Ahad, 23 September 2012

Nak jadi Model, Popular,Glamer???

WHICH ONE YOU PREFER TO WANT A BE??

As-Salam

Hello my readers! I'm miss u'ouls deadly!! ok memandang skunk aku tgah free so dapatlah aku lepaskan gian untuk blogging kan??.Alkisahnya bermula cengnih,bohsan-bohsan tengok tv,aku surf enet..actually aku nak search lain..tp tibe-tibe kuar tajuk "nak jadi model" kat pautan google uh--> nampak tak berapa ramai orang search pasal benda alah nih kat google,sampai pak cik google uh dah hafal dah =,=''..aku tengok ntah papeh jew yang kuar tapi mata aku terpandang yang nih   Nak Jadi Model?? ,so aku pon click larh..bace punye bace..hurm macam-macam  pengajaran aku yang dapat.makanya tercetuslah ilham aku kali ni ceewahhh...

ok memang aku tak nafikan ramai yang nak jadi popular,hot-stuff, glamour n sebagainya... aku??? ahahaha hipokritlah kalau aku cakap aku tak da feel as the stated above kan? so whatt?? hmmm argh lantaklah masing-masing punya hal....tapi bile pikir-pikir alik benda alah nih lebih banyak mendatangkan keburukan daripada manfaat..alangkah bussinesswomen yang tak da nak posing bagaih dalam magz uh mati kena bunuh..inikan  plak si model yang terlebih posing..hurmm x mustahil kan??negative impact dy more kepada perempuan yang involved in this field larh..lelaki?? err ntah lah ek,aku rase lebih kepada GAY Harrassement kot!! :-)))

Based on my opinion,actually semua orang da oppurtunity nak jd model, nak dengan tak nak jewp, dimana ada kemahuan disitu ada jalan ok?? yang aku tau lah..kalau korang da "cable" means kenal ngan ramai photographers itu adalah bonus tuk korang, lagi-lagi kalau kenal Annas Easky tu kan---> erk aq pon x kenal sangat dia nih senya sekadar menyebut nama famous jerr.. then,kalau rajin involve lah kat mana-mana modelling contest tak kisah ler kat magazines,enternet,tv pon boleh..dapat form dy isi,dapat tak dapat itu belakang punya citer.. join program tv cam Imam Muda, Gadis Melayu, pngacara baru pon boley jadi femes gak...Wait!wait!wait!.."iskh..iskh..iskh.. saya tak cantek,saya tak menarik bla..bla..bla.." 

hoi2... ko ingat mostly model-model uh sume perfect ke?? tak yah nak mengutuk diri larh.. dorang tu pon kalau tak da make-up setebal 4 inchi, korang pon boley pengsan hookay?? just be confident.. aku berani cakap, make-up uh sangat magic glew yew!! it can make u look different just in twinkling of eyes!! watchhaa..  but one thing  i could see obviously it's about body.. yurp y ni aku xley nak wat pape coz mid-set orang kita memang dah macam nih, orang yang body dia slim memang ley go futher,,tmbah lak kalau ada rupa kan..memang perfect..tapi pape un body la..kena da cutting sket.. kalau gemuk agak kureng ckit lah,.haa lagi 1 kalau orang tinggi..haa ini memang complete package  larh kan..

Hmm itu yang aku tau lah kalau nak jadi model yang shoot sana sini uh... tapi bagi aku lah kan, main pointnye nak jadi glamour,famous,hot-stuff je kan?? haisy jangan sempitkan fikiran, nape nak pilih jalan susah andai diri serba kekurangan---> pergh ayat tak bley blah! aku pecahkan kepada dua bahagian to 'become well-known'' or "to become notorious"..yurp it's up to u to choose ur own path.. kalau yang 'to become notorious" tak perlu nak mention larh, cukup lah jadi budak paling terejal kat sekolah..upload video 18SX kt youtube aha tak pon jadi penagih dadah kat dalam kampung..atau buat aksi paling berani mati ketika merempit..comfirm anda glamer..tp tu lah..glamer kerana kejahatan..hmmm

isy kan sayang tuh...walhal potensi awak nak jadi famous dengan cara baik banyak sangat..cume mata awak yang buter kot... suggestion aku larh kan untuk zaman sekolah..jadilah budak paling pandai dalam batch..asal exam je straight A++, klau tak ley, jadi budak yang selalu menang dalam pertandingan, tak kisah larh pertandingan papepon,seni ,sukan,sains,agama argh macam-macam lah.. haa kalau selalu jadi imam,bilal or bagi tazkirah kat dalam surau pon boleh jadi glamer gak...ramai secret admirer t..hehehe

tu zaman sekolah,kalau kat universiti lak..hmm try involve dalam club2 yang ada uh.. try jdi MPP,exco association, best student and macam-macam lagi larh yang penting expose diri kat public..kalau asyik duduk terperap dalam bilik macam mane laa orang nak kenal kan..tapi sume uh kena agak-agak lah..jangan sampai gile kuasa,syok sendiri dan sebagainya..Tibe-tibe aku teringat kata-kata lecture aku yang berbunyi macam nih " Tak gune kalau pegang jawatan itu ini kalau repeat paper n fail exam. mana taknye asyik tak datang kelas jew, lebih pentingkan jawatan daripada pelajaran sedangkan awak masuk U untuk belajar bukannya nak jadi itu ini'  even ayat ni bukan ditujukan kat aku tapi aku tetap jadikan pedoman supaya aku sentiasa beringat..

tu time kat u, kalau dah kerja lak hmm jadi lah orang yang paling berpengaruh..yang boley bagi income kat company,rajin n tak banyak masalah tu of course lah kan? klau tak cukup nak glamer lagi  involve dalam politik.. wat projek sana sini..erm kompem glamour you...atau lagi simple..yurp by money... tau tak betapa besarnya influence money ni skunk?? orang cakap kalau ada duit sume benda boley beli kan?? tak da duit, pandang sebelah mata pon tak nak..well..nak wat camne dah mentality majority manusia macam uh.. cantik,power,cinta,harta sume boleh beli dengan duit.. naseb baik mati tak boleh nak beli,kalau tak ramai dah billionaire nak beli, mane lah tau kut2 ley extend tarikh..hehehe

so conclusionnyew tepuk dada tanye selera.. banyak  sangat cara  nak jadi glamor nih.. jadi artis pon lagi lah cepat nak glamer kan...  asal ada kontroversi n  scandal memanjang lamelah glamernye..klau tak da kontroversi n gossip panas mana orang nak kenal ye dok?? hehehe tapi kalau aku sendiri lah kan,kalau aku nak fames pon,femes dengan cara baik lah..huahahah mane lah tau kan satu masa nanti aku launch my own brands.. hee aku cukup minat bab2 kecantikan nih,fashion pon ok gak..mane lah tau one fine day ti ley kawtim dengan HANA TAJIMA---> my idiol beb!! amin... tapi pape pon wat mase skunk aku kena study dulu...study sampai pandai..tanggungjawab aku kpd family esp parents aku lom selesai lagi..banyak lagi dugaan hidup yang aku kena tempuhi... One more thing, jadi diri sendiri tu lagi baik so,kalau  jadi femes pon itu adalah original trademark kite sendiri.. Macam Dr. Mahathir Mohamad tuh..aku rase sampai skunk belom da lagi menteri yang leh challenge dia..he is brilliant!!  cara dia berpikir lebih jauh ke hadapan..bukannye suke-suke ikut citarasa dia...huh secara tak langsung kan dia jadi model jugak uh..inspired orang ramai..

 lastly..andai di saat anda hidup nih,anda masih tidak merasai nikmat menjadi popular di kalangan manusia, tidak mengapa..jangan bersedih.. jadi popular di sisi ALLAH dan RASULULLAH  itu jauh lebih baik daripada segala popular yang ada di dunia ini yang hanya bersifat sementara.. mematuhi segala perintah-Nya dan menjauhi segala larangan-Nya adalah kunci utama..Subhna-ALLAH! kita adalah insan yang tidak pernah sempurna, tetapi sekurang-kurangnya kita cuba untuk memperbaiki diri , daripada tiada langsung  usaha ke arah itu. Jikalau tidak,maka sia-sialah kita hidup di kelahiran ini..

P/S: jgan lak korang cakap aku model lepas tgok dp fb aku yurp..hehehe buat lawak ok?? itu gambar kenangan dinner DIBA..hehehe bile lagi nak pakai cengtuh except da event jewp..takkan setakat nak gi kelas or bandar nak pakai vogue kan..gila ke apeh?? posing?? hahha sume orang ley wat cam tuh..cool larh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...