Jumaat, 8 November 2013

CARA TERBAIK HANDLE HATERS ATAU ORANG Y MENJENGKELKAN!

                                                                Assalamualaikum.. 

Rasanye agak lama aku tak blog about personal thought kan.. asyik2 pasal produk  je ..sorry kadang-kadang idea dah ada tapi last2 terbiar macam tuh je..  but today ada something happens y tibe-tibe membuatkan idea aku nak blogging macam cendawan tumbuh..thank you  so much si anonymous! engkau mengilhamkan aku untuk menulis entry kali ini.. hmm first time seumur hidup aku time ada blog ni, aku receive negative comment dekat one of my popular post yang pasal ayam hutan tuh.. bagi aku komen tuh  agak biadap... sejujurnya, aku tak pernah menulis komen sebegitu rupa bila baca entry orang..sebab aku pon tak suka sangat nak ''condemn" orang apatah lagi mengunakan perkataan tak sepatutnya.. aku lebih suka memerhati je... kalau best entry tuh  baru aku coment..kalau tak best aku blah gituh jerr... simple kan?

                                                                        


okay but main point  this entry bukanlah nak membidas balik kata-kata si anonymous tuh.. yurp  even  pada asalnya aku ni spesies yang  jenis  memang kepantang bila orang cari pasal dengan aku tiba-tiba...but in this case, aku rasa tak perlu lah aku meroyan layan comment sampah macam tuh.. lagipon, blog aku ni kalau dia boleh bercakap, dia pon jijik nak kotorkan ruangan blog ni dengan benda-benda macam tuh kan.. aww courtesy is my priority! vulgarities n profanities are  totally not allow here----> ini blog aku y cakap!  Never talk shit that smells like shit in other people's blog kids!--> ayat blogger fatin liyana. bukankah perbuatan tuh   "mengvongokkan" diri engkau sendiri?? lepas tuh terhegeh-hegeh nak stalk balik that entry nak tgok aku membalas apa..hentikanlah..


Nah..bila pikir-pikir balik bukankah ini yang selalu terjadi dalam reality kehidupan kita?? Aku yakin semua orang pernah rasa situasi bilamana orang marah,herdik, maki, hina,mengata, keji  kita sesuka hati tanpa mempedulikan seinci pon perasaan kita? mereka seakan-akan terlupa seandainya perkara tuh terkena batang hidung sendiri.. pandai pulak nak meroyan macam anjing menyalak kann!( sorry if kasar  bahasa aku) tapi reality memang macam tuh lah kan..nak wat camne... 


Nak tau satu perkara yang paling menyakitkan hati tak? yang korang boleh buat bila berhadapan dengan haters/annoying people macam nih? kalau korang terkena situasi macam nih in reality or virtual, the best method to avoid you from getting upset  ialah engkau anggap orang ni dah mati buat selamanya-selamanya.. senang citer ignore jerr! andai sebesar gajah pon dia berdiri depan engkau..tapi pada engkau, dia dah mati untuk selamanya-selamanya! so dengan cara macam nih engkau anggap je laa orang yang bercakap dengan engkau tuh halimunan! perlu ke ko dengar cakap dia tuh?? pedulikan biar dia sakit hati sendiri..dia sendiri tak tahu beradab time bercakap dengan kau..so apehal pulak ko nak kena beradab and tadah telinga dengar cakap dia kan..tinggalkan je la orang macam tuh... better ko sambung balik buat kerja ko,,jangan dilayan..actually tu semua trick syaitan nak menambah dosa engkau jerr! saja ler tuh nak bakar-bakar..
                                                     
innalillahwainnalillahirajiun

 Aku rase semua orang tahu kot..if kita mengumpat orang, so yang dapat pahala tuh adalah orang yang kita mengumpat tuh.. si pengumpat of course  la dapat dosa! dulu ustaz aku pernah gitau..  di akhirat nanti akan ada orang yang terkejut dengan amal pahala yang dia perolehi, sebab dia rasa dia tak la bagus sangat dekat dunia..then bila dicheck,rupanya pahala yang banyak tuh datangnya daripada pahala si pengumpat-pengumpat dia sewaktu di dunia dulu..so kalau korang terkena situasi macam ni, jangan sedih..tapi ucaplah alhamdulilah kerana ALLAH nak beri engkau pahala free..kata nak syurga so kenalah kental hati  cket..kena tahan dugaan n ujian..ni kalau baru test sikit  dah nak melatah..macam mana laa nak dapat syurga y diimpikan?? hehehe kalau boleh jagalah lidah tuh ..yurp sebab dia tak bertulanglah dia susah sangat nak control! ini adalah senjata y paling tajam mengalahkan peluru berpandu ya, sekali terlajak, tak mungkin boleh berpatah balik.. and boleh membinasakan tuan punya lidah tuh jugak... 

As long as kita masih bernyawa dekat dunia nih..kita memang kena banyak bersabar..yurp..dulu bila orang ciket..ciket cakap besabar..ber S.A.B.A.R aku macam rasa jengkel pulak..dalam hati mesti cakap mcm ni"ko tak kena boleh la cakap macam tuh cuba kena sekali, baru tau langit tinggi rendah!" hahahaha biasalah darah muda kan, memang nak membentak je tau..tapi lama-lama aku hidup, akhirnya  ALLAH tunjukkan hikmah dan kebaikan apabila aku bersabar.. alhamdulilah..indah betul percaturan hidup nih..aku bersyukur dengan nikmat n rezeki yang aku kecapi kini.. siapa sangka perkara y kita paling benci tulah, yang akan jadi pemangkin kita untuk berjaya..lagi-lagi dalam business.

                                                                  
 Kadang-kadang ada baiknya juga bila diri kita di'condemn.. at least kita boleh muhasabah diri and perbetulkan mana yang salah or yang cacat pada diri kita nih.. dulu time zaman aku sekolah menegah memang aku tak nafikan, makan hati jugak lah bila di perli n diejek dengan certain manusia tuh..dan jenis aku pulak, hal-hal y berkaitan dengan personal memang aku agak sensitive ciket, dan aku  tak akan lupa setiap patah perkataan y dilontar kepada aku termasuk rupa orang y bercakap tuh until my last breathe! semua nih aku jadikan pembakar semangat aku untuk berjaya! aku tak berdendam dengan dorang tuh  cuma, aku nih jenis tak akan mudah lupa bila orang buat aku..kalau cepat lupa, memang senang lah orang nak perbodoh-bodohkan lagi sekali kan?? experiences is da best teacher so that kita tak mengulangi kesilapan yang sama... dalam hidup ni, kita memang tak ada specific reference book macam kita study math, sains, geo n whatsoever tuh..everything base on our experiences! nak tak nak ko kena  telan jugak pahit,masin dugaan hidup kalau nak future life ko better!


 So aku harap entry aku kali ini at least dpt inspired those y mengalami perkara yang sama..come on laa..life is too short! make it worth while u still have opportunity...daripada sedih-sedih or sakit hati better korang pikir macam mana nak gandakan duit yang korang ada tuh.. korang lagi serabut n tertekan  if duit takda kan?? cube kalau duit manyak nak apa semua boleh dapat kan.. semua boleh..cuma nyawa je la tak boleh.. and kau jugak boleh buat orang y mencondemn ko tuh melutut dekat engkau  jugak kan?? hahaha sorry i talk base on reality.. cube engkau kira berapa ramai orang yang sanggup jual maruah diri,keluarga dan sanggup  mengenepikan  soal halal haram agama kerana duit zaman sekarang  nih??? boleh pikir sendiri kan.. tapi bila dah cari duit, jangan lupa pulak pada akhirat.. ingat time kita mati nanti, kita akan pulang kepada ALLAH dengan sehelai sepinggang..  just amal jariah,sedeqah y bermanfaat, doa anak y soleh je y boleh tolong kita.. if semua ni xda, mmg sia-sia lah hidup kita selama nih.. hope amek iktibar..peace >,<

                                                                        

Rabu, 30 Oktober 2013

MESTI BACA NIH KALAU NAK GUNA A-DHA SKINCARE!

Salam..Howdy Peeps! okay shawal rasa ada certain orang dah misunderstood dengan a-dha nih.. ada sms shawal cakap cuak nak guna a-dha sebab katanya banyak pantang larang..kikikih amboi macam mistik pulak adha ni kan..no la sayangss actually nak guna a-dha nih tak adalah sesusah mana.. rilekks..stay cool! A-dha just skincare muka biasa la..cuma shawal akui untuk sebulan pertama tuh agak ketat ciket..but after korang dapat kulit muka y flawless and awesome( selalu bulan ke dua baru nampak hasil maksima) dah tak kisah la..nak pakai make up apa pon dah tak jadi masalah..

 okay when we talk about makeup.. ada certain orang yang pikir masa bulan pertama tuh tak boleh makeup langsung!aigoo salah tuh pemahaman awak tu cik kak oii..mesti tak ramai yang sanggup sebab nampak muka pucat sangat kan.. then terasa a-dha sangat kejam!! adoii  macam nih, awak boleh je pakai make up, tapi make-up yang macam mana je yang awak boleh pakai untuk sebulan pertama bagi pengguna baru a-dha?? haa please bear in your mind only these make-up tools ya,:
                                                                   

  •    MASKARA
  •    EYELINER ( NAK CELAK ATAS OR BAWAH MATA TAK KESAH LAH,NAK                      PAKAI EYELINER PUTIH BAGI MATA NAMPAK BESAR PON BOLEHH)
  •    EYEBROW
  •    LIPSTICK, LIPBALM, OR LIP TINT(YANG CAIR MACAM ARTIS KOREA                            PAKAI TUH  NAK JADIKAN BLUSHER CIKIT DEKAT PIPI PON BOLEH)
  •  NAK PAKAI CONTACT LENS?? PON BOLEH!!                                                                                           
haa tu je lah jenis-jenis make up yang boleh pakai, bibir tuh bagi la merah cikit at least tak da la nampak macam pucat sg kang orang inagt sakit pulakkt! ini tak, kadang2 shawal tengok bibir tuh sampai kering diwatnya..alasan? sebab tak suka pakai lipbalm? aigoo u spoilt kan penampilan diri sendiri tau.. tau tak kuasa even secalit lipstick or yang seangkatan dengannya tuh sgat berharga?? actually kalau bibir kita kemerahan cikit, comfirm dia akan naikkan seri muka kita tau!! tak payah nak make-up 7 inchi sangat! then please bear in your mind these kinda of makeup MEMANG SURE TAK BOLEH PAKAI LANGSUNG UNTUK SEBULAN PERTAMA!
                                                                      
  • SEGALA JENIS BEDAK, BEDAK TABUR,BEDAK COMPACT, BEDAK BABY yang tepek dekat muka memang tak boleh pakai
  • CREAM BASE MACAM BB CREAM KE APA, SUPRA KYROLAN KE , CREAM SAFI KE, MMG TAK BOLEH!
  • FOUNDATION -TAK KISAH BRAND APA, YANG PENTING TAK BOLEH
  • CONCEALER- SAMA JUGAK TAK BOLEH
  • BLUSHER?-OKAY KLU BLUSHER JENIS LIQUID Y CAIR TUH MACAM LIP TINT Y SAYA CAKAP KAT ATAS TUH BOLEH, TAPI KALAU JENIS POWDER OR CREAM  YANG MEMANG BERTEMPEK KAT KULIT MUKA SURE TAK BOLEH!                                                                                                                                                     
fuhh..okay korang faham tak apa jenis MAKE-UP YANG BOLEH and TAK BOLEH PAKAI now?? hope korang faham la ea.. kalau kita tengok la kan, yang tak boleh pakai tuh kebanyakkannya directly apply tu facial skins korang..macam bedak tuh..comfirm2 la sapu dekat pipi dahi kan..part y memang betul2 kulit muka kita.. okay meh sini shawal explain kenapa tak boleh.. casenye macam nih..

 awak beli produk a-dha tujuaannye untuk apa?? of course laa nak guna kan? tapi guna untuk apa?? guna untuk solve your skins problems mcm jerawat, kulit kusam,kulit berparut jerawat, jeragat..kulit gelap la and so on.. haa ni semua berkaitan dengan skins muka kita kan?? ada tak korang beli adha tujuannya untuk mencantikkan bulu mata, nak cantikkan hidung or nak cantikan kening?? TAK ADA KAN?? semua beli adha main purposenye nak rawat kulit muka yang bermasalah tuh..

 Kenapa kami sangat tekankan untuk tidak menggalakkan awak memakai bedak or any cosmetic y bertempek dekat muka tuh semasa awal-awal proses rawatan adha (sebulan yang pertama)?? sebabnya time nih  kulit muka kita sgt2 sensitif dan dikhautiri akan bercampur dan dicemari oleh bahan kimia atau dengan bahan2 lain yg terdapat pada bedak ataupun kosmetik berkenaan dan kalau korang  pakai jugak, of course lerr  ia akan mengganggu proses perawatan muka korang tuh! dan kesannya akan sedikit lambat drpd biasa.. senang citer akan kurengg effective cikett.. dah tuh kalau tak ada perubahan jangan nak bising pulaks! you should blame on your own self!  Please sabarr okiess dah dapat kulit muka cantik and flawless nak pakai  make-up apa pon lepas tuh dah tak kisah  dah and not a big problems for u..i'm pretty sure, if korang make- up pon after that, make-up korang tuh lebih cantik shiningnye.. selalunya on second month  dah boleh pakai bedak dah..don't worry..

tapi..tapi..korang kena ingat gak..effect a-dha ni depends on individu.. tak semua orang akan dapat effect cepat.. ada jugak y lambat.. sebab semua orang ada chemistry yang berbeza-beza..yang penting korang mesti BERSABAR & RAJIN-RAJIN CUCI MUKA GUNA SABUN A-DHA, PAKAI SERUM THEN TEMPEK CREAM..TAK KISAH SIANG OR MALAM..JANGAN SKIP2.. haisy korang ni.. peti ais pon kalau on off on off pon lama-lama rosak kan? macam tuh la jugak nak pakai adha..kata nak kulit cantik tapi pakai on off on off.. acanerr tuh seyh??

REAKSI AWAL2 PENGUNAAN A-DHA (TAK SEMUA PENGGUNA AKAN LALUI MACAM NIH CUMA CERTAIN SAHAJA DEPENDS KULIT MASING-MASING)

<3 Sometimes ada sesetengah customer cakap kulit rasa gatal, kering and kulit agak merah time mula-mula pakai adha. Why it happen so? because time nih  kulit sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yg lama( rosak dan mati) dengan sel kulit yang baru (yang lebih sihat) secara perlahan-lahan... so jangan risau..ini memang normal..selalunya sekejap je..tapi andai kata kalau korang guna a-dha gatal-gatal makin berlanjutan sampai bulan ke 2..haa better stop pakai a-dha! itu namanya kulit korang memang tak serasi!

<3 Kulit mengelupas secara halus, okay ni pon normal..lebih-lebih lagi dekat mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat and parut jerawat  yang banyak dekat muka tuh.. at this moment. a-dha helps to remove our dead cell yang lama dengan yang baru..tapi dia tak lah menghakis kulit kita sampai tipis..no..no.. just menghakis kesan-kesan parut tu je.. kesan-kesan parut tu kan hitam-hitam ciket kan ? so dia nak bagi sekata dengan tona kulit kita.. baru lah flawless u'oulss.. tapi take note ya, benda nih amek masa jugak..bukan sehari dua parut kita boleh pudar macam tuh je..kalau y jerawat jenis keluar je tuh hmm mmg lg lama la.. maybe more than 1 month or 2 month..tapi kat tempat y berjerawat tu je la y mengelupas..lain2 part y  dh ok, dh tak ada apa2..

<3  haa yang ni paling frequently asking by customer.. why muka saya  tiba2  muncul jerawat ye sis?? don't worry ini merupakan proses detoksifikasi  atau nyahtoksin yg terdapat dalam  kulit muka disebabkan oleh pemakaian kosmetik, pencemaran atau pun zat2 kimia lainnya yang sudah lama termendap dalam kulit muka korang. jangan cuak..its  normal.. base on experience shawal.. memang ada la jerawat kecik nek time mula-mula guna adha nih.. tapi shawal cuci muka, pakai serum, and pakai cream macam biasa, bagi shawal yang jenis muka berminyak and cepat naik jerawat nih..shawal lebih prefer sabun kecik.. sabun kecik dy cepat kecutkan parut jerawat and kawal pertumbuhan jerawat.. then bila guna serum vit c, e n collagen.. kesan parut tuh lagi cepat pudar and tak degill sangat nak hilang...

oh ya lupa nak gtau serum  vitamin c, e n collagen y shawal jual keluaran  dari produksi CV Cantika Putri Ayu..da best serum forever! kalau dari produksi ni  serum dia lebih berkualiti ckit.. supplier shawal bagitau serum yang latest yang ada sticker hologram biru nih..lebih banyak kandungan collagen berbanding keluaran dulu..haa that why bila shawal letak dekat tempat jerawat y baru dipicit tuh..ermm mmg cepat jerawat tuh kecut..parut nak pudar pon cepat tau! 
                                                                 




so don't panic ya..bila beli dengan shawal serum terbaru korang agak pekat! kalau nak tau serum tuh dah expired ke apeh..cium bau serum tuh dulu..kalau wangi..memang selamat guna..tapi kalau dah berbau tengik and masam, and jadi putih macam sarang labah-labah so better throw it into dustbin!  serum tuh memang comfirm dah rosak!! selalunya limit serum bila sudah dibuka sampai 3 bulan shaja.. then untuk cream pulak andai kata sudah bertukar warna dan sudah berubah teksture jadi macam minyak cair.. so cepat-cepatlah buang ye..tapi kalau even 4 bulan sekalipon, if teksture cream still sama macam time awal-awal beli boleh je nak pakai kira okay lagi la tuh..

Lagi 1, jangan lah cepat gelabah bila cream korang cair.. okay cair macam mana yang shawal maksudkan kalau cream korang cair macam kategory di atas..yurp korang masih selamat lagi mengunakannya tapi kalau cair sampai cream tuh bertukar jadi minyak yang banyak.. better buang terus ya!  nak ingatkan jugak, please simpan cream malam, cream siang and serum korang di tempat yang kering and cool.. jangan letak di tempat yang panas atau direct sunlight! nti krim cair..sia-sia je awak beli.. lagi2 letak dalam handbag,then hadbag pulak  tak di zip betol2..letak pulak dalam kereta..hmm kalau time panas terik memang cair la cream awak tuh kena matahari..

last sekali nak bagitau cara yang betul guna a-dha! please bagi pengunna baru silalah ikut guidline nih yew..ini adalah cara yang paling selamat bagi semua pengguna baru yang nak dapat the best result .. especially y beli under shawal. Dulu pon time awal2 guna tak tau gak cara yang betol macam nih..tapi ada something happen, yang menyebabkan serum shawal pecah time awal2 beli..so terpaksa tunggu nak dapat ganti serum yang baru..last2 dah hujung nak dekat minggu second baru dapat pakai serum..and yurp mmg hasilnya lebih superb! see that ada hikmah tau serum pecah!!                                      

y part elakkan makanan laut ni shawal tak tekannkan sangat..shawal dulu makan je semua..ni khas untuk orang yang ada alergic dekat seafood.. atau orang yang ada resdung kronik.. nasihat shawal, kalau dah tau diri tuh ada resdung, better solve masalah resdung tuh dulu.. sebab dia melibatkan dalaman muka awak..a-dha just tolong repair kulit awak dari luar je..bukan dalam hidung ya! tapi seelok-eloknya rawatlah muka anda dari dalaman dan luaran on the same time! hee shawal pon ada jual ubat resdung tau.. memang consume jugak..kalau tak hidung berair je tak kira pagi petang siang malam!

Nak order A-DHA SKINCARE & UBAT RESDUNG AL TAQWA & CMC CURE,  OR NAK BERTANYA LANJUT? WHATSAPP/ SMS 011-12736727 YA.. INSYALLAH SELAGI TERMAMPU, ANDA AKAN DITOLONG SEBAIK MUNGKIN..ATAU INBOX FB PAGE 
" A-DHA SKINCARE & FELINNA BEAUTY"

Sabtu, 26 Oktober 2013

MARI KENAL A-DHA SKINCARE YANG SAYA JUAL!!

okay sayangggs..sorry ya lama tak update blog..bukan apa, shawal malas nak update sebab selalu ambik masa lama.. leceh pon ye jugak.. i know most of visitor banyak baca pasal A-dha kan and tertanya-tanya macam mana nak order adha ni.. sorry lagi sekali, dulu memang shawal tak take order dekat blog....sebab ingat korang just nak baca entry je..shawal banyak berinteraksi dengan customer dekat fb page A-dha Skincare & Felinna Beauty..tu yang tengok korang dah hantar komen lama, tapi baru shawal terhegeh-hegeh nak reply sorryy on that matter!


Okay kali ini shawal nak cerita product a-Dha yang shawal jual.. for your information a-Dha ada 2 jenis a-dha beauty care and a-Dha White Series..a-dha beauty care nih yang selalu korang jumpa tuh..actually dis product tak dapat BPOM dari indonesia tau.. BPOM tuh kira macam KMM approvals laa dekat Malaysia..tapi yang White Series ada BPOM..okay because so many rumors i heard about a-Dha Beauty care. tapi shawal nak cakap 1 je la.. A-dha beauty care dah ada KMM approvals dari Malaysia.. korang boleh check sendiri di website biro farmaseutikal  disini

So boleh pikir sendiri kan kalau adha ni tak selamat or mengandungi hydroquinon or merkuri apa why KMM boleh bagi approval di malaysia?? takkan lah KMM budus plak kan?? hahaha tepuk kepala tanya akal okayy (peribahasa baru =,=''). so korang boleh search dekat link yang saya bagi tuh..penting jugak bagi korang sesekali jengok2 dekat website tuh sebab KMM ada update beberapa produk kosmetic yang dibatalkan notification by KMM sebab ditemui bahan merbahaya dalam kosmetic tuh...haa jangan main guna je tapi tak tau apa-apa..rosak muka sendiri merana nanti!

 stop talking about KMM ! now shawal nak story adha yang shawal jual pulaks.. okay tadi dah bagitau adha ada 2 jenis kan..beauty care and white series..beauty care pecahkan lagi kepada 2..set classic and set premium.. macam pic di bawah

complete set, adha serum vit c,e n collagen..  krim malam and krim siang, sabun kecil 50g.
notes: set pink krim siang warna kuning, krim malam warna putih
RM 100 SM/ RM 105 SS INCLUDE POSTAGE


 
Complete set, adha serum vit c, e and collagen, krim malam and krim siang, sabun kecil 50g
notes: set green krim siang warna putih, krim malam warna kuning
so jangan tersalah guna ya! selalu ramai yang ingat sama macam set pink.walhal terbalik!
RM 100SM/RM 105 INCLUDE POSTAGE
selalu yang korang jumpa set classic ni dia bungkus dalam plastic or kotak putih..depends kepada suplier la..kotak tuh just marketing strateqy untuk attract customer sahaja..tapi product sama..jangan ingat palsu ya!nak identify ciri-ciri palsu nanti saya cerita di entry lain.. macam saya, supplier bungkus dalam plastic untuk set classic macam nih 

move to set premium pulak..beza premium dengan classic, premium ada sabun oval 150 g..hmm mmg 3x ganda besar dari sabun kecik, set classic just sabun kecik 50g je..FYI, sabun oval ada 
BPOM NA: 181111204217   sabun kecik tak ada bpom tapi ada KMM NOT 130100132K.. tapi kalau ada korang muka ada jerawat better amek yang ada sabun kecik..base on my experience, sabun kecik lebih effective untuk jerawat..kalau sabun oval lebih effective untuk cerahkan kulit..tapi kalau nak guna dua-dua pon boleh tak ada masalah.. sabun besar kalau korang nak guna dekat badan,nak hilangkan daki-daki degil dekat ketiak tu pon boleh! memang bagus..

complete set sabun oval 150g, cream malam,krim siang, serum..
set pink khas untuk kulit 20 an and for normal skins..kalau anda ada masalah kulit jerawat ,jeragat,parut jerawat, memang bagus guna set nih
RM 120 SM/RM 125 SS INCLUDE POSTAGE

complete set sabun oval 150g,cream malam,krim siang, serum vit c..
set green khas untuk mereka 40 an ke atas..for sensitive skins.. lagi 1, set green ni lagi kuat dari set pink, so kalau tersalah guna ada kulit yang tak tahan..selalu bila kulit dah nak dekat 50 tahun, manyak garis-garis halus and lebih sensitive, so adalah baik anda guna set yang ini.
RM 120 SM/ RM 125 SS INCLUDE POSTAGE
kalau nak jimat boleh pilih set premium, terpulang la ikut bajet masing-masing, jangan lupa potong sabun korang kepada 6 or 8 bahagian kecil..lagi jimat and tak membazir.. packaging set premium macam nih dalam kotak purple.. 


dah habis membebel pasal a-DHA beauty care now continue dengan a-DHA  White series pulak.. shawal tengok most of my customer banyak order adha beauty care compared dengan white series nih..bukan xda langsung..ada tapi jarang la.. beside that, white series nih function dia more untuk maintainkan kulit kita supaya kekal cantik  selepas dah jadi flawless guna adha beauty care..sbb cream dia ada UV protection..tapi if anda bercadang nak menyelesaikan masalah kulit muka anda macam  jerawat,uneven skins tone, jeragat and so on better pakai a-DHA beauty care ya!

a-Dha white series ni ada 2 jenis set exclusive and set economy..checkidout!!
SET EXCLUSIVE:  ada facial cleanser, toner,milk cleaser (ini funtion macam moisturizer la,khasiat susu sangat bagus untuk mengekalkan kelembapan kulit) krim malam dan krim siang(ada UV protection).. tak ada serum or sabun ya! tapi kalau nak tambah serum boleh je..harga lain
RM 130 SM/RM 135 SS INCLUDE POSTAGE

packaging a-DHA white series exclusive  yang latest dalam bag macam nih..selain daripada nih dikhuatiri palsu!

BPOM NO:
Suncreen cream POM NA 18111700203

Whitening cream POM NA 18111900367 
Facial wash POM NA 18111202498 
Milk cleanser POM NA 18111202497
Face tonic POM NA181111202500
yang ini a-Dha White Series set economy..yang ni ada serum vitamin c sama macam serum dalam set adha beauty care jugak..tapi makesure korang dah guna adha beauty care dulu, then baru boleh guna white series nih..as i told u before, white series more untuk maintainkan kulit kita selepas guna adha beauty care..mencerah kan kulit muka pon iye jugak
SET ECONOMY: cream sunscreen ,whitening cream, sabun oval +serum vitamin c

packaging set economy..NOTES; ada serum vitamin c okay harga termasuk serum tau
RM 120 SM/ RM 125 SS INCLUDE POSTAGE

lastly, shawal harap korang jangan confius lagi ye.. dah beli jangan skip2 pakai cream and serum..jangan malas, nak cantik mesti kena rajin..lagi 1, cepat atau lambat effect product bergantung kepada anda, ada yang serasi ada jugak yang tak serasi.. sebab apa? setiap orang mempunyai chemistry yang berbeza-beza..ada orang guna a-dha 2 minggu dah nampak hasil.. alhamdulilah cepat..tapi ada jugak yang guna a-dha 2 bulan after baru nampak hasil..ada jugak y 7 bulan baru dapat hasil yang betol2 memuaskan.. see that? yang penting kena bersabar dan follow steps and rules.. hmm ni dengan bedak compact pon awak tak boleh nak berpisah or sacrifice sekejap untuk sebulan pon tak boley..so tak payah nak merungut sgt kalau tak ada effect langsung guna adha! 

tau tak kenapa, kalau baru-baru nak guna adha tak bagi guna any compact powder,cream base or foundation,tak boleh make up tebal bagai tuh? sebab time tuh la a-DHA nak repair kulit muka awak yang bermasalah tuh..yurp memang mula-mula ada yang mengelupas ckit,ada yang gatal-gatal cikit or ada jugak y muka nampak pucat..yelah kata nak elokkan muka,kalau parut nak hilangkan parut mesti kulit tuh kena mengelupas kan? then kulit yang baru akan  cover kulit lama yang tak sihat tuh.. senang cerita ibarat awak sakit jantung la..kalau awak tak ikut rules,makan main ikut sedap tekak je, bedal je semua pantang nampak depan mata, agak2 elok tak penyakit awak tuh?? haa macam tuh lah jugak guna adha..kalau tak boleh nak sacrifice even sekejap jangan bermimpi laa nak dapat best result.. dont worry product a-DHA yang saya jual memang high quality and guarantee original..saya sendiri pon turut guna tau..


CARA NAK ORDER CEPAT, BOLEH SMS/WHATSAPP DI 011-12736727 ATAU  BOLEH INBOX SAYA DI FB PAGE "A-DHA SKINCARE &FELINNA BEAUTY"
harga semua saya dah tulis di sini..harga fixed ya..negotiation is not available! nak borong pon boleh tapi minimum mesti 10 set..then if nak beli loose set pon boleh..i mean satu per satu pon boleh jugak..saya memang ada semua.

Isnin, 26 Ogos 2013

CMCURE: UBAT RESDUNG MUJARAB YANG MELETOPS!!

hello u'olls ok harini shawal nak introduce new product resdung under Felinna Marketing.. CMC namanya..
okay anak-anak sekalian CMC is stand for what?? CMC is short form of curcuma manga cure..haa mesti korang ingat main ingredient dia buah mangga kan? sebab ada word mangga kat situ..hahaha no..no..no.. orang melayu panggil dia kunyit putih..ala pokoknye sama macam kunyit..tapi kunyit biasa yang warna oren tuh orang selalu guna untuk masak.tapi kunyit putih more to medicine..meh sini cheq tunjukkan ghupenyeww y sobonar
                       
haa inilah kunyit putih..bukan halia tau..halia lain

                                                                             


inilah pokonye..lebih kurang macam kunyit oren jugak


Pernah tak jadi macam ni, korang dah Cuba Macam2 Produk Kecantikan? Dari Yang femeys Meletops nokks Sampai La Yang cikai-cikai takat bape hengget tuh.. TAPI TAAKK Jugak Berkesan!
jerawat and jeragat masih bermaharajalela lagi.. makin teruk adalah..Nak Tau Kenapa?

Ok. Ini BUKAN iklan produk KECANTIKAN. Anda Harus Ambil Tahu!
Sebenarnya yang anda gunakan tersebut hanyalah bersifat luaran. 'Ibu'nya masih belum anda lawan iaitu RESDUNG. 

Ya inilah punca sebenar kepada masalah lain espicially kulit. TAPI  jangan lak ingat  RESDUNG adalah 'the only one' punca masalah jerawat ..hmm tak jugak..tetapi yang korang kena ingat mostly  penyumbang terbesar masalah kulit muka& badan berjerawat teruk adalah resdung!! Dan juga harus difahami tidak semua yang tumbuh melata di muka anda adalah jerawat. Ianya mungkin NANAH yang berpunca dari resdung!

Petikan dari artikel UTUSAN MALAYSIA

"Berdasarkan ujian ke atas daging yang dikeluarkan daripada rongga sinus beberapa pesakit resdung, ada yang disahkan penyakit TB, kanser, kulat, virus dan bakteria,''katanya semasa menyampaikan ceramah di Kuala Lumpur, baru-baru ini."

Sudah faham gejala dan AKIBATNYA jika tidak segera merawat RESDUNG anda?
ok macam mana shawal boley interested nak jual product CMC nih..aha alkisahnya apabila customer shawal tanya ada tak ubat resdung yang boleh betol2 merawat resdung sehingga hilang..kebetulan pn.felinna ed fattah ada posting about this product in her page..so shawal pon excited la..apa lagi bila tengok testimoni ada customer yang cakap kulit muka dia jadi makin cantik selepas mengamalkan product nih. hey u'olls tau tak disebabkan resdung kulit muka korang jadi kusam and jerawat manyak!! sebab shawal pon ada resdung..lagilah,  keturunan resdung kut...so  jerawat tuh memang ada cuma tak tahap kritikal  tapi kalau hidung tuh toksah nak cakap..kejap2 tersumbat la..berair la..dulu kecik2 lagi la..selalu sangat kena selsema sampai mata bengkak bengkak macam menangis..padahal alahan sebab selsema jew..

haa sebab inilah shawal nak uar-uarkan pasal CMC sebab shawal tau ramai yang still tak kenal dis product.
                                                                          
                                                                            

APA ITU KUNYIT PUTIH?
Kunyit putih ini mempunyai ciri tertentu, antara lain bintik umbinya seperti umbi jahe dan berwarna kuning muda (krem). Dalam keadaan segar baunya seperti buah mangga kuini dan bila telah diekstrak atau dijadikan bubuk, warnanya tetap kuning muda (krem).
Meski demikian, cuma kunyit putih jenis mangga (Curcuma Mangga) yang tumbuh terbatas di tempat yang bersuhu dingin di Indonesia, yang dapat mencegah atau mengubati kanser. 


KAJIAN DAN PENCARIAN
Umum di Malaysia hanya mengenali kunyit yang berwarna kuning Jingga dan kebanyakkan digunakan dalam masakan dan perubatan. Namun, penemuan Syarikat ini terhadap penggunaan Kunyit Putih masih sangat kurang dan masih tidak ada kajian mengenainya di sini. Menurut kajian yang telah dibuat oleh seorang doktor di Jakarta Selatan (Puskesmas di Kulon Progo) mendapati kandungan dalam kunyit tersebut mengandungi Tianin, Amilum, Kurkumin, Minyak Atsiri, Gula, Saponin, Damar, Flavonoid, dan Protin Toksis. Mereka telah menbuat ujikaji secara farmakologi dan toksikologi pada binatang. Keberkesanannya telah dilihat sendiri oleh doktor tersebut yang menghidap kanser payudara yang hanya dijangka hidup dalam 2 bulan.
Di Kepulauan Jawa (Indonesia), Kunyit Putih biasanya digunakan untuk menurunkan suhu demam, sedangkan di Dayak untuk mengubati batuk darah dan keracunan makanan. Bagi wanita yang sedang menjalani masa nifas, Kunyit Putih berperanan sebagai pembersih rahim. Kunyit Putih juga boleh  dikunyah sebagai pengurang bau nafas. Rebusannya bisa mengubati sakit gigi, pencernaan dan angin dalam badan.
Dengan kandungan aktif yang dimilikinya, Kunyit Putih dapat membantu untuk menyembuhkan
Kanser dan Tumor, Gastrik, Buasir, Radang Kerongkong, Radang hati, Bronkhitis, Tonsil, Kesakitan Haid,Keputihan, Jerawat, Bisul, Diabetes, dan Asma, Darah Tinggi, Strok, Sakit Jantung, Asid Perut, mengurangkan kolesterol. paling superb membantu mengurangkan ketagihan merokok serta menurunkan paras nikotin dalam badan! hebat kan??

MENGAPA KUNYIT PUTIIH?
Syarikat ini memilih untuk menghasilkan kapsul kunyit putih adalah bagi merawat kanser yang mana umum mengetahui kanser mencatatkan peratusan yang tertinggi di Malaysia. Seperti mana yang kita tahu, terdapat banyak jenis perubatan yang dicipta bagi merawat kanser tetapi tidak semuanya berkesan. Penemuan ini ternyata membawa khasiat yang sangat bagus untuk merawat kanser dan yang paling terbaik adalah ianya bukan sahaja dikhususkan untuk merawat kanser tetapi kandungan khasiat kunyit putih itu sendiri dapat merawat penyakit lain seperti: 
  • membantu menyembuhkan masuk angin, dan sakit perut
  • menghilangkan kulit lebam akibat luka
  • menyembuhkan penyakit kanser
  • membantu menyembuhkan penyakit tumor
  • mencegah kerosakan sistem rahim, membantu mengurangi berat badan (sangat bagus bagi anda yang sedang diet)
  • menyembuhkan asma dan sesak nafas
  • mampu menghentikan pendarahan, sebagai sumber antioksidan alami
  • membantu merangsang produksi sel darah merah, menyegarkan kulit dan menyihatkan badan secara alami
  • mengurangkan resdung dan bau mulut yang berpunca darinya.
RINGKASAN PRODUK

Bahan ramuan dalam kapsul:

 1. Kunyit Putih, Kunyit Gajah, Halia Bara, Bunga Inai Merah (hanya menggunakan campuran semulajadi)
 2.  RIP (Protein inacting ribosome) fungsi:

                  a. Keupayaan untuk melumpuhkan pertumbuhan sel-sel kanser.    
                  b. Dapat susut sel-sel kanser tanpa merosakkan tisu sekitarnya.     
                  c. Menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.


 3. Bahan-bahan antioksidan, mencegah kerosakan kepada gen.3. Anti-Curcumin(anti-radang) 
  sebagai contoh : iaitu Arthritis(Radang Sendi) , Keradangan Colon (kolitis Colitis), radang paru-paru                (bronkitis), keradangan sinus (resdung), kemudian terdapat satu lagi penyakit yang melibatkan keradangan      tetapi nama yang sedikit berbeza adalah ekzema, yang merupakan keradangan kulit, ashma, radang saluran pernafasan

Khasiat Kapsul Kunyit Putih :

i. menbantu mengurangkan paras nikotin dlm badan
ii. Mematikan perkembangan kanser (Termasuk tanda awal HIV);
iii. Mengatasi masalah kewanitaan (Keputihan dan haid yang tidak teratur);
ii. Menurunkan berat badan keterlaluan;
iii.Melancarkan peredaran darah;
iv.Mencegah Barah Angin; dan
v. Mengurangkan nafas berbau dan sakit gigi.

Larangan penggunaan kepada:

 1. Mengandung atau merancang untuk hamil
 2. Belum akil baligh/ kanak-kanak
 3. Pesakit buah pinggang

CARA PENGAMBILAN

Kami mengesyorkan supaya anda,para pelanggan kami mengambil 2 biji sehari untuk mendapat keputusan yang elok di kemudian hari. In sha Allah.
1 biji di pagi hari,selepas makan.
1 biji di malam hari,selepas makan.
Minum bersama segelas air suam

TAKE NOTE!: Kesan awal penggunaan mendapati pengamal akan sering merasa lawas untuk membuang air, pening dan rasa lesu. Ini adalah proses awal nyahtoksid. Untuk mengurangi pening dan rasa lemas, pengguna Kunyit Putih disarankan mengambil makanan yang bergizi dan vitamin secara teratur serta banyakkan minum air putih. 

jangan risau this product dah ada kelulusan KMM tau..buktinya
so kalau korang nak beli and nak merawat masalah redung anda for long term..apalagi cepat2 WHATSAPP/SMS  011-12736727 or inbox dekat page A-dha Beauty &Felinna Beauty sekarang.. insyallah apabila "ibu" penyakit masalah kulit muka anda dihapuskan..maka tiadalah masalah jerawat,hidung berair or jeragat ,nafas berbau semua tuh..
full pack  60 kapsule rm 85sm/ rm 90 ss include postage.. half pax 30 kapsule rm 45only

kat sini shawal sertakan sekali  testimoni-testimoni yang berjaya..checkidout!!






Rabu, 3 Julai 2013

AL-TAQWA RESDUNG: UBAT TERBAIK DARI LADANG!!

                                                         Assalamualaikum...

 Bila bukak balik blog nih memang macam-macam nak membebel..tapi shawal rasa tak payah lah. nanti korang jugak yang pening nak membacanya..straight to da point shawal nak introduce satu produk yang agak bagus untuk penghidap resdung!!penghidap apa?? PENGHIDAP R.E.S.D.UNG ! harga pon memang berpatutan and yang penting made in Madina, Saudi Arabia!! memang comfirm2 lah halal 100% selamat dan suci!.. no objection at all!! Ni nak rewind balik macam mana shawal ley terjumpa produk ni...ok memang diakui my dear roomates berempat shawal,bella,sue and fie kitaorang memang ada resdung..then one day bella bawak balik kampus 1 botol ubat resdung and dia introduce dekat kami about dis medicine, so apalagi kitaorang pon excited sebab masing-masing memang tak tahan dengan hidung yang asyik-asyik nak terbersin and berair plus jerawat yang mula keluar banyak akibat resdung..

 Time hidung kitaorang mula berair tersumbat bagaih tuh, bella pon bagi test pil resdung tuh..alhamdulilah telan 2 biji terus stop hingus ala-ala tak jadi yang mengada-ngada nak keluar tuh.. memang lega lah! now kalau kitaorang keja sroot..sroot..sroot..tahan hingus..terus cepat2  makan AL-TAQWA RESDUNG.. insyaallah selesai masalah

 AL-TAQWA RESDUNG KAPSULE
                                       
                          HARGA: RM 18.80 EXCLUDE POSTAGE RM 6 SM/ RM 9SS

TANDA TANDA RESDONG:- * SAKIT KEPALA * RAMBUT GUGUR * HIDUNG KERAP BERAIR SETIAP PAGI * BERSIN SELALU * MUKA BERJERAWAT * MUKA KUSAM / GELAP * PENDENGARAN KURANG JELAS * HIDUNG BERDARAH * PENGLIHATAN KABUR * GATAL-GATAL DI KAWASAN HIDUNG MATA DAN DI SELURUH BADAN.
DI KILANGKAN : AL - MUBARAK MEDINAH SAUDI ARABIA..
KKM NO : MAL 06052468T  
KANDUNGAN: 30 BIJI KAPSUL PER KOTAK
RAMUAN: Herba Terpilih  khas untuk rawatan resdung
ATURAN MAKAN: 1 biji pagi, 1 biji malam* selepas makan.. 
SPECIALITY;
-->MAKAN KETIKA PERLU SAHAJA
-->TAK PERLU BERPANTANG PADA MAKANAN YANG MENGAKIBATKAN GATAL-GATAL
---> TIADA KESAN SAMPINGAN

oh ya lagi satu nak gitau kapsule ni berdasarkan perubatan al-quran dan as-sunnah.. That's why shawal bagi 100% guarantee Penawar(syifa) yang mmg boleh dipercayai. Kapsule warna kuning merah ala-ala antibiotik gituh..tapi ada tulisan halal and resdung. Sebelum makan baca dulu doa yang tertera di kotak tersebut.. JANGAN LANGKAH UBAT NI TAU!! SEBAB TELAH DI BACAKAN AYAT-AYAT AL -QURAN





CIRI-CIRI AL TAQWA RESDUNG ORIGINAL(PACKAGING BARU)

* BOTOL BERWARNA BIRU TRANSPARENT
*PENUTUP BOTOL BERWARNA BIRU BELANG COKLAT DAN ADA LOGO AL MUBARAK
*DI SETIAP KAPSULE ADA TULISAN JAWI "AL TAQWA & RESDUNG"! BUKAN TULISAN RUMI!
*BOTOL LEBIH LEBAR DAN BULAT

oh ya lupa selain itu jugak, shawal ada jual SABUN AL TAQWA RESDUNG AND BEDAK AL-TAQWA RESDUNG.


                           Al-TAQWA BEDAK RESDONG  (PENAWAR SHIFFA)

                                                           
                        
                          HARGA: RM14.90 EXCLUDE POSTAGE RM 6 sm/ RM9 ss

perubatan mengikut al-quran dan sunnah

5 masalah 1 penyelesaian
1)Gatal-gatal dimata
2)Gatal hidung
3)Gatal telinga
4) Kerap selsema
5)Kerap bersin


TANDA-TANDA PENGIDAP RESDONG:-
Sakit kepala,Rambut gugur,Hidung berair,bersin selalu,mulut berbau busuk,muka berbintik hitam,jerawat,pendengaran yang kurang jelas,hidung berdarah,penglihatan kabur,juga gatal-gatal dikawasan muka,telingga,hidung ,mata,dan di seluruh badan.

BEDAK SEJUK AIR AL-TAQWA
amat sesuai untuk muka dan kulit sensitif,Jerawat,Bintik-bintik hitam,Ruam-ruam panas,Gatal kulit dan Resdong.Menyejukkan dan memelihara kulit agar lebih halus,licin,lembut dan berseri supaya kulit tidak menjadi kusam dan segar sepanjang hari.


Cara-cara Menggunakan:-
Goncangkan bedak sejuk,sapukan pada tempat-tempat yang gatal-gatal dan boleh digunakan pada bila-bila masa.

130ml/botol




                                AL-TAQWA SABUN RESDONG (PENAWAR SHIFFA)
                                                              


ini adalah contoh sabun resdung al taqwa berwarna merah..ada pelbagai colour seperti merah,hijau, hitam depends kotak, tapi khasiat sama. cuma ada pelbagai warna
                         
                   HARGA: RM 16.90 EXCLUDE POSTAGE RM 6 SM/ RM 9 SS

perubatan mengikut al-quran dan sunnah


TANDA-TANDA PENGIDAP RESDONG:-
Sakit kepala,Rambut gugur,Hidung berair,bersin selalu,mulut berbau busuk,muka berbintik hitam,jerawat,pendengaran yang kurang jelas,hidung berdarah,penglihatan kabur,juga gatal-gatal dikawasan muka,telingga,hidung ,mata,dan di seluruh badan.

Sabun ini diperbuat daripada 100% bahan semulajadi.Tiada menggunakan bahan2 dari haiwan.

diperbuat daripada
-Buah Tin
-buah Zaitun
-Biji Kurma
-Negelia Stevia
-Zaffaran

Brkhasiat untuk
1) menghilangkan gatal-gatal dimuka dan hidung anda kerana gejala resdong
2)Menghilangkan Jerawat dan bintik2 hitam di muka
3)Sabun ini juga boleh digunakan untuk keseluruhan badan anda dan boleh menghilangkan gatal-gatal dibadan anda

CARA GUNA:-
Sabun muka anda hingga bersih dan sabun kali kedua biarkan buih 2-3 minit baru bilas untuk mematikan kuman hama resdong dimuka

berat bersih : 80grm


harga memang fixed ye..bukan shawal saja-saja menambah ok! dah memang company declare macam tuh.. but kalau nak try set lengkap tak da masalah.. hanya RM56SM/ RM 60 SS include postage!! lagi senang  shawal nak manage daripada belian yang satu-satu sebab agak leceh =,='' actually.. even baki seposen,tetapi baki anda tuh tetap kena balikkan jugak sebab bukan hak shawal..kalau set macam nih mmg dah senang dah..ngam-ngam je pricenye..




saya tahu walaupon al taqwa diselubungi kontroversi, dan saya juga pernah dimaki hamun oleh customer kerana produk ini..tapi maaf buat masa sekarang saya tidak menjualnya lagi..kerna supplier saya tiada stock.. termasuk sabun..i know sabun al taqwa sangat susah nak dapat di kedai..tpi nak buat macam mana, tiada stock..harap maklum..maaf menghampakan kalian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...