Rabu, 13 Februari 2013

LELAKI TAK HENSEM DAPAT AWEK SUPERB


HELLO PEEPS!! hmm recently eden asyik koje tulis pasal produk kecantikan je kan..mentang-mentang sekarang dah jadi penjual produk kecantikan makenye blog pon update tang citer-citer tuh jer.. hehehe terlupa plak den yang blog reader den nih bukan wanita semata-mata ada juga kaum adam yang membacanya.. opkos si kaum adam ni kebanyakanye lebih suke entry-entry den yang ala-ala mistik and 'rare' daripada entry-entry kecantikan bukan?? ok lah harini entry eden ala-ala santai mantai gituh..saje  jer nak buang tebiat ..eh  kejap..kejap cuba ekaou sume bace tajuk uh?? agok-agoknye apo kono ei jang dengan entry eden kali ni ye??

Semalam shawal malaslah nak guna shawal, 'aku' je boley x??korang bagi ke tak,aku tetap nak guna  jugak..huahahaha ari selasa ritukan puas jugakler aku dating dengan girlprend-gegurlz aku yang dah lama tak ku temui..macam-macam benda dok diconceng-conceng dengan ktaowang..almaklumlah dah lame tak jumpe..bile dah jumpe macam dah tak da hari esok lak nak sambung cengiter..soksek-soksek kojenyew..
Dalam sedap-sedap dok berchegita sambil nak tunggu citer Hantu Kak Limah 2 yang ntah pape+ sakai uh start, one of my bestie cerita pasal ehem-ehem dia, pap! on that time baru aku dapat semua jawapan kepada persoalan-persoalan yang selama ini berlegar-legar dalam benak fikiranku..pergh ayat =,='' ok selalu kalau korang dok usha-usha awek hot tetibe korang tengok boyprend sebelah dia muka macam jamban,  mesti dalam hati nak cakap camni kan " ekeleh, hansem lagi aku weyh, pompuan ni mesti dah kena guna-guna dengan jantan nih" tak pon korang cakap "ni mesti kes ayat power nih,that why dapat awek cun!"

hehe lek dulu bro! jangan sembrono under estimate gituh dong! meh cini den gitau ekaou citer yang sobonar..ok kadang-kadang ape yang korang pikirkan ada yang betol ada yang tak jugak.. aku bagi 50-50 laa.. kalau korang tengok muka that guy macam jamban badan un gedabak tapi awek keliling pinggang..haa yang ni korang kena musykil cikit barangkali memang dia ada guna-guna kot..yang girls lak jangan mudah percaya dekat lelaki macam nih, pernah dulu aku ada terbaca satu citer dalam mastika nih, lelaki uh dengan muka tak malunya mengaku telah ragut dara 20 orang gadis bawah umur! pergh den yang bace un ternganga mulut..tengok gambar yang dikaburkan tuh muka dia memang tak hensem pon, gelap dan gemuk..tapi dia cakap senjata dia 'ayat-ayat power' plus belanja cikit and bawak si mangsa jalan-jalan..habuannya dapat dara free! masya-ALLAH semoga ALLAH melindungi kita daripada orang-orang yang berhati setan macam nih..

Memang tak boleh blah,puncanye 1 je,dia berdendam dengan perempuan sebab  ex-gf  dia yang mungkir janji.. paling dia menyirap hari-hari dia tengok kemesraan ex dia dengan suami keje lalu lalang dekat kawasan kejiranan dia uh. Yang perempuan tuh pon satu, agak-agak lah weyh, ko dah tau orang uh patah hati dengan ko,yang ko saje nak bakar-bakar dia pehal?? orang len lak terkena tempiassnye..choii.. Tapi kan..actually tak semua orang yang tak da rupa nih berperangai teruk..orang cakap, biar muka tak elok asal perilaku terjaga, jangan harap muka je cantik tapi perangai hampeh last2 ape pon tak boleh!! kadang-kadang, aku suka memerhati orang yang badan  XXL besar ni dan yang tak da rupa, cop!cop! bukan aku  nak mengutuk dia ok.. dia mahluk ALLAH, kalau aku kutuk dia that mean aku kutuk Penciptaku juga..tapi aku suke memikirkan macam mana kalau aku di position dorang...cube pikir perasaan dia.. ntah laa, hanya jauhari yang kenal manikam je dok? hehe kan bagus kalau dorang jadi testimoni aku,guna produk yang aku jual..then result superb! bestnye woii dapat tolong make over orang jadi cantik and handsome hahaha


Setiap benda yang ALLAH jadikan tu pasti ada kelebihan dan kekurangan kan? Kalau semua orang cantik atau hansem partnernye mesti cantik jugak,mesti Erra and Yusry takkan bercerai kan?Tapi hakikatnye tak seindah rupa..hmm alangkah nora danish yang cantik jelita tu pon kena cerai time pregnant--> ayat mak aku..ahh banyaklah contoh..just keep your eyes wide open..and you will find da truth! seriously beb! Menurut kawan-kawan aku, kadang-kadang memang pakwe/makwe dorang tak lawa, tak hot bagaih..tapi ada something kelebihan dorang yang membuatkan pakwe/makwe yang ada rupa or cantik nih bertahan dengan dorang..haa ini sebab musababnya:

1. ke''sweet"an dorang menambat kalbu.. sweet kat cini bukan setakat ayat je..banyak benda lah.. contohnya, pakwe yang tak ada rupa nih lebih memahami kehendak jiwa raga si makwe yang ada rupa. kadang-kadang pakwe sanggup tunggu,berjemput and hantar balik kalau si makwe nak pergi mana-mana. dah tu macam tau2 je yang si makwe uh lapar..aleh-aleh ajak keluar rupanya nak bawak gi makan kat McD tanpa perlu mengadu lapar...nak banding ex-bf yang ada rupa dulu..hampeh.. alamatnye mati kebulur la..ko yang kena belanja dia pulak..,madang je tertinggal dompet! choii!!

2. ego kurang sebab sedar diri tak sehebat mana.. selalunya orang yang tak da rupa nih dia memang merendah diri yang melampau sangat..kadang-kadang sebab nak attract orang berkawan dengan dia, dia sanggup jadi macam lembu cucuk hidung dengan orang2 yang just nak ambil kesempatan ..remember! when you are 'nice' some people will take advantage over you! tapi bagi certain gurlz, lelaki camni lebih menjaga hati dorang,sebab dorang tak perlu nak gaduh or nak pujuk orang yang ego melampau. kalau berjanji mesti ditunaikan and punctual. Bukan kite  yang tunggu dia lama2 cam orang bodoh .

3. orang yang tak da rupa lebih setia! setuju tak?? base on my observation,majority yang aku jumpa dorang akan setia kalau dapat awek yang cantik baik comel bagaih uh..inilah orang-orang yang tau erti bersyukur.bile dapat 1 peluang,memang dia guna sebaik-baiknya, setia pada pasangan. Kalau jenis bf yang da rupa ni dorang selalunya macam kemaruk bila nampak gegulz cantik, sume nak tackle,sume nak usha..macam dia sorang je lelaki paling hansome kat dunia nih..last2 bile kena tinggal dengan awek2 hot nih nak melenting bagaih,time dia main-mainkan perasaan gegurlz len tak terpikir lak..standardlah karma bro!!

4. budi bahasa membuatkan jatuh cinta ecehcehceit.. bak kata orang budi bahasa budaya kita..pakwe yang kurang rupa, lebih tahu menghormati si gadis,bukannye memaki hamun mengunakan kata-kata yang kesat.. apatah lagi memukul si gadis bila bergaduh...lg 1, jangan sesekali mengata atau mengutuk dengan perkataan yang tak disukai si gadis. Ibarat bile anda membaling paku di dinding,even paku tuh boleh dicabut tapi kesannya paku itu takkan hilang sampai bila-bila..nama pon manusia, tetap ada hati dan perasaan..begitulah jugak dengan gegulz..klu tak suka dekat lelaki uh jangan main lancang je mulut uh menghina dia..ti jadinya kerana mulut badan binasa..conclusionnye, berbudi bahasa lah di mana-mana sahaja..tak rugi pon..

5. lebih jujur dan alert hal yang remeh  maybe macam sama dengan point kat atas tapi nak tekankan cikit orang yang tak da rupa sentiasa berwaspada dengan hal-hal yang remeh..sebab dorang tak mahu hal-hal yang kecik nih spoilt kan relationship dorang..contoh selalu gitau pasangan nak gi mana, kluar ngan sape hatta kalau kat fb or tweet un semua dengan kawan sejantina jer..tak layan kalau girl/boy len coment or tweet..punya lah nak jaga hati pasangan kan..baguslah cam uh,social sangat un bukan elok pon..tetibe aku teringat ayat sorang membe aku nih " lelaki kalau banyak perempuan paling comand un orang cakap dia playboy..tapi kalau perempuan banyak sangat lelaki orang panggil dia ape?? jarang orang sebut playgirl kan? yang orang selalu sebut-sebut bohsia kan??" >,<''

6. tak kedekut! sangat pemurah.. aku rase part ni semua orang suke kan..yelah sape yang tak suke kalau dapat barang or makanan free?? lagi-lagi kalau orang nak belanja kan.. hmm gi jalan-jalan dekat mall tengok2 teddy bear cute, tibe2 da orang bagi hadiah teddy bear uh..sape yang tak suke! hmm macam2 lah senang citer, kalau kluar dengan dia mesti ada je benda yang kita dapat..memang tak berkira.. tapi kena ingat gak, tangan yang memberi lebih mulia daripada tangan yang menerima..jangan sampai orang "membeli" kita, tak masal plak tetibe kita berhutang dengan dia,  kalau dia tak tuntut tak pe.kalau dia tuntut haa.lebih baik jangan..

 7. low profile tak demanding hmm dulu sorang akak bilik aku nih pernah cerita dekat aku, dia keluar dengan sorang lelaki nih, then pergi tempat makan nak makan lah..tetiba ada seekor lalat hinggap kejap kat makanan lelaki uh..terus dia tak nak makan langsung! alaa..sekejap je pon bukan lalat uh mati terus dalam makanan dia.. koya betul that guys..ekeleh kadang2 ko dah sembur sebotol minyak wangi kat badan ko pon,kalau lalat uh nak hinggap kat mulut ko,tetap jugak lalat uh hinggap kan.. normallah tengok tempat gak ler.. kalau restaurant exclusive ko masuk then ada lalat patut gak ko demand..ni kalau ko duit pon tak da, nak makan pon takat gerai mamak or warung..then nak kerek-kerek cam uh apa kes? kena ingat tak semua orang dari background yang serupa..kena pandai2 sesuaikan diri lah..dalam kubur nanti pon, jangan harap awak dapat terkecuali dengan soal jawab mungkar nangkir, semua orang same jer..so be humble, kite un manusia..

ok lah dah panjang ni aku rase..stop dulu yew..aku memang camni kalau menulis blog mana nak kontot-kontot..berjela-jela ! kalau boleh semua benda aku nak tulis! nak update selalu malas,tapi kalau sekali-sekala nah amek kau!! konklusinya kita kena buat baik di mana-mana sahaja kita berada,tak kisah muka ko macam mangkuk ke? jamban ke? garang ke? yang penting dalam hati mesti ada taman.. baru lah ley cairkan hati si gadis..korang tau tak gegurlz ni kalau nak suka dekat lelaki senang je..contohnya dia tertengok sorang brader nih yang muka serabai tapi sanggup susah payah selamatkan kucing yang jatuh dalam longkang, tolong mak cik buta melintas jalan  atau tolong lepaskan katak yang tersepit  pon boleh wat gegurlz jatuh hati tau..sebab ape,sebab  dia tau even brader uh muka ganas atau samseng tapi hati dia tetap baik nohhh..haha dah..dah lah aku stop dulu yew..chiowww =)))

2 ulasan:

  1. I don't leave a bunch of remarks, however after browsing a few of the comments here "LELAKI TAK HENSEM DAPAT AWEK SUPERB". I actually do have a couple of questions for you if you don't mind.

    Is it simply me or does it look like like a few of these
    remarks come across like they are left by brain dead folks?
    :-P And, if you are writing at other sites, I would like to follow anything fresh you have to post.
    Could you list of all of your social sites like
    your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?



    Here is my weblog: Hydraulik Poznan

    BalasPadam
    Balasan
    1. glad to meet u here.. and i feel so happy when u stumble up my entry..thanks for read it..much appreciate! sorry i just have only dis site..i don't have any twitter or whatever account, however i still have fb page..but it just for my business purpose..not for fans.. tq

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...