Ahad, 4 Mac 2012

Sejenak di Melaka

Salam
 Hai you oulss kalian?? awww seyesly i miss fucking damn much to update my entry u know!! ok2 memandang kan malam ni mood aku jiwang-jiwang gila so nak guna bahasa yang sempoi2 je la..release tension maa..almaklumlah semakin dekat nak final exam ni..so makin buzy yang teramat.. stress pon bertambah-tambah.. sengaja jerk nak tambah jerawat kat muka aku nih----> grrr jeles gaknye langsung tak nak bagi muka aku licin ckit..pantang!! wuwuwuwuwu... ahahah tengah skodeng-skodeng blog aku ni,so tengok followers dah bertambah..ALHAMDULILAH... thanks korang!!  congrate! korang berjaya touching hati aku.. Nah! amek flying kiss daripada aku nih.. MUACH!MUACH!MUACH! ^_____^ <3 <3 <

ok actually dis occurance happened on last saturday 25.2.2012... tapi sebab aku buzy maut..tak sempat nak share kat korang walhal hati aku meronta-ronta meyh nak update blog..haisy pe le wat.. hmm plans nak gi MELAKA nih senaya dah lame dah.. haha actually dalam pale otak aku nih just 1 benda jew yang menyebabkan aq memang berie-rie nak gi Melaka nih..hah! nak tau pe dy?? bace sampi habis entry nah...

Mula-mula plan ngan kawan2 tapi bile asyik da halangan last2 ktaorang tak jadi pergi..hahah x pew la next time hokayh!! and then i asked my dady about dis..surprisingly he agreed at da first however we had to postpone until this saturday...hmm mak aku tak ikut tapi dalam hati aku mengharapkan dia ikut senaya..then aku ajak cousin aku Adriana@ebab yang kebetulan cuti time uh....
ni gelagat ktaorang dalam kereta..ayah, cousin aq n aq

lolalalalla last2 kami departed dari rumah dalam kol 6...informer cakap, melaka jammed teruk coz da karnival JOM HEBOH kt MITC.. so kalau nak ikut highway susah cikit laa.. but that's not a big prob! bapak aku decide ikut jalan dalam..i mean shortcut dari tangkak an then masuk ke Jasin..haha let's checkidout pe y aq snap!!

smart seyh keta nih!! time ni kat tengah berhenti kat traffic light Tangkak

Sunset.. ni kat area Merlimau, Melaka.


By da way, actually time otw nak sampai kat pusat bandar Melaka uh, ktaorang dah tersalah jalan, yurp ada 2 simpang yang 1 menuju ke Jasin,yang lagi 1 menuju ke Merlimau..pastu dua-dua tunjuk arah ke pusat bandar tapi tak da mention yang mana lagi dekat..haisy =,="   hmm tak masal je, perjalanan ktaorang tetibe bertambah 32km lagi walhal takat 10km dah sampai dah kalau ikut Jasin....OMG!!  tapi x pe..one more thing yang aq belajar drpd bapak aq nih, dia nih jenis cool punya orang..tak cepat menglabah even dah sesat..dia cakap relaks jerr.." ala..banyak jalan..last2 sampi gak.."  Aq pon diam je la..bagus gak ikut jalan jauh ni..at least sampi gak aku kat Merlimau...kalau tak hampeh... tau tempat nih pon drpd novel DI HADAPAN PULAU time form 4 dulu jerr..











last2..sampi gak la area kul 8 malam..alhamdulilah..sampi gak akhirnya..sepanjang round-round nak cari jalan masuk ke Mahkota Parade uh..macam scene aku jumpe..tapi memang tak nafikan,kat area bandar hilir yang da bangunan Staduys uh sesak sangat dengan pelancong..bus tu tok sah cakap la..bersusun-susun..tapi pape pon aku suke tengok neon-neon Bandaraya Melaka..cantik beb malam-malam..memang tak sunyi..lagi-lagi dalam suasana colonial cengtuh kan.. ktaorang masuk Dataran Pahlawan dulu..coz bapak aku nak gi butik ADIDAS and NIKE..tapi takat window shopping jer..mahal gler..bagi aq harga tak reasonable langsung..tak standard quality..takat made in Indonesia, Vietnnam,  harga nak RM 500 ++ kan..kalau dari Europe or USA tak pe gak..berbaloi nak labur duit..Aq lak memang dalam kepala nih ngat benda alah yang aku nak jer...haisyh agak-agak ada ke tak ea? kalau tak da sia-sia jew aku datang sini...

take a break for a while kat McD Dataran Pahlawan.. layan je la kesengalan ktaorang nih..aha lagi 1 mak aq cakap, ni first time dia jumpe pic bapak aq yang pandang camera time bergambar..kalau tak dari dulu pesennyew memang tunduk ke bawah.err .pemalu kott =,="  Kalau ikutkan aku, tak nak makan selagi ape yang aku nak tak dapat..tapi cian lak..maybe bapak aku ngan cousin aq dah lapar..hmm SPICY CHICKEN MC DELUXE 3 SETS please!!..mana tak kebulurnyew...habis  Dataran pahlawan,Mahkota Parade lak dorang round sebab ikut pale aku kan...HIHIHIHI kejam glew aku nih... tapi benda yang aku nak tetap tak da..


time nak gi last destination Jusco Aeon kat area Melaka Central uh.. lalu la depan Menara Taming Sari ni.. and what a big surprise bila bapak aku cam berminat nak nek pergola kat menara uh.. adeyh..Aku pon memang tak pernah nek kat cini,tapi pengalaman Space Shutter kat Genting dulu dah cukup ok!! last2 aku cakap "hmmm tak pe la ayah..next time kite gi melaka kite try sume benda nih yew...kali ni tak sempat..nak kejar masa" >,<   bila dah sampi kat Jusco,terus laju aku cari kedai buku POPULAR..tapi pelik lah..makin malam makin terasa bahang panas kat Melaka..seyesly aku mandi peluh even dah dalam aircond Jusco..nak tau pe benda yang aku beria-ria nak cari sangat uh?? jeng3.....taraaaaaa!!

tu dia!! novel sambungan Ombak Rindu.. Cinta Tiada Akhirnya(2) and Rindu Cintaku(3)..punye la obses glew kan aku dengan OR nih.. and skunk dah complete dah collection untuk simpanan aku sendiri..ALHAMDULILAH.. padahal before this, setiap satu uh aku dah khatamkan at least 3 kali..tapi bace orang punya la.. Haa lagi 1,memandangkan voucher buku 1msia aku still tak abes lagi,so why not aku laburkan untuk dapatkan novel yang aku idam-idamkan selama ini kan...lagipon expired date dah nak dekat..kat Segamat memang tak da POPULAR..and aku sendiri dah tanya dengan penulis novel nih kat fb, dia cakap memang dia direct hantar kat POPULAR jew..kedai buku lain susah ckit lah nak dapat... fuhh lega beb!! ktaorang sampai rumah kul 2 pagi ikut highway..itupon bapak aku still gatai-gatai nak ikut jalan dalam..haisy jangan cari nahas ayah oii!! kang kok sesat dalam hutan kelapa sawit uh naye jerr malam2 buter nih...

Sekian..P/S; kali ni aku gi Melaka dah tak serabut dah..tak perlu pk2 or asyik mengharap kot2 terserempak ngan orang uh..coz kali ni everything is gone.. Biarlah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...