Rabu, 30 Oktober 2013

MESTI BACA NIH KALAU NAK GUNA A-DHA SKINCARE!

Salam..Howdy Peeps! okay shawal rasa ada certain orang dah misunderstood dengan a-dha nih.. ada sms shawal cakap cuak nak guna a-dha sebab katanya banyak pantang larang..kikikih amboi macam mistik pulak adha ni kan..no la sayangss actually nak guna a-dha nih tak adalah sesusah mana.. rilekks..stay cool! A-dha just skincare muka biasa la..cuma shawal akui untuk sebulan pertama tuh agak ketat ciket..but after korang dapat kulit muka y flawless and awesome( selalu bulan ke dua baru nampak hasil maksima) dah tak kisah la..nak pakai make up apa pon dah tak jadi masalah..

 okay when we talk about makeup.. ada certain orang yang pikir masa bulan pertama tuh tak boleh makeup langsung!aigoo salah tuh pemahaman awak tu cik kak oii..mesti tak ramai yang sanggup sebab nampak muka pucat sangat kan.. then terasa a-dha sangat kejam!! adoii  macam nih, awak boleh je pakai make up, tapi make-up yang macam mana je yang awak boleh pakai untuk sebulan pertama bagi pengguna baru a-dha?? haa please bear in your mind only these make-up tools ya,:
                                                                   

  •    MASKARA
  •    EYELINER ( NAK CELAK ATAS OR BAWAH MATA TAK KESAH LAH,NAK                      PAKAI EYELINER PUTIH BAGI MATA NAMPAK BESAR PON BOLEHH)
  •    EYEBROW
  •    LIPSTICK, LIPBALM, OR LIP TINT(YANG CAIR MACAM ARTIS KOREA                            PAKAI TUH  NAK JADIKAN BLUSHER CIKIT DEKAT PIPI PON BOLEH)
  •  NAK PAKAI CONTACT LENS?? PON BOLEH!!                                                                                           
haa tu je lah jenis-jenis make up yang boleh pakai, bibir tuh bagi la merah cikit at least tak da la nampak macam pucat sg kang orang inagt sakit pulakkt! ini tak, kadang2 shawal tengok bibir tuh sampai kering diwatnya..alasan? sebab tak suka pakai lipbalm? aigoo u spoilt kan penampilan diri sendiri tau.. tau tak kuasa even secalit lipstick or yang seangkatan dengannya tuh sgat berharga?? actually kalau bibir kita kemerahan cikit, comfirm dia akan naikkan seri muka kita tau!! tak payah nak make-up 7 inchi sangat! then please bear in your mind these kinda of makeup MEMANG SURE TAK BOLEH PAKAI LANGSUNG UNTUK SEBULAN PERTAMA!
                                                                      
  • SEGALA JENIS BEDAK, BEDAK TABUR,BEDAK COMPACT, BEDAK BABY yang tepek dekat muka memang tak boleh pakai
  • CREAM BASE MACAM BB CREAM KE APA, SUPRA KYROLAN KE , CREAM SAFI KE, MMG TAK BOLEH!
  • FOUNDATION -TAK KISAH BRAND APA, YANG PENTING TAK BOLEH
  • CONCEALER- SAMA JUGAK TAK BOLEH
  • BLUSHER?-OKAY KLU BLUSHER JENIS LIQUID Y CAIR TUH MACAM LIP TINT Y SAYA CAKAP KAT ATAS TUH BOLEH, TAPI KALAU JENIS POWDER OR CREAM  YANG MEMANG BERTEMPEK KAT KULIT MUKA SURE TAK BOLEH!                                                                                                                                                     
fuhh..okay korang faham tak apa jenis MAKE-UP YANG BOLEH and TAK BOLEH PAKAI now?? hope korang faham la ea.. kalau kita tengok la kan, yang tak boleh pakai tuh kebanyakkannya directly apply tu facial skins korang..macam bedak tuh..comfirm2 la sapu dekat pipi dahi kan..part y memang betul2 kulit muka kita.. okay meh sini shawal explain kenapa tak boleh.. casenye macam nih..

 awak beli produk a-dha tujuaannye untuk apa?? of course laa nak guna kan? tapi guna untuk apa?? guna untuk solve your skins problems mcm jerawat, kulit kusam,kulit berparut jerawat, jeragat..kulit gelap la and so on.. haa ni semua berkaitan dengan skins muka kita kan?? ada tak korang beli adha tujuannya untuk mencantikkan bulu mata, nak cantikkan hidung or nak cantikan kening?? TAK ADA KAN?? semua beli adha main purposenye nak rawat kulit muka yang bermasalah tuh..

 Kenapa kami sangat tekankan untuk tidak menggalakkan awak memakai bedak or any cosmetic y bertempek dekat muka tuh semasa awal-awal proses rawatan adha (sebulan yang pertama)?? sebabnya time nih  kulit muka kita sgt2 sensitif dan dikhautiri akan bercampur dan dicemari oleh bahan kimia atau dengan bahan2 lain yg terdapat pada bedak ataupun kosmetik berkenaan dan kalau korang  pakai jugak, of course lerr  ia akan mengganggu proses perawatan muka korang tuh! dan kesannya akan sedikit lambat drpd biasa.. senang citer akan kurengg effective cikett.. dah tuh kalau tak ada perubahan jangan nak bising pulaks! you should blame on your own self!  Please sabarr okiess dah dapat kulit muka cantik and flawless nak pakai  make-up apa pon lepas tuh dah tak kisah  dah and not a big problems for u..i'm pretty sure, if korang make- up pon after that, make-up korang tuh lebih cantik shiningnye.. selalunya on second month  dah boleh pakai bedak dah..don't worry..

tapi..tapi..korang kena ingat gak..effect a-dha ni depends on individu.. tak semua orang akan dapat effect cepat.. ada jugak y lambat.. sebab semua orang ada chemistry yang berbeza-beza..yang penting korang mesti BERSABAR & RAJIN-RAJIN CUCI MUKA GUNA SABUN A-DHA, PAKAI SERUM THEN TEMPEK CREAM..TAK KISAH SIANG OR MALAM..JANGAN SKIP2.. haisy korang ni.. peti ais pon kalau on off on off pon lama-lama rosak kan? macam tuh la jugak nak pakai adha..kata nak kulit cantik tapi pakai on off on off.. acanerr tuh seyh??

REAKSI AWAL2 PENGUNAAN A-DHA (TAK SEMUA PENGGUNA AKAN LALUI MACAM NIH CUMA CERTAIN SAHAJA DEPENDS KULIT MASING-MASING)

<3 Sometimes ada sesetengah customer cakap kulit rasa gatal, kering and kulit agak merah time mula-mula pakai adha. Why it happen so? because time nih  kulit sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yg lama( rosak dan mati) dengan sel kulit yang baru (yang lebih sihat) secara perlahan-lahan... so jangan risau..ini memang normal..selalunya sekejap je..tapi andai kata kalau korang guna a-dha gatal-gatal makin berlanjutan sampai bulan ke 2..haa better stop pakai a-dha! itu namanya kulit korang memang tak serasi!

<3 Kulit mengelupas secara halus, okay ni pon normal..lebih-lebih lagi dekat mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat and parut jerawat  yang banyak dekat muka tuh.. at this moment. a-dha helps to remove our dead cell yang lama dengan yang baru..tapi dia tak lah menghakis kulit kita sampai tipis..no..no.. just menghakis kesan-kesan parut tu je.. kesan-kesan parut tu kan hitam-hitam ciket kan ? so dia nak bagi sekata dengan tona kulit kita.. baru lah flawless u'oulss.. tapi take note ya, benda nih amek masa jugak..bukan sehari dua parut kita boleh pudar macam tuh je..kalau y jerawat jenis keluar je tuh hmm mmg lg lama la.. maybe more than 1 month or 2 month..tapi kat tempat y berjerawat tu je la y mengelupas..lain2 part y  dh ok, dh tak ada apa2..

<3  haa yang ni paling frequently asking by customer.. why muka saya  tiba2  muncul jerawat ye sis?? don't worry ini merupakan proses detoksifikasi  atau nyahtoksin yg terdapat dalam  kulit muka disebabkan oleh pemakaian kosmetik, pencemaran atau pun zat2 kimia lainnya yang sudah lama termendap dalam kulit muka korang. jangan cuak..its  normal.. base on experience shawal.. memang ada la jerawat kecik nek time mula-mula guna adha nih.. tapi shawal cuci muka, pakai serum, and pakai cream macam biasa, bagi shawal yang jenis muka berminyak and cepat naik jerawat nih..shawal lebih prefer sabun kecik.. sabun kecik dy cepat kecutkan parut jerawat and kawal pertumbuhan jerawat.. then bila guna serum vit c, e n collagen.. kesan parut tuh lagi cepat pudar and tak degill sangat nak hilang...

oh ya lupa nak gtau serum  vitamin c, e n collagen y shawal jual keluaran  dari produksi CV Cantika Putri Ayu..da best serum forever! kalau dari produksi ni  serum dia lebih berkualiti ckit.. supplier shawal bagitau serum yang latest yang ada sticker hologram biru nih..lebih banyak kandungan collagen berbanding keluaran dulu..haa that why bila shawal letak dekat tempat jerawat y baru dipicit tuh..ermm mmg cepat jerawat tuh kecut..parut nak pudar pon cepat tau! 
                                                                 




so don't panic ya..bila beli dengan shawal serum terbaru korang agak pekat! kalau nak tau serum tuh dah expired ke apeh..cium bau serum tuh dulu..kalau wangi..memang selamat guna..tapi kalau dah berbau tengik and masam, and jadi putih macam sarang labah-labah so better throw it into dustbin!  serum tuh memang comfirm dah rosak!! selalunya limit serum bila sudah dibuka sampai 3 bulan shaja.. then untuk cream pulak andai kata sudah bertukar warna dan sudah berubah teksture jadi macam minyak cair.. so cepat-cepatlah buang ye..tapi kalau even 4 bulan sekalipon, if teksture cream still sama macam time awal-awal beli boleh je nak pakai kira okay lagi la tuh..

Lagi 1, jangan lah cepat gelabah bila cream korang cair.. okay cair macam mana yang shawal maksudkan kalau cream korang cair macam kategory di atas..yurp korang masih selamat lagi mengunakannya tapi kalau cair sampai cream tuh bertukar jadi minyak yang banyak.. better buang terus ya!  nak ingatkan jugak, please simpan cream malam, cream siang and serum korang di tempat yang kering and cool.. jangan letak di tempat yang panas atau direct sunlight! nti krim cair..sia-sia je awak beli.. lagi2 letak dalam handbag,then hadbag pulak  tak di zip betol2..letak pulak dalam kereta..hmm kalau time panas terik memang cair la cream awak tuh kena matahari..

last sekali nak bagitau cara yang betul guna a-dha! please bagi pengunna baru silalah ikut guidline nih yew..ini adalah cara yang paling selamat bagi semua pengguna baru yang nak dapat the best result .. especially y beli under shawal. Dulu pon time awal2 guna tak tau gak cara yang betol macam nih..tapi ada something happen, yang menyebabkan serum shawal pecah time awal2 beli..so terpaksa tunggu nak dapat ganti serum yang baru..last2 dah hujung nak dekat minggu second baru dapat pakai serum..and yurp mmg hasilnya lebih superb! see that ada hikmah tau serum pecah!!                                      

y part elakkan makanan laut ni shawal tak tekannkan sangat..shawal dulu makan je semua..ni khas untuk orang yang ada alergic dekat seafood.. atau orang yang ada resdung kronik.. nasihat shawal, kalau dah tau diri tuh ada resdung, better solve masalah resdung tuh dulu.. sebab dia melibatkan dalaman muka awak..a-dha just tolong repair kulit awak dari luar je..bukan dalam hidung ya! tapi seelok-eloknya rawatlah muka anda dari dalaman dan luaran on the same time! hee shawal pon ada jual ubat resdung tau.. memang consume jugak..kalau tak hidung berair je tak kira pagi petang siang malam!

Nak order A-DHA SKINCARE & UBAT RESDUNG AL TAQWA & CMC CURE,  OR NAK BERTANYA LANJUT? WHATSAPP/ SMS 011-12736727 YA.. INSYALLAH SELAGI TERMAMPU, ANDA AKAN DITOLONG SEBAIK MUNGKIN..ATAU INBOX FB PAGE 
" A-DHA SKINCARE & FELINNA BEAUTY"

Sabtu, 26 Oktober 2013

MARI KENAL A-DHA SKINCARE YANG SAYA JUAL!!

okay sayangggs..sorry ya lama tak update blog..bukan apa, shawal malas nak update sebab selalu ambik masa lama.. leceh pon ye jugak.. i know most of visitor banyak baca pasal A-dha kan and tertanya-tanya macam mana nak order adha ni.. sorry lagi sekali, dulu memang shawal tak take order dekat blog....sebab ingat korang just nak baca entry je..shawal banyak berinteraksi dengan customer dekat fb page A-dha Skincare & Felinna Beauty..tu yang tengok korang dah hantar komen lama, tapi baru shawal terhegeh-hegeh nak reply sorryy on that matter!


Okay kali ini shawal nak cerita product a-Dha yang shawal jual.. for your information a-Dha ada 2 jenis a-dha beauty care and a-Dha White Series..a-dha beauty care nih yang selalu korang jumpa tuh..actually dis product tak dapat BPOM dari indonesia tau.. BPOM tuh kira macam KMM approvals laa dekat Malaysia..tapi yang White Series ada BPOM..okay because so many rumors i heard about a-Dha Beauty care. tapi shawal nak cakap 1 je la.. A-dha beauty care dah ada KMM approvals dari Malaysia.. korang boleh check sendiri di website biro farmaseutikal  disini

So boleh pikir sendiri kan kalau adha ni tak selamat or mengandungi hydroquinon or merkuri apa why KMM boleh bagi approval di malaysia?? takkan lah KMM budus plak kan?? hahaha tepuk kepala tanya akal okayy (peribahasa baru =,=''). so korang boleh search dekat link yang saya bagi tuh..penting jugak bagi korang sesekali jengok2 dekat website tuh sebab KMM ada update beberapa produk kosmetic yang dibatalkan notification by KMM sebab ditemui bahan merbahaya dalam kosmetic tuh...haa jangan main guna je tapi tak tau apa-apa..rosak muka sendiri merana nanti!

 stop talking about KMM ! now shawal nak story adha yang shawal jual pulaks.. okay tadi dah bagitau adha ada 2 jenis kan..beauty care and white series..beauty care pecahkan lagi kepada 2..set classic and set premium.. macam pic di bawah

complete set, adha serum vit c,e n collagen..  krim malam and krim siang, sabun kecil 50g.
notes: set pink krim siang warna kuning, krim malam warna putih
RM 100 SM/ RM 105 SS INCLUDE POSTAGE


 
Complete set, adha serum vit c, e and collagen, krim malam and krim siang, sabun kecil 50g
notes: set green krim siang warna putih, krim malam warna kuning
so jangan tersalah guna ya! selalu ramai yang ingat sama macam set pink.walhal terbalik!
RM 100SM/RM 105 INCLUDE POSTAGE
selalu yang korang jumpa set classic ni dia bungkus dalam plastic or kotak putih..depends kepada suplier la..kotak tuh just marketing strateqy untuk attract customer sahaja..tapi product sama..jangan ingat palsu ya!nak identify ciri-ciri palsu nanti saya cerita di entry lain.. macam saya, supplier bungkus dalam plastic untuk set classic macam nih 

move to set premium pulak..beza premium dengan classic, premium ada sabun oval 150 g..hmm mmg 3x ganda besar dari sabun kecik, set classic just sabun kecik 50g je..FYI, sabun oval ada 
BPOM NA: 181111204217   sabun kecik tak ada bpom tapi ada KMM NOT 130100132K.. tapi kalau ada korang muka ada jerawat better amek yang ada sabun kecik..base on my experience, sabun kecik lebih effective untuk jerawat..kalau sabun oval lebih effective untuk cerahkan kulit..tapi kalau nak guna dua-dua pon boleh tak ada masalah.. sabun besar kalau korang nak guna dekat badan,nak hilangkan daki-daki degil dekat ketiak tu pon boleh! memang bagus..

complete set sabun oval 150g, cream malam,krim siang, serum..
set pink khas untuk kulit 20 an and for normal skins..kalau anda ada masalah kulit jerawat ,jeragat,parut jerawat, memang bagus guna set nih
RM 120 SM/RM 125 SS INCLUDE POSTAGE

complete set sabun oval 150g,cream malam,krim siang, serum vit c..
set green khas untuk mereka 40 an ke atas..for sensitive skins.. lagi 1, set green ni lagi kuat dari set pink, so kalau tersalah guna ada kulit yang tak tahan..selalu bila kulit dah nak dekat 50 tahun, manyak garis-garis halus and lebih sensitive, so adalah baik anda guna set yang ini.
RM 120 SM/ RM 125 SS INCLUDE POSTAGE
kalau nak jimat boleh pilih set premium, terpulang la ikut bajet masing-masing, jangan lupa potong sabun korang kepada 6 or 8 bahagian kecil..lagi jimat and tak membazir.. packaging set premium macam nih dalam kotak purple.. 


dah habis membebel pasal a-DHA beauty care now continue dengan a-DHA  White series pulak.. shawal tengok most of my customer banyak order adha beauty care compared dengan white series nih..bukan xda langsung..ada tapi jarang la.. beside that, white series nih function dia more untuk maintainkan kulit kita supaya kekal cantik  selepas dah jadi flawless guna adha beauty care..sbb cream dia ada UV protection..tapi if anda bercadang nak menyelesaikan masalah kulit muka anda macam  jerawat,uneven skins tone, jeragat and so on better pakai a-DHA beauty care ya!

a-Dha white series ni ada 2 jenis set exclusive and set economy..checkidout!!
SET EXCLUSIVE:  ada facial cleanser, toner,milk cleaser (ini funtion macam moisturizer la,khasiat susu sangat bagus untuk mengekalkan kelembapan kulit) krim malam dan krim siang(ada UV protection).. tak ada serum or sabun ya! tapi kalau nak tambah serum boleh je..harga lain
RM 130 SM/RM 135 SS INCLUDE POSTAGE

packaging a-DHA white series exclusive  yang latest dalam bag macam nih..selain daripada nih dikhuatiri palsu!

BPOM NO:
Suncreen cream POM NA 18111700203

Whitening cream POM NA 18111900367 
Facial wash POM NA 18111202498 
Milk cleanser POM NA 18111202497
Face tonic POM NA181111202500
yang ini a-Dha White Series set economy..yang ni ada serum vitamin c sama macam serum dalam set adha beauty care jugak..tapi makesure korang dah guna adha beauty care dulu, then baru boleh guna white series nih..as i told u before, white series more untuk maintainkan kulit kita selepas guna adha beauty care..mencerah kan kulit muka pon iye jugak
SET ECONOMY: cream sunscreen ,whitening cream, sabun oval +serum vitamin c

packaging set economy..NOTES; ada serum vitamin c okay harga termasuk serum tau
RM 120 SM/ RM 125 SS INCLUDE POSTAGE

lastly, shawal harap korang jangan confius lagi ye.. dah beli jangan skip2 pakai cream and serum..jangan malas, nak cantik mesti kena rajin..lagi 1, cepat atau lambat effect product bergantung kepada anda, ada yang serasi ada jugak yang tak serasi.. sebab apa? setiap orang mempunyai chemistry yang berbeza-beza..ada orang guna a-dha 2 minggu dah nampak hasil.. alhamdulilah cepat..tapi ada jugak yang guna a-dha 2 bulan after baru nampak hasil..ada jugak y 7 bulan baru dapat hasil yang betol2 memuaskan.. see that? yang penting kena bersabar dan follow steps and rules.. hmm ni dengan bedak compact pon awak tak boleh nak berpisah or sacrifice sekejap untuk sebulan pon tak boley..so tak payah nak merungut sgt kalau tak ada effect langsung guna adha! 

tau tak kenapa, kalau baru-baru nak guna adha tak bagi guna any compact powder,cream base or foundation,tak boleh make up tebal bagai tuh? sebab time tuh la a-DHA nak repair kulit muka awak yang bermasalah tuh..yurp memang mula-mula ada yang mengelupas ckit,ada yang gatal-gatal cikit or ada jugak y muka nampak pucat..yelah kata nak elokkan muka,kalau parut nak hilangkan parut mesti kulit tuh kena mengelupas kan? then kulit yang baru akan  cover kulit lama yang tak sihat tuh.. senang cerita ibarat awak sakit jantung la..kalau awak tak ikut rules,makan main ikut sedap tekak je, bedal je semua pantang nampak depan mata, agak2 elok tak penyakit awak tuh?? haa macam tuh lah jugak guna adha..kalau tak boleh nak sacrifice even sekejap jangan bermimpi laa nak dapat best result.. dont worry product a-DHA yang saya jual memang high quality and guarantee original..saya sendiri pon turut guna tau..


CARA NAK ORDER CEPAT, BOLEH SMS/WHATSAPP DI 011-12736727 ATAU  BOLEH INBOX SAYA DI FB PAGE "A-DHA SKINCARE &FELINNA BEAUTY"
harga semua saya dah tulis di sini..harga fixed ya..negotiation is not available! nak borong pon boleh tapi minimum mesti 10 set..then if nak beli loose set pon boleh..i mean satu per satu pon boleh jugak..saya memang ada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...