Ahad, 27 Januari 2013

A-DHA: KULIT WAJAH CANTIK DENGAN A-DHA SKINCARE


Dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha pengasih..

 ok hari ini dengan rasminya shawal nak umumkan yang blog shawal dah ada 2 function, 1 blogshop and 1 lagi blog untuk general..Bukan ape shawal rase sayang lak kalau nak buat lagi 1 blog just for blogshop. nanti mesti terkapai-kapai blog yang ini..lagipon blog ni dah ada followers yang tersendiri and pageview un dah semakin meningkat. So tak pe lah, kalau korang tak nak beli,korang just blog-walking je ea..

a-DHA BEAUTY CARE CLASSIC

a-DHA BEAUTY CARE PREMIUM


Pernah dengar pasal A-dha skincare tak?? hee ala product muke yang meletops tuh.. and u know what I've fall in love with this  product and I an avid user..korang tak jeles ke tengok  pelakon-pelakon indonesia yang kulit dorang gebu-gebas uh?? dorang tak make-up sangat tapi kulit muka dorang sangat flawless..semua orang mesti nak kulit muka yang flawless licin gebu kan? so, those yang nak beli A-DHA SKINCARE tapi tak tau nak beli dekat mana. Boleh beli dengan shawal. Sempena pembukaan blog e-shop ini shawal nak bagi korang offer. Haa Suke tak??suke tak?


Kegunaan A-DHA SKINCARE .ialah;
  1. Melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit
  2. membantu menyamarkan bintik hitam dan jeragat
  3. mencegah jerawat
  4. mengurangkan garis halus dan melambatkan proses penuaan
  5. mengecikan liang pori muka
ok untuk maklumat korang produk ni adalah 1 set. ada serum vitamin c, krim siang,krim malam dan sabun
so memang berbaloi kan, ada 2 jenis 1 set pink untuk kulit normal. contoh cam orang yang jerawat biasa-biasa and jeragat sikit-sikit, dan parut jerawat biasanya ini . Set hijau pulak untuk kulit sensitive macam jerawat yang teruk-teruk dan jeragat penuh(kawasan hitam besar di muka)  terutamanya yang dah berumur 40 tahun ke atas..
                                                             

Nak tau harga yang saya jual dan jenis-jenis adha serta bezanya sila click di sini  >>>>>>>>    
   MARI KENALI A-DHA YANG SAYA JUAL!
Now saya dah compile segala permasalahn and apa yang wajib korang tahu before menggunakan a-dha dalam entry yang ini, sila baca >>>>>>>>
MESTI BACA NIH KALAU NAK GUNA A-DHA SKINCARE!

CARA GUNA;
  1. bersihkan muka dengan sabun A-DHA
  2. dropkan 2 titis serum ke tapak tangan dan sapukan ke serata muka dan leher. biarkan serum meresap ke dalam kulit dulu
  3. sapu krim siang untuk siang/ krim malam sebelum tidur ke wajah anda secara rata. tak perlu banyak-banyak memadai sapuan menyeluruh kawasan muka dan leher.
Syarat-syarat untuk guna A-dha skincare;
  1. time mula-mula guna,hindarkan makanan laut
  2. selama guna A-dha skincare untuk tempoh percubaan tolong jangan pakai sebarang kosmetik atau compact powder. Nak result da best kena ikut rules nih. Kalau tak ikut jangan salahkan produk,salahkan diri sendiri.
  3. sape-sape  yang jadi model tak digalakkan guna A-DHA sebab kerja korang kena make-up tebal tebal setiap hari
  4. jangan berjemur terlalu lama  dan tidak pergi berenang.
  5. selepas 1 minggu pengunaan,kalau kulit terasa gatal dan merah itu adalah normal kerana proses penyinkiran sel kulit mati
  6. sebelum guna test dulu dekat belakang telinga atau belakang tapak tangan selama 1 malam,kalau gatal atau merah-merah selepas 1 malam.itu tandanya anda tidak serasi dan stop guna produk.

A-DHA skincare berdasarkan tumbuhan semula jadi bukan bahan kimia. Bahan utama;
  1. Hamamelis Virginia L-sejenis tumbuhan perdu,bijinya dapat menghaluskan kulit dan zatnya boleh menyembuhkan peradangan
  2. Ganaderma Lucidum- raja cendawdikenali sebagai cendawan Lingzhi, dapat membaiki sel-sel dalam tubuh badan dan mencegah penuaan
  3. Malalea Alternafiola-sejenis tumbuhan menyerupai rumput yang berupaya menangalkan sel-sel kulit mati
  4. Mineral oil-pelembab semulajadi yang mengekalkan kelembapan dan kesegaran kulit sepanjang hari
  5. Serum vitamin C&E- mengadungi vitamin c dan E yang merawat kulit dari luar sekaligus membuatkan kulit lembab dan berseri sepanjang hari. 

Pastikan korang dapat produk yang 100% asli bukan tiruan ye dan ada sticker hologram di kotak serum.Seal product pon cantek jer.. TDI no: 503.058/Dep.I.01. Merk no. D00.2010.008737..produk ni berasal daripada indonesia ..tiada bahan larangan.. so far pengguna-pengunanye sume dapat hasil yang awesome! now shawal tetap guna a-dha jugak walaupon ada stumble and fall kulit muka saya..tapi saya tetap gunakan adha jugak.. sebab apa? dulu selepas saya guna adha pertama kali saya ada stop kejap dan try produk lain..sungguh saya betol2 menyesal sangat2..ternyata produk tuh tak sesuai dengan saya, dan menyebabkan muka saya ditumbuhi jerawat lagi teruk adalah! menyebabkan muka saya berparut jerawat.. padan muka saya kan! tu la tak reti bersyukur..now saya dah sedar, kulit saya memang serasi dengan a-dha..lepasni taufan ke ribut ke mmg tak nak tukar dah! serikkk gileww..

majoriti yang shawal jumpe dekat fb kulit dorang memang gebu-gebas contoh cam sis Amoi Heaxa,Suhana Sulaiman,Lidyana Evians and Aien Jalil..shawal adore sangat kulit dorang! and tak lupe jugak dekat sis Nadhira Ira.. kulit dia flawless you..sebab dialah shawal terus jual n guna produk nih..thanks kakak. ok kesayangan shawal  semua  tunggu ape lagi,jom order!! untuk hasil maksima digalakkan amek supplement dalaman seperti Felinna Vit c atau Beauty essence.  merawat dari luar dan dalam lagi bagus.
 TESTIMONI ORIGINAL (DILARANG COPY)











nak tengok testimoni lagi?? click sini>>>> TESTIMONI ADHA DI INTERNET

BERMINAT UNTUK ORDER? BOLEH WHATSAPP/SMS SAYA DI 011-12736727  ATAU BOLEH DIRECT INBOX SAYA DI FB PAGE  A-DHA SKINCARE & FELINNA BEAUTY. INSYALLAH I'LL TRY MY BEST TO ANSWER YOUR QUESTIONS AS LONG AS RELATED TO MY PRODUCTS

Sabtu, 5 Januari 2013

KHASIAT VITAMIN C

As-salam kesayanganku sekalian..eceh.. harini aku eh shawal nak share satu rahsia shawal kepada korang..hee ini bukan outa tapi fakta sebab shawal tak suke nak story kalau benda uh tak betul..kalau betul haa baru confident nak cakap kan... ok lah korang tau tak pasal vitamin c?? rasenye gegurls ramai dah tau khasiatnye kan tapi for boys I am not sure..tapi ni untuk semua la..no discrimination on gender!ahaha

hurmm selalunya kalau sebut vitamin c korang akan teringat ape yek?? dulu time kecik2 shawal just tau vitamin c nih untuk antibody je..lain-lain function tak tahu..tapi bile dah besar nih baru tau khasiatnyee hee.. ok actually vitamin c nih sangat bagus untuk skins kte,and paling penting boleh mencerahkan  kulit kita dari dalaman.Membekalkan nutrisi untuk kesihatan tubuh secara keseluruhan, komponen penting untuk mengoptimakan peranan kolagen dan glutathione di dalam badan, memperbaiki, merawat dan membantu pertumbuhan sel2 baru lebih cepat selain menghapuskan masalah kulit kusam dan jerawat juga melambatkan proses penuaan pramatang.. haa hebat tak vitaminc c nih? hebat kan, 

sejak kecil lagi shawal memang dah terdedah dengan vitamin c sebab ayah selalu beli oren sunkist,dia cakap makan oren bagus but still da side effect, kalau terlalu kerap makan oren boley menghakis dinding usus dan menyebabkan dinding usus kita semakin menipis..yelah pure acid ascorbic kan?? acid tetap acid..each person requires at least 1000mg vitamin c equal 14 oranges per day..because 1 oren just supply 490mg only..haa tapi korang sanggup ke nak makan 14 biji oren sehari?? heh taukey oren yang da ladang un tak segila cam tuh ok..

so inilah yang shawal nak bagitau dekat korang Vitamin C daripada Fellinna beauty

                     
                        


                         

dalam satu kotak tuh contain 30 biji tablet korang just telan je tak pahit pon..and yang penting tak perlu pening-pening kepala nak perah oren yew. first time shawal try dulu pakaging dia tak same ini yang paling latest new formulated plus collagen..aww pernah ke korang jumpe vitamin yang siap da collagen ala-ala 3 in 1? tak pernah kan..ok ni shawal nak cerita camne ley terjebak dengan vitamin c and terus kenal dengan product fellina nih..

time uh shawal terjumpe 1 blog ni tahun lepas,dia cerita pasal vitamin c organik..scroll punye scoll last2 terjumpe 1 page yang jual multi vitamin kat fb. Ok memang tak nafikan shawal memang suke bab2 kecantikan nih..tapi yang menyebabkan tertarik sebab shawal ada resdung! yurp actually ayah shawal memang keturunan resdung. mak tak..that why muke mak clean je..abang long and abang ngah muka dorang memang jerawat teruk..abang ngah lah paling ketara..disebabkan shawal anak bongsu,so shawal kena sipi-sipi la..tapi menderita weyh..dalam 1 tahun uh tak tau lah berapa kali kena selsema..pantang silap sikit selesema aje..muke shawal un ada jerawat jugak.. maybe certain orang cakap muka shawal tak teruk sangat..tapi bagi shawal prevent is better than cure right? bukan pe,setiap kali jerawat tumbuh mesti dia ada scars..korang ngat senang ke nak hilangkan scar uh, lagi-lagi kalau jerawat uh dalam,,hmm memang berlubang lah muka uh..kawah la katakan..



time consume dulu,mula-mula rase biase je..tapi lama-lama baru sedar changing, hidung shawal jarang tersumbat, and jerawat kecil dah berkurang keluar..ha lagi 1, proses rejuvenate skins after pimple uh dipicit keluar sangat cepat.. kalau dulu sampai hitam-hitam diwatnye dah 1 keje lak nak pk care hilangkan scars hitam uh but sekarang dah tak sangat dah after picit,keluarkan sebum(yang macam nasi uh) then dalam beberapa hari kulit uh mengelupas and renew with new skins. lagi 1 dolu-dolu shawalnye eyebags sangat teruk..but now alhamdulilah..dah berkurang..tido pon makin konsisten., badan un makin cergas..

sekarang un still ada jerawat,tapi sikit-sikit je la..shawal memang tengah dalam proses pencegahan. yelah nak cantik mesti sihat.dalaman and luaran jugak kan..so vitamin tulah yang shawal makan..tapi time beli dulu da promotion  Vitamin c and pf Vitamins. Shawal ngat vitamin c uh just da 30 biji je..rupenye ada 60 biji 1 botol..so total 120 biji plus 30 biji pf vitamins..dapat lah bertahan 2 bulan..tapi tu 3 bulan yang lepas now packaging baru siap ada collagen lagi..yang korang tegok pic kat atas tu lah PURE MARINE COLLAGEN VITAMIN C. dia combine everything in one package..lagi senang kan all in one! tapi 1 je nak pesan, nak tengok better result kena amalkan bukan bile 1 kotak habis tengok nothing change dah give up..takmau lah cm uh.. kadang2 body kite nih tak ley nak bagi reaction secepat kilat, it must take time.. ibarat makan ubat time sakit la..ada ke bile makan riny pap! terus sihat walafiat? takkan..beberapa hari baru ok..itu yang sakit manja-manja belom yang kronik macam kanser uh..semua amek masa untuk lihat hasilnya kan? asalkan kita berusaha and tawakal insyallah ALLAH pasti tolong..kat bawah nih pic pengasas fellina beauty..
                                                                 BEFORE:
time nih Pn felinna baru deliver her baby.

                                                                     AFTER;

        

 orang yang same, see husband dy un makin putih..wife dy memang gebu gebas la kan..shawal suke sgat tengok pic dorang nih sama cantik sama padan!!  
                                                                                                                                                                                                PMCVC  ini adalah contoh vitamin c yang sudah di mix dengan bahan lain seperti pure collagen.. dekat luar sana memang melambak vitamin c.. yurp macam-macam jenis korang jumpa.. kalau korang ada masalah jerawat teruk atau resdung..adalah baik korang consume vitamin c organik..mean that yang pure la tak ada campuran bahan lain..and ambil jugak vitamin c tambahan seperti vit e and suplement lain. lagi 1,kalau nak kulit putih amalkan consume vitamin c secara konsisten ya! jangan on off on off.. 






  







 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...