Isnin, 11 Februari 2013

A-DHA SKINCARE : REVIEW SAYA

Salam.. hello peeps!! happy chinese new year ok!! thanks you so much sebab sudi bace entry shawal yang tak seberapa nih..terkejut den aih bile dok godek-godek pageview..sume post ala-ala beauty ni jadi populer gituh!!happy bangat dong!! walhal baru sebulan posting.. tak pe la even korang tak beli but at least dapat info jugak kan?? shawal harap semoga entry-entry kat blog shawal ni bermanfaat untuk semua tak kisah lah sampai bila-bila hatta shawal dah tak da ti pon shawal harap blog ni masih berguna kepada mereka yang memerlukannya.

Ok hari ni shawal nak gitau yang shawal dah wat page khas untuk produk-produk yang shawal jual. selama ni shawal promote dekat fb shawal macam tak cukup forum je kan? hee sorry buzy sangat kadang-kadang malas nak update gambar sebab terlalu lama nak tunggu.. biaselah guna berok band celcom ni memang boleh jadi sewel kalau tak sabar dengan kerenah berok yang super lembab plus line putus-putus nih!! so bagi korang yang nak tengok-tengok produk ape yang shawal jual silalah melawat and like page ini:


Segala jasa baik anda amatlah saya hargai kerana sudi like page saya nih..tak beli tak pe asal like pon dah ok..Semoga ALLAH membalas jasa baik kalian. amiin. Orang cakap kita kalau nak jual barang lebih baik kita yang penjual ni cuba dahulu kan?? hee then baru jual.  Mostly, product-product yang da dalam page nih memang shawal gune contohnye A-dha skincare and Felinna Pure marine Collagen. Shawal tak suke nak tipu customer main sembrono je jual produk, nanti kalau jadi pape  nak salahkan kitew lak aih..tamou lah cam uh. I prefer to take risk on my own side first. Sometimes, maybe it sounds good on me, but  maybe it does not sounds good on you at all time or vice versa. depends individually yew.

tapi Alhamdulilah so far bile shawal guna A-dha skincare memang berkesan. Allah makbulkan hajat shawal supaya kurangkan make-up, say no to compact powder and no to any those base cream. Natural beauty campaign!!  hehe nak join?? jomlah same-same..ok mari sini dengar cerita shawal camna boleh kenal dengan produk adha skincare nih.

Dolu-dolu time zaman gila facebook,shawal suke sangat stalker fb gegurls yang cantikgorjess nih..hey I'm not lesbian ok!! Shawal just suke tengok benda cantik..nama un manusia ok,kalau shawal yang perempuan ni un suke tengok dorang apatah lagi lelaki kan?? mesti cair... banyak sangat and one more thing i adore so much on their flawless skins yang gebus mulus gituh! then tengok kulit muka kat cermin,sedey becoz tona kulit tak sekata and ada manyak parut jerawat.. peliks apa dorang tenyeh kat muka sampai kulit dorang cerah and bersih cam tuh yek..hmm

last2 rupenye ada diantara dorang review secret dorang, rupenye dorang dah jadi pengunaa setia A-dha skincare selama setahun dah..then dorang ada jugak amalkan certain suplement.. Lumrah perempuan kan mesti nak cube, sangat sensitive dengan bab2 melawa nih.. so tanya-tanya la kat sis-sis yang gorjes uh tentang produk yang dorang jual.. pap! mak aii mahalnya tak mampu dengan ekonomi shawal as student.

takdir tuhan, akhirl tahun 2012shawal terjumpa fb sorang sis comel nih dia jual A-dha skincare, time uh dy wat promosi  akhir tahun 2012 x silap 1 set adha skincare cuma rm 90 jew.. wow sape yang tak engrossed kan? lgun memang tengah cari sangat2 produk nih.. tanpa buang masa terus add sis ni and beli dengan dia. Tapikan.. dalam hidup ni sebelum kita nak dapat apa yang kita mahu,kita memang akan diuji dengan macam-macam dugaan dulu.

mula-mula,parcel shawal delay sebab kehabisan stock, kalau parcel sampi awal tahun 2013 harga dah nek and shawal kena tambah duit. 2 or 3 minggu tak silap terpaksa tunggu,then shawal diinform yang supplier post lewat ckit sebab dia pergi indon, shawal memang dah risau sebab tak nak bank in duit lagi.. bile barang sampai botal serum shawal pulak pecah. memang hancur lumat.. shawal un tak tau cam mana pos laju attend barang customer.. dorang baling ke? ke pijak? sampi hancur botol serum uh diwatnye. pedih sangat hati time uh memang shawal marah jugak lah....ye laa kitew punya tunggu lame,tibe-tibe cam uh jadinya. tapi shawal pujuk hati maybe ada hikmah disebalik semua ini

then shawal cepat-cepat gitau dekat sis yang shawal beli nih, gitau yang botol serum pecah, bekas cream un da kesan retak tapi tak pe,still ley guna cream nye. mujurlah,sis nih baik hati dia sudi gantikan balik dengan serum baru tapi shawal kena tmbah rm 20 ringgit laa..tak pe la 20ngit un 20 ngit lah..kalau tak lagi mahal harganya..thanks kak ira!! mula2 pakai cream and sabun je sebab serum lmbat sampai, hari first guna dah rase dah different dy. Lagi 1, main challenging, produk nih dia tak boleh pakai any make up even bedak compact sekali pon!! fuhh pening jugak nih, bayangkan sejak zaman sekolah memang sentiasa pakai bedak compact n cream base,tibe2 tak boleh pakai, acane rupe den ti??

tapi sebab nak depat result yang superb kan, berkorban lah..janggal jugak lah pergi kelas tak pakai bedak compact,shawal just pakai,maskara(wajib),eyebrow, eyeliner(klu sempat pakai,tak sempat tak pakai) tint bibir(wajib), contact lens je sbb nak bagi mata segar yelah,muka dahla tak tempel apa2 kang asyik rasa nak tido plak dalam klass.. lama-lama alhamdulilah sampai rini dah terbiasa dah tak pakai bedak compact. semua cream mosturizer,conceler or eye shadow bagaih..shawal dah tinggalkan dekat rumah..oh yew lagi 1 kalau nak hasil amazing jangan lupe ambil suplement dalaman cam pure marine collagen or beauty essensce. rawat dari luar and dalam lagi better taw.lagi cepat hasilnye.seperti yang dijanjikan ini dia testimoni daripada saya sendiri..jeng3!!



no compact powder,no concealer, no bb cream, just eyeliner,maskara n tony tint lips..kulit dah tak kusam..lebih glowing
teringat zaman myspace dulu2 da orang ckp dy nih mak saya sebab rupa dekat2 sama..
ngarut je! ini Kristine Hermosa@ Arabella Grace Gracia@ Yna Pangako Sayo tuh uh lah
saya adore dia sangat2..sgt jelita,muke dia cam keibuan ckit..lembut je..

dah sebulan pakai adha.. hasil y awesome!!
maybe 3 tahun lagi saya versi Kristine Hermosa pakai tudung ala hana tajima!!AMIIN.. hahaha berangan jap..camne ek??? ok klu nak testimoni len boleh klik album adha skincare di page saya, jangan lupe ek?? thanks u so much!! xoxo! =)))) berminat dengan  FELINNA INCLOSS LOTION, FELINNA PURE MARINE COLLAGEN AND AL TAKWA RESDUNG?? BOLEH BELI DI PAGE SAYA CLICK HERE!! 

6 ulasan:

  1. cantiknya sis. skrg tgh buat reseach ttg produk ni. teringin nk try.:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. zalikha fadluminallah..segala y baik dtgnya dari ALLAH.. thanks kamu pon cantik dear.. nak try adha boleh beli dengan sis..best prices best quality!

      Padam
  2. sy baru je guna adha ni. mmg xleh pakai lsg ke compaq powder? sy takut kulit nmpk bminyak je kalau xpakai bedak. ada effect ke kli pakai gak bedak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. untuk sebulan pertama penggunaan better jangan pakai any makeup or bedak compact n cream base..yurp hasilnya maybe tidak memuaskan apabila dear x ikut rules..tapi kalau nak pakai lipstick,mascara,eyeliner tuh boleh je..x da masalah..

      Padam
  3. sis, u jual berapa erk serum vitamin c?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hye dear serum vit c sis jual rm 40 sm/rm 45 ss..loose set pon ada jugak tapi klu beli bnyak dpt discount..boleh wassap sis di 011-12736727 ya.. tq

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...