as  moisturizer skin..

OK TU JE TIPS KALI NIH..nti shawal share lagi.. P/S; jangan lupa minum air suam manyak-manyak kalau nak dapat kulit yang cantik,kena rawat dalam gak,kalau takat luar je pon tak ley jadi.. =)

7 ulasan:

  1. baru follow blog awak..kalu rajin singgah la blog saya,,dan kalau sudi follow la..nnt kita blh share byk cerita menarik dan x menarik..hehe (^_^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah terharunya saya =)..hehe thanks u so much awk.. dont worry..u follow me i follow u back....e2 sudah semestinya, mcm2 citer pon boley!!

      Padam
  2. saya guna bio oil...bau dia pun wangi:)anyway done follow yur blo:)follow blog saya jika sudi:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yurp..bau dy wangi ckit la kalau nak compared dgn franch oil.. THANK U SO MUCH tau..yurp surely i follow u back =)

      Padam
  3. Vco pun baguih tau.. Virgin coconut oil.. Lagi pantas dr bio oil tau

    BalasPadam
    Balasan
    1. really?? HMM penah dgar laa tapi tak pernah beli...heee.btw nice info,thanks!!

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...