Sabtu, 26 Oktober 2013

MARI KENAL A-DHA SKINCARE YANG SAYA JUAL!!

okay sayangggs..sorry ya lama tak update blog..bukan apa, shawal malas nak update sebab selalu ambik masa lama.. leceh pon ye jugak.. i know most of visitor banyak baca pasal A-dha kan and tertanya-tanya macam mana nak order adha ni.. sorry lagi sekali, dulu memang shawal tak take order dekat blog....sebab ingat korang just nak baca entry je..shawal banyak berinteraksi dengan customer dekat fb page A-dha Skincare & Felinna Beauty..tu yang tengok korang dah hantar komen lama, tapi baru shawal terhegeh-hegeh nak reply sorryy on that matter!


Okay kali ini shawal nak cerita product a-Dha yang shawal jual.. for your information a-Dha ada 2 jenis a-dha beauty care and a-Dha White Series..a-dha beauty care nih yang selalu korang jumpa tuh..actually dis product tak dapat BPOM dari indonesia tau.. BPOM tuh kira macam KMM approvals laa dekat Malaysia..tapi yang White Series ada BPOM..okay because so many rumors i heard about a-Dha Beauty care. tapi shawal nak cakap 1 je la.. A-dha beauty care dah ada KMM approvals dari Malaysia.. korang boleh check sendiri di website biro farmaseutikal  disini

So boleh pikir sendiri kan kalau adha ni tak selamat or mengandungi hydroquinon or merkuri apa why KMM boleh bagi approval di malaysia?? takkan lah KMM budus plak kan?? hahaha tepuk kepala tanya akal okayy (peribahasa baru =,=''). so korang boleh search dekat link yang saya bagi tuh..penting jugak bagi korang sesekali jengok2 dekat website tuh sebab KMM ada update beberapa produk kosmetic yang dibatalkan notification by KMM sebab ditemui bahan merbahaya dalam kosmetic tuh...haa jangan main guna je tapi tak tau apa-apa..rosak muka sendiri merana nanti!

 stop talking about KMM ! now shawal nak story adha yang shawal jual pulaks.. okay tadi dah bagitau adha ada 2 jenis kan..beauty care and white series..beauty care pecahkan lagi kepada 2..set classic and set premium.. macam pic di bawah

complete set, adha serum vit c,e n collagen..  krim malam and krim siang, sabun kecil 50g.
notes: set pink krim siang warna kuning, krim malam warna putih
RM 100 SM/ RM 105 SS INCLUDE POSTAGE


 
Complete set, adha serum vit c, e and collagen, krim malam and krim siang, sabun kecil 50g
notes: set green krim siang warna putih, krim malam warna kuning
so jangan tersalah guna ya! selalu ramai yang ingat sama macam set pink.walhal terbalik!
RM 100SM/RM 105 INCLUDE POSTAGE
selalu yang korang jumpa set classic ni dia bungkus dalam plastic or kotak putih..depends kepada suplier la..kotak tuh just marketing strateqy untuk attract customer sahaja..tapi product sama..jangan ingat palsu ya!nak identify ciri-ciri palsu nanti saya cerita di entry lain.. macam saya, supplier bungkus dalam plastic untuk set classic macam nih 

move to set premium pulak..beza premium dengan classic, premium ada sabun oval 150 g..hmm mmg 3x ganda besar dari sabun kecik, set classic just sabun kecik 50g je..FYI, sabun oval ada 
BPOM NA: 181111204217   sabun kecik tak ada bpom tapi ada KMM NOT 130100132K.. tapi kalau ada korang muka ada jerawat better amek yang ada sabun kecik..base on my experience, sabun kecik lebih effective untuk jerawat..kalau sabun oval lebih effective untuk cerahkan kulit..tapi kalau nak guna dua-dua pon boleh tak ada masalah.. sabun besar kalau korang nak guna dekat badan,nak hilangkan daki-daki degil dekat ketiak tu pon boleh! memang bagus..

complete set sabun oval 150g, cream malam,krim siang, serum..
set pink khas untuk kulit 20 an and for normal skins..kalau anda ada masalah kulit jerawat ,jeragat,parut jerawat, memang bagus guna set nih
RM 120 SM/RM 125 SS INCLUDE POSTAGE

complete set sabun oval 150g,cream malam,krim siang, serum vit c..
set green khas untuk mereka 40 an ke atas..for sensitive skins.. lagi 1, set green ni lagi kuat dari set pink, so kalau tersalah guna ada kulit yang tak tahan..selalu bila kulit dah nak dekat 50 tahun, manyak garis-garis halus and lebih sensitive, so adalah baik anda guna set yang ini.
RM 120 SM/ RM 125 SS INCLUDE POSTAGE
kalau nak jimat boleh pilih set premium, terpulang la ikut bajet masing-masing, jangan lupa potong sabun korang kepada 6 or 8 bahagian kecil..lagi jimat and tak membazir.. packaging set premium macam nih dalam kotak purple.. 


dah habis membebel pasal a-DHA beauty care now continue dengan a-DHA  White series pulak.. shawal tengok most of my customer banyak order adha beauty care compared dengan white series nih..bukan xda langsung..ada tapi jarang la.. beside that, white series nih function dia more untuk maintainkan kulit kita supaya kekal cantik  selepas dah jadi flawless guna adha beauty care..sbb cream dia ada UV protection..tapi if anda bercadang nak menyelesaikan masalah kulit muka anda macam  jerawat,uneven skins tone, jeragat and so on better pakai a-DHA beauty care ya!

a-Dha white series ni ada 2 jenis set exclusive and set economy..checkidout!!
SET EXCLUSIVE:  ada facial cleanser, toner,milk cleaser (ini funtion macam moisturizer la,khasiat susu sangat bagus untuk mengekalkan kelembapan kulit) krim malam dan krim siang(ada UV protection).. tak ada serum or sabun ya! tapi kalau nak tambah serum boleh je..harga lain
RM 130 SM/RM 135 SS INCLUDE POSTAGE

packaging a-DHA white series exclusive  yang latest dalam bag macam nih..selain daripada nih dikhuatiri palsu!

BPOM NO:
Suncreen cream POM NA 18111700203

Whitening cream POM NA 18111900367 
Facial wash POM NA 18111202498 
Milk cleanser POM NA 18111202497
Face tonic POM NA181111202500
yang ini a-Dha White Series set economy..yang ni ada serum vitamin c sama macam serum dalam set adha beauty care jugak..tapi makesure korang dah guna adha beauty care dulu, then baru boleh guna white series nih..as i told u before, white series more untuk maintainkan kulit kita selepas guna adha beauty care..mencerah kan kulit muka pon iye jugak
SET ECONOMY: cream sunscreen ,whitening cream, sabun oval +serum vitamin c

packaging set economy..NOTES; ada serum vitamin c okay harga termasuk serum tau
RM 120 SM/ RM 125 SS INCLUDE POSTAGE

lastly, shawal harap korang jangan confius lagi ye.. dah beli jangan skip2 pakai cream and serum..jangan malas, nak cantik mesti kena rajin..lagi 1, cepat atau lambat effect product bergantung kepada anda, ada yang serasi ada jugak yang tak serasi.. sebab apa? setiap orang mempunyai chemistry yang berbeza-beza..ada orang guna a-dha 2 minggu dah nampak hasil.. alhamdulilah cepat..tapi ada jugak yang guna a-dha 2 bulan after baru nampak hasil..ada jugak y 7 bulan baru dapat hasil yang betol2 memuaskan.. see that? yang penting kena bersabar dan follow steps and rules.. hmm ni dengan bedak compact pon awak tak boleh nak berpisah or sacrifice sekejap untuk sebulan pon tak boley..so tak payah nak merungut sgt kalau tak ada effect langsung guna adha! 

tau tak kenapa, kalau baru-baru nak guna adha tak bagi guna any compact powder,cream base or foundation,tak boleh make up tebal bagai tuh? sebab time tuh la a-DHA nak repair kulit muka awak yang bermasalah tuh..yurp memang mula-mula ada yang mengelupas ckit,ada yang gatal-gatal cikit or ada jugak y muka nampak pucat..yelah kata nak elokkan muka,kalau parut nak hilangkan parut mesti kulit tuh kena mengelupas kan? then kulit yang baru akan  cover kulit lama yang tak sihat tuh.. senang cerita ibarat awak sakit jantung la..kalau awak tak ikut rules,makan main ikut sedap tekak je, bedal je semua pantang nampak depan mata, agak2 elok tak penyakit awak tuh?? haa macam tuh lah jugak guna adha..kalau tak boleh nak sacrifice even sekejap jangan bermimpi laa nak dapat best result.. dont worry product a-DHA yang saya jual memang high quality and guarantee original..saya sendiri pon turut guna tau..


CARA NAK ORDER CEPAT, BOLEH SMS/WHATSAPP DI 011-12736727 ATAU  BOLEH INBOX SAYA DI FB PAGE "A-DHA SKINCARE &FELINNA BEAUTY"
harga semua saya dah tulis di sini..harga fixed ya..negotiation is not available! nak borong pon boleh tapi minimum mesti 10 set..then if nak beli loose set pon boleh..i mean satu per satu pon boleh jugak..saya memang ada semua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...