Ahad, 8 April 2012

NAK MENIPU PON AGAK-AGAK LAH DERR..



As-Salam

hee lately ni rajin pulak kan aku keja update entry, boleh dikatakan hari-hari kalau dekat facebook aku uh mesti keluar link blog aku or update status (what in your mind) silih berganti..hee korang jangan tak tau time cuti semester nih aku bohsan! dulu aku memang giler facebook tapi ntah la sekarang "passionate" tuh dah makin berkurang, tengok la kalau orang datang kat wall aku,aku reply la coment dorang semampu boleh..kalau tak aku un tak tau nak buat ape kat facebook tuh..lagi-lagi sekarang, dia dah paksa aku tukar timeline,ceh menyampah aku dengan benda alah tuh,serabut ok! tapi ape ley wat aku bukan bini Mark Zuckernberg pon..

Hmm so arini entry aku santai-mantai jer..aku un tak da la suke nak update entry yang jenis nak condemn  orang kan..bukan ape kang berie cakap orang tapi diri sendiri tak betol haa kan dah memalukan diri sendiri..tapi so far aku masih lagi berpegang kepada prinsip  SEBELUM NAK CAKAP ORANG CERMIN DIRI SENDIRI DULU..yurp memang aku pegang sampai mati..so kalau aku tak buat, maka memang aku tak buat lah.. suke hati nak percaya atau tak, janji ALLAH tahu sudah lah kan..

Actually aku geli hati sangat dengar mak aku membebel, mengekek-ngekek aku ketawa, korang tau pasal ape?? haaa  pasal nombor salah masuk dekat handset mak aku..  hahaha aku tak tau la itu sengaja atau tak sengaja tapi tengok cara macam di sengajakan.. apeseyh! Mak aku cakap dah banyak kali dah dia terkena ada yang miscal kul 5 pagi time orang tengah syok-syok membuter..ada lak yang meroyan hantar mesej 3 kali  1 dalam B1, 2 dalam BM " HIHIHI CALL ME BACK" ... ada pulak  seorang India tetiba call time waktu maghrib  apelah..kalau orang memang btol salah nombor pon mesti ley detect kan..mak aku tu bukan budak kecik yang senang nak di kelentong, lagi-lagi lah bile mak aku panas hati call balik nombor-nombor tu semua, suara pertama yang angkat call uh mesti lelaki... 

Paling tak boley blah yang nombor yang call kul 5 pagi uh..bile call  back dia angkat hmm suara lelaki, aku ingatkan abang aku, bila aku tanye dia,dia tanye balik aku ni siapa?Dia cakap dia Yus dari Sabah. eh peliksnyew..last2 mak aku yang jawab and bersoal jawab dengan dia..ceh tetiba lak keluar alasan maybe isteri saya tersalah dail kut..Dah lapuk lah weyh.. cube korang pikir logic  ada ke kul 5 pagi isteri tersalah dail? isteri mana tuh..kalau betul isteri kenapa bile call balik suara lelaki yang angkat? cara cakap tak macam laki orang pon..

Yang gile meroyan  keje hantar mesej suruh call pon sama jugak, mak aku dail balik  nombor tu, bile angkat suara lelaki,then mak aku tanya siapa? dia jawab '" dah awak call mesti awak tau siapa saya'' ewah-ewah engkau... bile mak aku bagitau  nama dia..terus dia passing call uh dekat perempuan..entahlah perempuan tu cakap dia dari Seremban alasan dia  maybe anak dia main-main dengan hanset dia.. nampak tak permainan dia?? sejak daripada  tuh terus tak da lagi mesej-mesej gile..

Tang orang India(suara lelaki) tu lagi peliks, actually lagi peliks macam mana boley orang India yang call, kut ye pon tersalah nombor tak kan lah boleh tersasau macam tuh kan..lepas satu,satu ,datang nombor yang kekononnya tersalah kan.. hmm aku memang tak tau  laa ape motifnya,aku tak rase dia nak berkenalan dengan mak aku yang 44 tahun tuh kan..tapi satu je la,kalau ada yang nak cari aku then dail no 017-740**** sorry itu no mak aku,jangan main-main dowh nahas nanti kalau mak aku dah naik angin.. actually aku baru ada hanset and no.fon sendiri tahun 2011 time aku 18 tahun, selepas habis sekolah menengah..nombor yang before that tu semua no.fon mak aku. dan aku lak just bagi no. fon aku sendiri dekat orang yang betul-betul aku percaya,kenal and yang memang aku ada urusan jer..sebab kalau ada yang tak kena  cikit memang aku ley detect sape punye kerja!!hahahaha

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...