Sabtu, 5 Januari 2013

KHASIAT VITAMIN C

As-salam kesayanganku sekalian..eceh.. harini aku eh shawal nak share satu rahsia shawal kepada korang..hee ini bukan outa tapi fakta sebab shawal tak suke nak story kalau benda uh tak betul..kalau betul haa baru confident nak cakap kan... ok lah korang tau tak pasal vitamin c?? rasenye gegurls ramai dah tau khasiatnye kan tapi for boys I am not sure..tapi ni untuk semua la..no discrimination on gender!ahaha

hurmm selalunya kalau sebut vitamin c korang akan teringat ape yek?? dulu time kecik2 shawal just tau vitamin c nih untuk antibody je..lain-lain function tak tahu..tapi bile dah besar nih baru tau khasiatnyee hee.. ok actually vitamin c nih sangat bagus untuk skins kte,and paling penting boleh mencerahkan  kulit kita dari dalaman.Membekalkan nutrisi untuk kesihatan tubuh secara keseluruhan, komponen penting untuk mengoptimakan peranan kolagen dan glutathione di dalam badan, memperbaiki, merawat dan membantu pertumbuhan sel2 baru lebih cepat selain menghapuskan masalah kulit kusam dan jerawat juga melambatkan proses penuaan pramatang.. haa hebat tak vitaminc c nih? hebat kan, 

sejak kecil lagi shawal memang dah terdedah dengan vitamin c sebab ayah selalu beli oren sunkist,dia cakap makan oren bagus but still da side effect, kalau terlalu kerap makan oren boley menghakis dinding usus dan menyebabkan dinding usus kita semakin menipis..yelah pure acid ascorbic kan?? acid tetap acid..each person requires at least 1000mg vitamin c equal 14 oranges per day..because 1 oren just supply 490mg only..haa tapi korang sanggup ke nak makan 14 biji oren sehari?? heh taukey oren yang da ladang un tak segila cam tuh ok..

so inilah yang shawal nak bagitau dekat korang Vitamin C daripada Fellinna beauty

                     
                        


                         

dalam satu kotak tuh contain 30 biji tablet korang just telan je tak pahit pon..and yang penting tak perlu pening-pening kepala nak perah oren yew. first time shawal try dulu pakaging dia tak same ini yang paling latest new formulated plus collagen..aww pernah ke korang jumpe vitamin yang siap da collagen ala-ala 3 in 1? tak pernah kan..ok ni shawal nak cerita camne ley terjebak dengan vitamin c and terus kenal dengan product fellina nih..

time uh shawal terjumpe 1 blog ni tahun lepas,dia cerita pasal vitamin c organik..scroll punye scoll last2 terjumpe 1 page yang jual multi vitamin kat fb. Ok memang tak nafikan shawal memang suke bab2 kecantikan nih..tapi yang menyebabkan tertarik sebab shawal ada resdung! yurp actually ayah shawal memang keturunan resdung. mak tak..that why muke mak clean je..abang long and abang ngah muka dorang memang jerawat teruk..abang ngah lah paling ketara..disebabkan shawal anak bongsu,so shawal kena sipi-sipi la..tapi menderita weyh..dalam 1 tahun uh tak tau lah berapa kali kena selsema..pantang silap sikit selesema aje..muke shawal un ada jerawat jugak.. maybe certain orang cakap muka shawal tak teruk sangat..tapi bagi shawal prevent is better than cure right? bukan pe,setiap kali jerawat tumbuh mesti dia ada scars..korang ngat senang ke nak hilangkan scar uh, lagi-lagi kalau jerawat uh dalam,,hmm memang berlubang lah muka uh..kawah la katakan..



time consume dulu,mula-mula rase biase je..tapi lama-lama baru sedar changing, hidung shawal jarang tersumbat, and jerawat kecil dah berkurang keluar..ha lagi 1, proses rejuvenate skins after pimple uh dipicit keluar sangat cepat.. kalau dulu sampai hitam-hitam diwatnye dah 1 keje lak nak pk care hilangkan scars hitam uh but sekarang dah tak sangat dah after picit,keluarkan sebum(yang macam nasi uh) then dalam beberapa hari kulit uh mengelupas and renew with new skins. lagi 1 dolu-dolu shawalnye eyebags sangat teruk..but now alhamdulilah..dah berkurang..tido pon makin konsisten., badan un makin cergas..

sekarang un still ada jerawat,tapi sikit-sikit je la..shawal memang tengah dalam proses pencegahan. yelah nak cantik mesti sihat.dalaman and luaran jugak kan..so vitamin tulah yang shawal makan..tapi time beli dulu da promotion  Vitamin c and pf Vitamins. Shawal ngat vitamin c uh just da 30 biji je..rupenye ada 60 biji 1 botol..so total 120 biji plus 30 biji pf vitamins..dapat lah bertahan 2 bulan..tapi tu 3 bulan yang lepas now packaging baru siap ada collagen lagi..yang korang tegok pic kat atas tu lah PURE MARINE COLLAGEN VITAMIN C. dia combine everything in one package..lagi senang kan all in one! tapi 1 je nak pesan, nak tengok better result kena amalkan bukan bile 1 kotak habis tengok nothing change dah give up..takmau lah cm uh.. kadang2 body kite nih tak ley nak bagi reaction secepat kilat, it must take time.. ibarat makan ubat time sakit la..ada ke bile makan riny pap! terus sihat walafiat? takkan..beberapa hari baru ok..itu yang sakit manja-manja belom yang kronik macam kanser uh..semua amek masa untuk lihat hasilnya kan? asalkan kita berusaha and tawakal insyallah ALLAH pasti tolong..kat bawah nih pic pengasas fellina beauty..
                                                                 BEFORE:
time nih Pn felinna baru deliver her baby.

                                                                     AFTER;

        

 orang yang same, see husband dy un makin putih..wife dy memang gebu gebas la kan..shawal suke sgat tengok pic dorang nih sama cantik sama padan!!  
                                                                                                                                                                                                PMCVC  ini adalah contoh vitamin c yang sudah di mix dengan bahan lain seperti pure collagen.. dekat luar sana memang melambak vitamin c.. yurp macam-macam jenis korang jumpa.. kalau korang ada masalah jerawat teruk atau resdung..adalah baik korang consume vitamin c organik..mean that yang pure la tak ada campuran bahan lain..and ambil jugak vitamin c tambahan seperti vit e and suplement lain. lagi 1,kalau nak kulit putih amalkan consume vitamin c secara konsisten ya! jangan on off on off.. 






  







 








Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...