Khamis, 5 April 2012

Bila Atukku Makan Lolipop!!

As-Salam

Sumpah! aku rindu glew babun nak update blog ni meyh...alolorh sorry la yunk actually blog aq dalam proses renovation---> dah macam rumah lak =,=" that why lah aku dah lama tak update entry baru..lagi-lagi bile cuti semester sekarang nih...bunyi macam banyak masa terluang kan? tapi..masalahnya aq penat weyh..banyak benda aku nak buat....hehehehe.. ok kalau korang tengok sekarang blog aku dah diberi nafas bawu..yelah mane taknye dulu nyaris-nyaris nak mati sebab sakit jantung!! sengal! actually I mean I give special make-over for my official blog.. haa cantik tak header baru aku?? kalau da yang nak kutuk,lantaklah..engkau pandai kutuk jerr, engkau sendiri buat tak reti kan?kan? boooooo

hmm aku happy sangat coz dapat tunjukan hasil kerja aku sendiri,naseb baik laa ni bukan homework add math or kire-kire accounting bagaih uh...Ini  just kerja-kerja yang melibatkan kretiviti aku or artwork, so no wonder lah, aku sanggup bersengkang mata pagi petang siang malam semata-mata benda alah nih sorang-sorang... haha nak bangga jap! azab weyh nak edit benda alah nih!! Just orang yang betul-betul komited je ley ciapkan...

kali ni aku nak share gambar, dalam pale otak ni melambak sangat benda yang aku nak membebel kat blog aku nih, tapi tula pasal asyik tak sempat jew..buzy mengalahkan perdana menteri!! ok lah straight to da point, memandangkan ada satu gambar kat wall fb aku mendapat like yang paling banyak a.k.a popular lah konon-kononye so aku nak wat special entry pasal gambar nih



tu diaa.. dasyat tak atuk aku?? ko ade?? Hee comel kan dia makan lolipop..aku yang muda ni un dah tak makan dah benda alah nih.. korang pernah tengok tak scene macam nih punya baeeekk??

wow super addictive!! it has its own bigger fans!!


Alkisahnye bermula cengnih, petang uh parents aku baru balik dari wedding orang, so as usual dapat la goodies yang dalamnye uh da macam jajan. Actually kalau da baulu,mak aku memang letak terus dekat sebelah kerusi malas atuk aku nih..tapi aku tak expect lak dia tetibe nak makan lolipop nih..mule-mule uh aku nampak dia terkial-kial nak bukak something, so when i came closely i just got a big surprise! that's lolipop!haiyoo..aku un layan jela atuk aku ni kan...hehe nak larang un dia memang tak makan saman.. In fact dia memang suke makan manis-manis tak kisah lah kuih ke air ke..that his faveret.. kalau dilarang pon alamatnye memang muncung sedepa la atuk aku nih. I wonder this is da sweet moments that just emerge once in blue moon,so why not I snap several pictures isn't??



 yeahh my only-one-grandpa is forever awesome!! he so cute!! sweet moments for my bigger family =))


hehehehe I would say that he is one in millions..I love him forever.. he already 98 years old now----> TRUST ME, THERE'S NO POINT TO LIE U'OLS WITH THAT FACT.. I ain't such a liar ok!! lagipon ini adalah satu-satunya atuk yang aku ada, arwah datuk belah ayah aku memang dah meninggal semenjak aku belom wujud kat dunia nih,then nenek belah mak aku( isteri atuk aku y makan lolipop nih) meninggal time aku berumur 6 tahun..last sekali nenek belah ayah aku meninggal time aku 17 tahun..hmm da heart-wrenching story right? ALHAMDULILAH at least aku still ada atuk belah mak yang korang tengok makan lolipop tuh..setidak-tidaknya kalau celebrate hari raya uh masih terasa lagi meriahnya coz pak cik mak cik aku akan balik rumah atuk aku ni@ rumah yang aku tinggal sekarang.

 Ha lagi satu aku nak cakap dia nih even suke makan manis-manis so far tak pernah ada diabetis, just high-blood pressure jerr.makan,berjalan,pendengaran and penglihatan semua ok lagi, sume nampak, sume dengar..pagi-pagi lagi dah bangun pergi ke kebun dia...aku un tak larat tau..Ini memang dah tak leh nak cakap apelah kan..mak aku dah berbuih mulut larang dia,tapi dia tetap degil gak..apeley wat..kitaorang just harap jangan jadi ape-apelah kat dia nih..tu jerr..

lagi satu feveret dia nih bola sepak@local football..pergh korang kalau tengok gelagat dia watch match kat TV1 uh,mak aihhh mengalahkan budak muda..riuh mulut dia..ciap marah-marah lagi kalau bola tak masuk gol..yang wat aku peliks,tau aje time match uh..tak pernah miss..abang-abang and ayah aku un tak sefanatik macam uh..naseb baik lah rumah aku tak pasang ASTRO kalau tak hmmm memang 24jam lah atuk aku nih tengok football international match !! adodoi atuk..atuk..atuk...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...