Rabu, 30 Oktober 2013

MESTI BACA NIH KALAU NAK GUNA A-DHA SKINCARE!

Salam..Howdy Peeps! okay shawal rasa ada certain orang dah misunderstood dengan a-dha nih.. ada sms shawal cakap cuak nak guna a-dha sebab katanya banyak pantang larang..kikikih amboi macam mistik pulak adha ni kan..no la sayangss actually nak guna a-dha nih tak adalah sesusah mana.. rilekks..stay cool! A-dha just skincare muka biasa la..cuma shawal akui untuk sebulan pertama tuh agak ketat ciket..but after korang dapat kulit muka y flawless and awesome( selalu bulan ke dua baru nampak hasil maksima) dah tak kisah la..nak pakai make up apa pon dah tak jadi masalah..

 okay when we talk about makeup.. ada certain orang yang pikir masa bulan pertama tuh tak boleh makeup langsung!aigoo salah tuh pemahaman awak tu cik kak oii..mesti tak ramai yang sanggup sebab nampak muka pucat sangat kan.. then terasa a-dha sangat kejam!! adoii  macam nih, awak boleh je pakai make up, tapi make-up yang macam mana je yang awak boleh pakai untuk sebulan pertama bagi pengguna baru a-dha?? haa please bear in your mind only these make-up tools ya,:
                                                                   

  •    MASKARA
  •    EYELINER ( NAK CELAK ATAS OR BAWAH MATA TAK KESAH LAH,NAK                      PAKAI EYELINER PUTIH BAGI MATA NAMPAK BESAR PON BOLEHH)
  •    EYEBROW
  •    LIPSTICK, LIPBALM, OR LIP TINT(YANG CAIR MACAM ARTIS KOREA                            PAKAI TUH  NAK JADIKAN BLUSHER CIKIT DEKAT PIPI PON BOLEH)
  •  NAK PAKAI CONTACT LENS?? PON BOLEH!!                                                                                           
haa tu je lah jenis-jenis make up yang boleh pakai, bibir tuh bagi la merah cikit at least tak da la nampak macam pucat sg kang orang inagt sakit pulakkt! ini tak, kadang2 shawal tengok bibir tuh sampai kering diwatnya..alasan? sebab tak suka pakai lipbalm? aigoo u spoilt kan penampilan diri sendiri tau.. tau tak kuasa even secalit lipstick or yang seangkatan dengannya tuh sgat berharga?? actually kalau bibir kita kemerahan cikit, comfirm dia akan naikkan seri muka kita tau!! tak payah nak make-up 7 inchi sangat! then please bear in your mind these kinda of makeup MEMANG SURE TAK BOLEH PAKAI LANGSUNG UNTUK SEBULAN PERTAMA!
                                                                      
  • SEGALA JENIS BEDAK, BEDAK TABUR,BEDAK COMPACT, BEDAK BABY yang tepek dekat muka memang tak boleh pakai
  • CREAM BASE MACAM BB CREAM KE APA, SUPRA KYROLAN KE , CREAM SAFI KE, MMG TAK BOLEH!
  • FOUNDATION -TAK KISAH BRAND APA, YANG PENTING TAK BOLEH
  • CONCEALER- SAMA JUGAK TAK BOLEH
  • BLUSHER?-OKAY KLU BLUSHER JENIS LIQUID Y CAIR TUH MACAM LIP TINT Y SAYA CAKAP KAT ATAS TUH BOLEH, TAPI KALAU JENIS POWDER OR CREAM  YANG MEMANG BERTEMPEK KAT KULIT MUKA SURE TAK BOLEH!                                                                                                                                                     
fuhh..okay korang faham tak apa jenis MAKE-UP YANG BOLEH and TAK BOLEH PAKAI now?? hope korang faham la ea.. kalau kita tengok la kan, yang tak boleh pakai tuh kebanyakkannya directly apply tu facial skins korang..macam bedak tuh..comfirm2 la sapu dekat pipi dahi kan..part y memang betul2 kulit muka kita.. okay meh sini shawal explain kenapa tak boleh.. casenye macam nih..

 awak beli produk a-dha tujuaannye untuk apa?? of course laa nak guna kan? tapi guna untuk apa?? guna untuk solve your skins problems mcm jerawat, kulit kusam,kulit berparut jerawat, jeragat..kulit gelap la and so on.. haa ni semua berkaitan dengan skins muka kita kan?? ada tak korang beli adha tujuannya untuk mencantikkan bulu mata, nak cantikkan hidung or nak cantikan kening?? TAK ADA KAN?? semua beli adha main purposenye nak rawat kulit muka yang bermasalah tuh..

 Kenapa kami sangat tekankan untuk tidak menggalakkan awak memakai bedak or any cosmetic y bertempek dekat muka tuh semasa awal-awal proses rawatan adha (sebulan yang pertama)?? sebabnya time nih  kulit muka kita sgt2 sensitif dan dikhautiri akan bercampur dan dicemari oleh bahan kimia atau dengan bahan2 lain yg terdapat pada bedak ataupun kosmetik berkenaan dan kalau korang  pakai jugak, of course lerr  ia akan mengganggu proses perawatan muka korang tuh! dan kesannya akan sedikit lambat drpd biasa.. senang citer akan kurengg effective cikett.. dah tuh kalau tak ada perubahan jangan nak bising pulaks! you should blame on your own self!  Please sabarr okiess dah dapat kulit muka cantik and flawless nak pakai  make-up apa pon lepas tuh dah tak kisah  dah and not a big problems for u..i'm pretty sure, if korang make- up pon after that, make-up korang tuh lebih cantik shiningnye.. selalunya on second month  dah boleh pakai bedak dah..don't worry..

tapi..tapi..korang kena ingat gak..effect a-dha ni depends on individu.. tak semua orang akan dapat effect cepat.. ada jugak y lambat.. sebab semua orang ada chemistry yang berbeza-beza..yang penting korang mesti BERSABAR & RAJIN-RAJIN CUCI MUKA GUNA SABUN A-DHA, PAKAI SERUM THEN TEMPEK CREAM..TAK KISAH SIANG OR MALAM..JANGAN SKIP2.. haisy korang ni.. peti ais pon kalau on off on off pon lama-lama rosak kan? macam tuh la jugak nak pakai adha..kata nak kulit cantik tapi pakai on off on off.. acanerr tuh seyh??

REAKSI AWAL2 PENGUNAAN A-DHA (TAK SEMUA PENGGUNA AKAN LALUI MACAM NIH CUMA CERTAIN SAHAJA DEPENDS KULIT MASING-MASING)

<3 Sometimes ada sesetengah customer cakap kulit rasa gatal, kering and kulit agak merah time mula-mula pakai adha. Why it happen so? because time nih  kulit sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yg lama( rosak dan mati) dengan sel kulit yang baru (yang lebih sihat) secara perlahan-lahan... so jangan risau..ini memang normal..selalunya sekejap je..tapi andai kata kalau korang guna a-dha gatal-gatal makin berlanjutan sampai bulan ke 2..haa better stop pakai a-dha! itu namanya kulit korang memang tak serasi!

<3 Kulit mengelupas secara halus, okay ni pon normal..lebih-lebih lagi dekat mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat and parut jerawat  yang banyak dekat muka tuh.. at this moment. a-dha helps to remove our dead cell yang lama dengan yang baru..tapi dia tak lah menghakis kulit kita sampai tipis..no..no.. just menghakis kesan-kesan parut tu je.. kesan-kesan parut tu kan hitam-hitam ciket kan ? so dia nak bagi sekata dengan tona kulit kita.. baru lah flawless u'oulss.. tapi take note ya, benda nih amek masa jugak..bukan sehari dua parut kita boleh pudar macam tuh je..kalau y jerawat jenis keluar je tuh hmm mmg lg lama la.. maybe more than 1 month or 2 month..tapi kat tempat y berjerawat tu je la y mengelupas..lain2 part y  dh ok, dh tak ada apa2..

<3  haa yang ni paling frequently asking by customer.. why muka saya  tiba2  muncul jerawat ye sis?? don't worry ini merupakan proses detoksifikasi  atau nyahtoksin yg terdapat dalam  kulit muka disebabkan oleh pemakaian kosmetik, pencemaran atau pun zat2 kimia lainnya yang sudah lama termendap dalam kulit muka korang. jangan cuak..its  normal.. base on experience shawal.. memang ada la jerawat kecik nek time mula-mula guna adha nih.. tapi shawal cuci muka, pakai serum, and pakai cream macam biasa, bagi shawal yang jenis muka berminyak and cepat naik jerawat nih..shawal lebih prefer sabun kecik.. sabun kecik dy cepat kecutkan parut jerawat and kawal pertumbuhan jerawat.. then bila guna serum vit c, e n collagen.. kesan parut tuh lagi cepat pudar and tak degill sangat nak hilang...

oh ya lupa nak gtau serum  vitamin c, e n collagen y shawal jual keluaran  dari produksi CV Cantika Putri Ayu..da best serum forever! kalau dari produksi ni  serum dia lebih berkualiti ckit.. supplier shawal bagitau serum yang latest yang ada sticker hologram biru nih..lebih banyak kandungan collagen berbanding keluaran dulu..haa that why bila shawal letak dekat tempat jerawat y baru dipicit tuh..ermm mmg cepat jerawat tuh kecut..parut nak pudar pon cepat tau! 
                                                                 




so don't panic ya..bila beli dengan shawal serum terbaru korang agak pekat! kalau nak tau serum tuh dah expired ke apeh..cium bau serum tuh dulu..kalau wangi..memang selamat guna..tapi kalau dah berbau tengik and masam, and jadi putih macam sarang labah-labah so better throw it into dustbin!  serum tuh memang comfirm dah rosak!! selalunya limit serum bila sudah dibuka sampai 3 bulan shaja.. then untuk cream pulak andai kata sudah bertukar warna dan sudah berubah teksture jadi macam minyak cair.. so cepat-cepatlah buang ye..tapi kalau even 4 bulan sekalipon, if teksture cream still sama macam time awal-awal beli boleh je nak pakai kira okay lagi la tuh..

Lagi 1, jangan lah cepat gelabah bila cream korang cair.. okay cair macam mana yang shawal maksudkan kalau cream korang cair macam kategory di atas..yurp korang masih selamat lagi mengunakannya tapi kalau cair sampai cream tuh bertukar jadi minyak yang banyak.. better buang terus ya!  nak ingatkan jugak, please simpan cream malam, cream siang and serum korang di tempat yang kering and cool.. jangan letak di tempat yang panas atau direct sunlight! nti krim cair..sia-sia je awak beli.. lagi2 letak dalam handbag,then hadbag pulak  tak di zip betol2..letak pulak dalam kereta..hmm kalau time panas terik memang cair la cream awak tuh kena matahari..

last sekali nak bagitau cara yang betul guna a-dha! please bagi pengunna baru silalah ikut guidline nih yew..ini adalah cara yang paling selamat bagi semua pengguna baru yang nak dapat the best result .. especially y beli under shawal. Dulu pon time awal2 guna tak tau gak cara yang betol macam nih..tapi ada something happen, yang menyebabkan serum shawal pecah time awal2 beli..so terpaksa tunggu nak dapat ganti serum yang baru..last2 dah hujung nak dekat minggu second baru dapat pakai serum..and yurp mmg hasilnya lebih superb! see that ada hikmah tau serum pecah!!                                      

y part elakkan makanan laut ni shawal tak tekannkan sangat..shawal dulu makan je semua..ni khas untuk orang yang ada alergic dekat seafood.. atau orang yang ada resdung kronik.. nasihat shawal, kalau dah tau diri tuh ada resdung, better solve masalah resdung tuh dulu.. sebab dia melibatkan dalaman muka awak..a-dha just tolong repair kulit awak dari luar je..bukan dalam hidung ya! tapi seelok-eloknya rawatlah muka anda dari dalaman dan luaran on the same time! hee shawal pon ada jual ubat resdung tau.. memang consume jugak..kalau tak hidung berair je tak kira pagi petang siang malam!

Nak order A-DHA SKINCARE & UBAT RESDUNG AL TAQWA & CMC CURE,  OR NAK BERTANYA LANJUT? WHATSAPP/ SMS 011-12736727 YA.. INSYALLAH SELAGI TERMAMPU, ANDA AKAN DITOLONG SEBAIK MUNGKIN..ATAU INBOX FB PAGE 
" A-DHA SKINCARE & FELINNA BEAUTY"

3 ulasan:

  1. Mule2 pki rse nk stop sbb pdih glupas. Sabar nk kulit cmey bthan skrg da 4bln pki alhamdulillah jerawat pn xnk sggh....

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah dear...im so happy for you..kalau boleh teruskan guna adha..jangan tukar-tukar products nanti kulit muka makin rosak.. kan..awal2 memang leceh..tapi lama2 inshallah kalau dah serasi memang mulus kulit muka...

      Padam
  2. U pakai lagi ke adha?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...