Rabu, 19 Ogos 2015

CARA ATASI MASALAH GAMBAR THUMBNAIL TAK MUNCUL WINDOWS 8

                                                          Assalamualaikum..

hee lamanya saya tak update blog ... sejak start kuliah degree , saya memang berbulan tak update blog..tak cukup masa 1, busy.. malas satu..but i have my own reason why i become lazy to update blog! haha alkisahnya time saya part 6 diploma, sedang kami bertungkus-lumus  nak ciapkan bussiness plan ENT subject..so laptop saya pon betukar-tukar pendrive dicucuknya.. then kena virus! side effect kes virus uh sampai saat hari ni 18.8.2015  gambar thumbnail saya tak muncul..file gambar ada..tapi image dekat thumbnail tak dokk.. seriously saya sangat2 susah bila nak upload gambar ke website guna laptop saya.. sebab tak keluar gambarnya..kalau nak tahu gambar apa kena bukak windows viewer one by one,,,ohh tidakk lah nakk..memang leceh..itu belom lagi line internet yang super lembab siputtt..hmmm memang feling mereputt lah nak update blog..

so harini saya tergerak nak google..macam mana nak solve masalah saya ni..dari tahun lepass  sebelum grad diploma sampai dah nak masuk semester 5 degree daa..baru jumpa solusi..nak gi hantar kedai? owh tidak laa nak, melayang duit satu..tapi saya takut seperti bidalan tikus membaiki labu je..saya jugak yang susah nanti  kalau lappy makin rosak..pernah tanya kawan2 yang student IT but dorang pon tak tahu..nasib baik ada bloger indon tau! dorg lebih up-to-date..bab2 yang berkaitan masalah komputer ni..mula2 jumpa yang windows 7, skip...tak boleh sebab saya windows 8..finally i got it! alhamdulilah.. even saya students finance, tapi sometimes bab2 komputer ni saya suke gak explore..life saya banyak bergantung dengan komputer, business pon saya lebih suke wat online...well, knowledge is quite significant nowadays yaww..hiks.. so here we go..

 INI UNTUK WINDOWS 8 USERS YA

1) klik folder picture anda, ni gambar selepas saya dah betulkan ya..sebelum betulkan memang tak nampak gambar uh..hanya ikon thumbnail je. nak tengok gambar apa terpaksa buka satu2.



2)  klik VIEW di atas folder




3) cari OPTION then klik "CHANGE FOLDER AND SEARCH OPTIONS"





4) then automatically akan keluar box macam ni, klik VIEW, then UNTICK ALWAYS SHOW ICONS, NEVER THUMBNAILS..yang len2 biarkan.. klik APPLY &OK. simple je kan kalau tahu.




SETTLE! INSHALLAH GAMBAR2 DALAM FOLDER ANDA AKAN MUNCUL  & NORMAL KEMBALI. TAK PERLU OPEN SATU2 DAH. alhamdulilah jugak finally masalah saya settle 18.9.2015 jam 2130 dengan usaha saya sendiri juga.

oh ya saya selalu tengok bila orang jadi macam ni, atau folder dalam pendrive hilang tiba2 dorang akan mengelabah then terus format 100%.. pleasee NO!NO! NO! kalau awak format memang betul2 hilang laa file uh.. nak cari? hmm kena download apps RECUVA tapi tak guaranteee  boleh dapat semua file uh.. first tgok dulu dekat capacity..kalau still penuh lagi memori nya so file uh ada just hidden je,,masih selamat..kalau memori dah berkurang or 0 balik hmm mmg sah file uh dah hilang.. jahat betulkan virus..hmm ada cara nak baca balik file yang hidden disebabkan virus uh.. nti saya share sbb kawan2 selalu terkena..penting juga nih.. so just relaks n cool...INGAT JANGAN FORMAT TERUS!! okay semoga perkongsian saya membantu kalian yang bermasalah macam ni..  

THANKS FOR READING! see u next peeps!


Khamis, 26 Februari 2015

RECIPE: MACARONI CHEESE BAKED MUDAH & SEDAP

                                                            Assalamualaikum..

Hello bertemu kita lagi  dalam entry Shawal Arabella..tapi kali ini i'olls nak masak-masak pulak.. asyik promote product  je kan..boringg.....kalau boleh i'oulls  nak blog ni universal..semua ada..produk kecantikan, resepi, citer mistik..kerohanian...education.. travel....semuaa lahh kalau boleh..actually banyak benda nak share,,tapi tu laa kalau malas nak type tak boleh wat ape lahh..last-last  terperap jadi draft.. ahaha who knows one fine day kalian boleh tengok saya masak ala-ala martha steward or rachel ray tuh dekat youtube? tak pon macam ala-ala 5 rennchahh 5 raaasee  tv3 (slang omputehh ciket) yang suka baling-baling sayur tuh! wakakaka maybe laa one fine day in future..

okay ini dah second time saya buat makaroni baked..yang first macam tak jadi sangat tak pejal and cair...yang second ni saya rasa jadi ciket sebab dia pejal..macam mula-mula saya makan hasil air tangan auntie rosnani( mak kepada kawan saya, syue). okay resepi ni olahan citarasa saya selepas saya tengok satu video dekat youtube..laura ape ntahh nama chef tuh..dia guna 3 jenis cheese..shredded cheddar,shredded mozarella and parmegano (cheese powder)..dia tak guna telur tau..memang fully cheese..semangkuk..semangkuk..omputih cheese murah no wonder lah..kalau saya nak guna semangkuk-semangkuk..pokai terus..1 pack kecik shredded cheddar uh around rm 15..baru satu  nakk..kalau nak semangkuk dah berapa total??

 ini videonya..tapi saya dah alter ciket ya resepi ni..not exactly 100% macam resepi dia... MAC CHEESE



BAHAN-BAHAN;

  1.  200g Makaroni (saya guna brand San Remo saya guna separuh daripada pack tuh..bukan semua)
  2. Suku kecil Butter ( untuk menumis)
  3. 1 buku Minced  Chicken/Beef ( Brand Ramly  selalu ada dua buku.. guna sebuku dah cukup* kalau guna minced beef make sure rebus dulu bagi buang lemak kalau tak high colestrol hidangan anda..air stock jangan terus buang.. simpan dalam peti ais..boleh guna masak mee hailam pulak ecehh :-) 
  4. Sosej (tak kisah brand apa, potong kecik bulat-bulat)
  5. 1 tin Prego Pasta Sauce ( saya guna Cheese & Herbs (tin kuning) sebab suka makan yang ni.. tapi terpulang nak guna carbonara or tomato pon boleh juga )
  6. 1 litre Susu Ducth Lady ( tak kisah full cream atau low fat atau fresh milk..janji susu putih)
  7. Cendawan butang ( slice kan ya halus2)
  8. 4 biji telur size A 
  9.  Mozarella Cheese (keju yang dah ciap parut tak kisah brand apa)
  10. Cheddar Cheese (keju yang dah ciap parut tak kisah brand apa)
  11. Parmegano @Parmesan (kebiasaannya keju ni dah ciap pack..tapi dia macam serbuk bukan parutan kasar tak kisah brand apa) 
  12.  Breadcrumb  (Untuk tabur atas makaroni..bila tabur topping makaroni baked kita  jadi crispy ciket )
  13. 2 packet Perencah Maggi Kari ( kalau letak ni lagi sedap rasa kalau tak macam rasa tawar..tak tahu lah.. saya melayu+jawa memang  lidah dah terbiasa spicy spices taste nih ahahaha)
  14. Daun Bay (Tapi saya guna daun sup+daun bawang je sebab dah ada dalam peti ais.wakaka..jangan lupa cincang halus)
  15. Agak-agak tawar letak Garam ciket..
  16. Essence Vanila
*semua bahan-bahan boleh dibeli di supermarket..mini market 3 jenis cheese ni tak ada rasanya..kalau ada pon dia jual cheese keping je..

mintak maaf sangat-sangat..time saya masak saya tak sempat nak capture gambar  bahan-bahan semua.. ni cheese yang saya guna sekadar rujukan untuk kalian.. parmesan tuh paling sedap saya rasa kalau nak makan mentah..


CARA-CARA MASAK:

  1. Rebus makaroni dalam 10 minit (jangan lama-lama nanti benyek tak sedap!)
  2. Panaskan kuali, cairkan butter..macam saya saya tambah bawang putih+black pepper yang ditumbuk lumat+ 2 packet perencah maggi kari.....saya tumis dengan butter dulu sampai naik bau.. then baru saya masukkan Prego Pasta Sauce 1 tin tuh..
  3. Next, masukkan minced beef@chicken..masak dengan prego pasta sauce sampai kecut and nampak daging tuh  berketul-ketul (*penting ya jangan main campak je semua dalam kuali)
  4. Bila daging dah berketul-ketul.. baru, masukkan sosej + mushroom yang telah dipotong
  5. Then masukkan susu dutch lady 500 ml atau separuh daripada kotak..kacau sampai mengelegak
  6. Bila dah mengelegak and tekture kuah jadi pekat masukkan makaroni yang dah ciap rebus tadi
  7. Masukkan campuran 3 cheese ( mozarella + cheddar + parmesan@parmegano..campur ketiga-tiga cheese ni dalam 1 mangkuk kecil terlebih dahulu then baru masukkan dalam makaroni anda)
  8. Gaul rata masukkan daun bay@daun sup ( haa kali ini anda boleh nampak tekture cheese jadi likat boleh tarik-tarik ... ala-ala pizza hut tuh)
  9. Tutup api..then biarkan seketika
  10. Now, pecahkan 4 biji telur dalam bekas lain..kalau makaroni banyak 5 biji telur ya..then campurkan susu ducth lady yang berbaki lagi 500ml tadi.. (makesure nisbah 50:50..jangan terlebih susu nanti cair.. terlebih telur sangat pon  tak bagus...high colestrol + takut hanyir) .Masukkan essence vanila (function nak kurangkan bau hanyir telur tuh) pukul telur+susu+essence vanila sampai kembang..
  11. Amek loyang@bekas tak kisah pape janji boleh masuk oven...laser dengan butter atau lapik dengan aluminium foil supaya tak melekat adunan anda bila dah bakar nanti..
  12. *MESTI TUANG DULU ADUNAN TELUR+SUSU yang dah siap dipukul tadi dalam dulang terlebih dahulu..BUKAN LETAK MAKARONI..sebab kalau letak makaroni..adunan anda tak jadi pejal..telur tadi tak fully gushes sampai based..so bila potong makaroni  akan berterabur..
  13. Tuang telur sampai suku dulang atau separuh bekas jaa..then baru masukkan makaroni yang dah ciap masak tadi..ratakan..makesure makaroni mesti terendam dalam adunan telur tadi..sama paras lah senang cakap..
  14. Untuk topping..taburkan cheese parut (cheddar+mozarella+parmesan) suka hati lah nak letak banyak mana janji cover penuh topping makaroni anda
  15. Last sekali jangan lupa tabur breadcrumb bagi golden-golden crispy ciket bila  dah dibakar..
  16. Done! bakar dalam oven suhu 200 darjah celcius selama 30 minit..agak-agak lah... depends oven anda..jangan sampai hangus atau tak masak pulak adunan makaroni cheese anda okay.. :-)
               hasilnya...tadaaaaaaaaaaaaa...

loyang  yang pertama..saya dapat buat untuk 2 loyang



bila kita guna breadcrumb topping atas bila baked warna jadi cantik and lebih rangup...


nampak tak tekturenya pejal..before this saya buat makaroni nye berderai..tak solid macam ni

adunan loyang ke dua..nampak tak bila kita potong..cantik je dia kuar..tak ada cair ke apa...
sorry saya tak reti shot gambar cantik cikett..tangkap muat je..huaaa yang penting janji ada gambar..ye tak...okaylah selamat mencuba kalian..makaroni cheese baked ni memang sedap makan panas-panas dengan sos chili atau mayonis.. memangg terangkat habess...siapa yang  cheese lover memang suka....sekali sekala makan okay laa..hari-hari hmm boleh high colestrol or kena sakit jantung..lagi pon kos tinggi..nak beli cheese pon bukan murah-murah semuanya...kena pulak pakai 3 jenis cheese kan.. ahahaha oh ya saya tak kisah kalau anda nak share atau cuba resepi saya..saya halalkan ilmu saya dunia akhirat =)) ilmu kita share sama-sama.

#masaklah dengan seikhlas hati dan jangan lupa selawat banyak-banyak..inshallah walau apa pon anda masak pasti sedap
#sekali sekala masak sendiri dirumah apa salahnya save budget
#air tangan sendiri lagi bermakna daripada air tangan bangla@vietnamese tau..lols

thanks you for readings peeps! ada masa nanti kalau saya rajin.. saya update resepi lain pulak..jangan lupa untuk mencuba okay..




Rabu, 11 Februari 2015

CABUT BULU KETIAK CEPAT & MUDAH DENGAN AURA JELITA WAX

                                                                      Assalamualaikum..

Pheww bertemu lagi kita dalam segment kecantikan bersama Shawal Arabella..kali ni saya nak introduce satu produk yang penting jugak dalam kehidupan seharian kita..ahaa I'm pretty sure semua orang yang dah akil baligh ada bulu ketiak kan.. honestly saya sendiri tak suka ada bulu ketiak ni sebenarnya..For me, ada bulu ketiak ni menyebabkan ketiak cepat berbau hangit kalau berpeluh.. kalau tak ada rasa cool je...hehehe  cuba tengok iklan deodorant dekat tv..korang pernah nampak ke model dia uh ada bulu ketiak?? i guess no right? semua ketiak licinn licauu tak ada bulu bak sehelai ponn lepas tuh ketiak semua putih gebu gebass..tak ada pon hitam-hitam..jeles mak oihh ahaha i don't know laa kalau dorang guna photoshop ke apa..tapi point nya tak ada bulu ketiak! tapi kalau pelakon lelaki saya tengok kebanyakkannya  ada je bulu ketiak..ewww lebat lagi uh... ntah lah maybe bagi orang lelaki ada bulu ketiak lebat sexy kott! hahahaha

pic ni memang epic! tak loya pulak kan dia cium ketiak orang tuh...watnye  kena  ketiak negro or bangla mau pitam teruss


cium ketiak suami..tapi tak tahu pulak kalau kes ketiak uh penuh dengan bulu macam mana ...lagi tengik lagi sedap kott


ada 3 option untuk kita remove bulu ketiak, selalunya orang cukur, cabut atau lazer.. tapi selalunya bila cukur cepat je dah tumbuh balik..ye laa sebab akar bulu uh tak tercabut kan..ibarat kes mesen rumput laa..harini potong,esok lusa dah panjang balik.. kalau lazer lak ini paling permanent..ada treatment yang boleh wat bulu ketiak tak tumbuh sampai 5 tahun lebih..fuhh hebatt...tapi memeyy laa duit yang nak melabur untuk treatment tuh pon hebat jugak...ada duit jalan..tak da duit sorry tak layan...selebrity ,model and orang kaya banyak wat lazer treatment nih...cara yang paling tradisional and cool sekali adalah mencabut bulu ketiak uh..okay kalau kita cabut hmm average lama siket laa bulu ketiak uh nak tumbuh..dalam seminggu ke 2 minggu.. then lepas cabut sapu lak dengan limau nipis kan...perghh terasa bersih ketiak..satu hari tuh even ke sana ke mari tak berbau  ketiak lepas sapu dengan limau tuh tau...tak payah pakai deodorant pon..

saya sendiri lebih suka cabut..tapi tu laa ko boleh bayangkan tak ada berapa banyak bulu ketiak..nak cabut satu-satu memang jenuh laa..take time jugak..kalau orang yang busy memang tak ada masa kan.. tapi dont worry now ada kaedah len yang boleh remove bulu ketiak dengan cepat and yang penting bulu ketiak uh lambat tumbuh..dan..dan..dan.. kos rawatan pon tak semahal lazer treament..
i suggest u'olls waxing! hehehe saya dulu pernah tengok dekat tv ke youtube ntah..ada orang putih uh waxing satu badan termasuk part tut..tutt..tut bawah uh... pergh epic dowh dia.. kalau ketiak waxing  boleh consider lagi..tapi part bawah uh di waxing adoihh tak sakit ke?? mau mengelupow rasenye.. beyond my imagination =,=''.



INI PACKAGING PALING LATEST 2016


so far saya jumpa ni je jenama waxing yang keluaran bumiputera..AURA JELITA CLEAN & SMOOTH  HAIR REMOVAL.. bahan utama dia madu dan ekstrak buah-buahan.. so memang 100% halal....actually bukan specific untuk bulu ketiak je..segala bulu yang ada kat badan hang nak waxing semua pon boleh...nak waxing dekat kucing and monyet pon boleh then lepas uh kena cakar,kena gigit..hahah padan muka! bengong bak hangg..

                               

Rahsia tradisi buang bulu sehebat rawatan laser!

Sesuai digunakan oleh semua wanita dan lelaki untuk membuang bulu/rambut seperti:
- Bulu roma di muka
- Bulu roma di lengan/betis
- Bulu dada/janggut/misai/jambang (untuk lelaki)
- Bulu ketiak
- Perapian bulu kening

Apakah beza Clean & Smooth Hair Removal dengan produk waxing lain?

- tiada rasa sakit (itu yang anda mahu, kan?)
- 100% semulajadi, formula dari madu dan buah2an, boleh diguna pada kulit sensitif atau wanita hamil tanpa kesan sampingan
- boleh digunakan seluruh badan, sesuai untuk lelaki dan wanita
- mengurangkan 60-80% kepanjangan bulu setiap kali penggunaan
- menyingkirkan sel-sel mati seterusnya mencerahkan lagi kulit
- mengurangkan bintik-bintik hitam dan putih
- membantu memperbaharui sel2 kulit
- membuang bulu roma sehingga ke akar, melembut dan melicinkan kulit, melambat dan mengurangi pertumbuhan bulu roma baru setiap kali penggunaan ulangan
- mengurangi masalah ketiak berbau, gelap dan kasar akibat kesan cukuran/deodoran yang tidak sesuai

Tips:
- Simpan baki gel dalam peti sejuk selepas di gunakan..
- Tutup bekas rapat2 agar tidak dihurung semut.. manis gel ni, semut sangat suka!
- Lebihan perca kain kapas boleh guna sebagai pengganti waxing cloth..

    ------>  nak tengok video cara guna click di sini : VIDEO GUNA CLEAN & SMOOTH HAIR REMOVAL

berbentuk gel likat sekali pandang macam madu..haha memang madu pon main ingredient dia.. INI PACK LAMA MOHON JANGAN KELIRU!

                  SELEPAS GUNA PLEASE SIMPAN DALAM PETI AIS..JANGAN BIARKAN DEKAT LUAR..NANTI  LAMA2 WAX CAIR AND TAK BOLEH GUNA LAGI! oh yaa kalau  beli then tetiba gel tuh keras..rendam dalam air panas yang betul2 panas ya sampai korang boleh ceduk and tepek dekat kain putih tuh...then dah guna letak dalam peti ais sebab gel ni manis..sebab bahan utama dia madu..kalau di biarkan kat tempat terbuka takut semut datang lak..haa bukan hair removal jadinya nanti jadi ants removal pulaks..kikiki..kat sini saya sertakan sekali  testimoni...baca sendiri ya..pengakuan jujur pengguna aura jelita hair removal..NAK LAGI TESTIMONI BOLEH CHECK DI FACEBOOK  AURA JELITA BEAUTY-OFFICIAL..

P/S BULU ROMA DEKAT MUKA y halus2 kat muka uh tidak sesuai guna wax..terlampau pendek..wax sesuai bulu yang pnjang2 macam bulu ketiak,tangan,bulu kaki..rambutt pon boleh












SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMBELI BOLEH WASSAP SAYA 011-12736727.
HARGA 400g RM 35 SM/ RM 40 SS.. FREE POSTAGE 1 MALAYSIA.

Oh yaa terlanjur bercakap pasal ketiak saya nak share sendiri produk yang saya guna untuk ketiak..hurmm sebenarnya saya ada alergic dengan deodorant..saya memang tak boleh guna yang jenis roll..silap2 hari bulan boleh kena bisul..aiyoo pernah kena kot time zaman sekolah dulu..saya  hanya boleh guna yang jenis spray je..tapi spray uh cepat habes..klu nivea or rexona jenis spray  pon mahal juga kan nak repeat.. so saya guna bedak je..dulu pernah guna bedak bunga rambai..but ewww bila berpeluh saya sangat2 tak suka dengan bau rempah ratus+peluh= bagi saya tengik bau uh..bedak hibka pon pernah guna..tapi tak boleh prevent lama bau peluh ketiak tuh..alhamdulilah now saya jumpa my best remedy..BEDAK AGNESIA..ada 25% zinc oxide..bedak berubat..


saya tak jual ya..just sharing je sebab saya sendiri pakai..kalau student UiTM Segamat dekat NR ada jual..boleh gi beli...saya rasa bedak ni memang dah lama..since saya kecik lagi dah ada.. memang bagus selalu baby2 yang pakai...sape-sape yang ada masalah ruam ekzema gatal-gatal ke apa..boleh try bedak nih..kat supermarket ada jual rasenya..tak pon phamarcy.. saya sendiri pakai memang tak berbau ketiak even kelas pack dari pagi sampai ke petang..ke hulu ke hilir jalan kaki dalam kampus..bau dia pon tak tengik bila bercampur dengan peluh.. selesa laa.. kalau tak dulu-dulu biasanya kelass sampai ke petang memang tengik laa ketiak..risau pakai bedak hitamkan ketiak?? hahah ridiculous! saya pakai tak hitam pon..rashes yang merah-merah dekat ketiak pon dah berkurang.. ada ke baby kulit dia hitam pakai bedak nih?? rasenya belum pernah dengar kes lagi.. harga yang botol kecil area rm 5..yang botol besar rm 10 rasenya...okay lah u'olls sampai sini je saya menceceh..thanks you for reading! muachh =D

Isnin, 26 Januari 2015

BODY SAYA PAPAN, SAYA NAK GEMUKK!!

                                                                   Assalamuailaikumm


hahahaha kalau korang google ubat nak kuruskan badan memang berduyun keluar kan...cakap je,dari pil,jamu,juice,supplement,yang botol, yang dalam balang,yang shake..memang melambak-lambak..sampai naik juling mata nak pilih...tapi jarang kita jumpa ubat atau pil untuk gemuk kan badan....so sebagai penjual produk kecantikan saya tak nak bias la..i prefer win-win situation..sebab objective i nak tolong semua orang dengan produk yang i jual..bukan certain golongan  sahaja  ya..tapi memang ada tau keturunan yang memang jenis kurus even makan satu kawah pon tetap badan tak gemuk..hahaha maybe dia ada saka or dia memang macam tuh..or mungkin dia tak baca bismillah so syaitan makan dengan dia kut?? hahaha sengal dowh!!.. jujur saya sangat jeles dengan ayah saya sebab dia memang jenis keturunan kurus..kalau saya masak lauk kesukaan dia kurma ayam atau kari ayam..sampai 3 kali dia tambah!yang tak boleh blahh ciap berebut dengan saya lagi nak lauk ayam uh..adoiihh ayah..ayah..siapa yang kanak-kanak sebenarnya nih?? tapi sayanggs gene kurus tuh tak melekat dekat saya..saya dapat gene gemuk and gene resdung lak..haiyoo sesal separuh nyawa weyh..ape ley wat nakk..terima je la takdir nih..hmm maybe there's silver lining for me..whos knows huh? tapi ada hikmah disebabkan penyakit resdung  saya nih jugak lah saya getting involve in online business nih..heeee


okay vitamin gemuk yang saya jual ni namanya VITAMIN B-COMPLEX WEIGHT GAIN..senang panggil  pil gemuk je...harga mampu milik..yang penting selamat sebab dy combination beberapa vitamin..haa thay why panggil B-complex..ada 3 jenis vitamin awak kena makan serentak...ahaa ada siapa-siapa yang melalui masalah berikut tak??


Terlalu Kurus???


Telah mencuba perlbagai product untuk menaikkan berat tapi hampa....

Kini dengan adanya Pil Gemok, anda tak akan menghadapi masalah lagi ;)
Kini, kami memperkenalkan pil gemuk bagi yang nak menggemukkan badan



kata supplier saya===> Bagi yang nak naikkan berat badan... memang saya suggest sangat-sangat supaya ambil pil ni... sebab dah banyak customer saya dah berjaya mendapatkan berat badan yang ideal... 



Keterangan :

♥ Ramai orang nak ubat kurus, tapi jangan lupa ramai juga yang nak gemuk kerana badan kurus macam lidi. Pelbagai panggilan di berikan pada mereka yang kurus seperti papan sekeping,lidi,dan bermacam-macam lagi.


♥ Orang kurus sangat akan menyebabkan penampilan diri tidak menarik dan sukar untuk berfesyen, muka cun melecun pun jika badan kurus kering akan merosakkan penampilan diri.macam orang sakit lak..lagi-lagi kalau cengkuk.



KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX:

-UTK MENAMBAH BERAT BADAN
-MENAMBAH TENAGA
-MENAMBAH SELERA MAKAN
-DALAM SEBULAN BERAT BADAN SEMAKIN BERISI
-MENGANDUNGI VIT A,B,C DAN D
-SEBOTOL MENGANDUNGI (3PIL BERLAINAN)
-SESUAI UTK 15 TAHUN KE ATAS



CARA MAKAN : 

Amalkan makan 3biji (ketiga-tiga jenis) seharisekali selepas makan..

CARA MAKAN 3KAPSUL AMBIL 1 ATAU 2X SEHARI SELEPAS MAKAN 


so orang kurus lidi tak payah nangis tepi bucu katil...ni kekwal nak tunjuk ghupe vitamin ajaib yang boleh naikkan berat badan awak...


HARGA RM 50 SM/ RM 55 SS..90 BIJI( TAHAN SEBULAN..SEBAB DALAM BOTOL ADA 3 JENIS VITAMIN)

LELAKI & PEREMPUAN BOLEH MAKAN..Kalau dah berisi badannya,then berhenti makan akan kurus balik tak?? hmm rasenye tak..melainkan kalau awak ada sakit kronik..atau awak sangat stress..hati gusar memanjang..memang cekeding laa...

                nak tengok testimoni tak??










okaylah..berminat nak order?? boleh wassap saya di 011-1273672 fast reply....
halal ya vitamin nih.. dont worry..tq for readings peeps! ^_^

SLIM LOVE MAMADIL@BEAUTY SARA PASTI MENGANCAMM NAKK OIH!

                                                                   Assalamualaikum..
                                                                       

Semakin hari semakin best pulak saya berjual produk MAMADIL nih..boleh dikatakan ada je order yang nak produk beauty sara, tak kisah lerr skincare, woman love  sabun..or foundation dia..for your information, cust yang dah beli dengan saya kata, foudation dia best...tak melekit,tak berminyakk...cream malam dia pon wangii je.. alhamdulilah i'm so happy setidak-tidak saya dapat menolong sedikit customer saya menyelesaikan masalah mereka.. seperti yang saya katakan pada entry lalu, saya tak recommend sangat produk MAMADIL@ kepada student macam saya ni..sebab apa sebab produk ni agak mahal jugak laa..kalau awak anak orang kaya tak kisah..so kalau supplement nak repeat order tuh pon pikir dua tiga kali jgak..tapi kalau golongan wanita yang bekerjaya okay je sebab anda dah ada pendapatan tetap..so tak beban sangat..

tapi bukan tak boleh langsung ya untuk student2 macam saya..boleh nak try ikut kemampuan masing-masing..saya pon student jugak awak..so saya sangat faham masalah kita lebih-lebih lagi melibatkan financial nih.. tapi kalau krim malam beauty sara yang RM 160 uh kalau dipikirkan save jugak sebb boleh tahan 6bulan kalau awak jenis penjimat..awal2 memang mahal..tapi berbaloii..alah membeli menang memakai...terpulanglah pada kalian..ada budget lebih apasalahnya melabur untuk diri sendiri?? ye tak?? kepuasan diri juga..tapi tiada paksaan untuk membeli okayy..

bagi mereka yang bertanya kenapa produk MAMADIL@BEAUTY SARA MAHAL SANGAT??

==> INI JAWAPANNYA..ANDA CUBA DULU PRODUK MURAH DENGAN CUBA PULA PRODUK MAMADIL@BEAUTY SARA..BANDINGKAN...JAWAPANNYA ADA DI SITU..

Lagipon HQ dah tetapkan harga macam tuh dear..saya yang jual ikut je laa..kalau anda survey pon lebih kurang je..tak ada yang jual murah bawah rm 100..sebab system bawah beauty sara ni sangat adil..tak mahu ada permainan harga antara penjual dan nak jaga kualiti produk mereka.

so disebabkan ada yang dah bertanya dengan saya tentang produk terbaru SLIM LOVE yang baru dilancarkan..so saya nak ambil peluang ini nak introduce dekat u'olls sementara harga masih murah..sebabb kalau HQ dah nekkan harga lagi mahal nanti..Saya dulu pon beli Woman love awal-awal keluar rm 89 shja..now dah tak dapat rm 140 jugak..so saya predict sama juga dengan kes SLIMMING LOVE nih...so pada yang nak mencuba..hurry up u'olls!
                                                                         






PRODUK KURUS TERBARU PERTAMA DI MALAYSIA dari M A M A D I L slim&beauty 

(dulu dikenali dgn nama Beauty Sara) 

   SLIM LOVE

HANYA KOYAK. TELAN. KURUS! (Serbuk rasa buahan)

X perlu bancuh

X perlu telan pil

X perlu sapu losyen

X perlu buang masa.

DISKAUN 10% untuk batch pertama sahaja iaitu 500 unit. Seperti produk M A M A D I L 

sebelum ini, 500unit licin dalam masa 2-3hari sahaja.

Anda boleh lihat gambar2 di bawah. PERMINTAAN yg sangat2 tinggi & testimoni sudah 

terkumpul sebelum produk dilancarkan lagi.(kami berikan sample kepada 

mereka)


                                                                         

HARGA PROMOSI: RM180 SM/ RM 190 SS (30sachet) HARGA ASAL RM
230SM/RM240SS


Hanya koyak & tuang atas lidah.

Boleh di ambil 1sachet sahaja sehari. Jika ingin kesan yg lebih cepat, boleh diambil 2sachet 

sehari.

===================================

PANTANG LARANG: Wanita Mengandung. Elakkan minuman berkafein&ais utk kesan 
terbaik. 

===================================

Kelebihan SLIM LOVE?

SLIM. BODY SHAPE. BEAUTY SKIN.

Kelebihan: Tidak perlu bancuh. Koyak & tuang atas lidah. 3kelebihan utama: Kurus cepat, 

badan terbentuk & Kulit putih cantik. TIDAK CIRIT. Boleh diambil oleh LELAKI & 

WANITA.


APA BEZA SLIM LOVE DENGAN WOMAN LOVE🤔

💘FUNGSI💘
💃Slim love sejenis boaster dimana ia mempercepatkan proses pembakaran lemak especially yang nak kuruskan 
badan selepas bersalin.
💋Woman love sejenis jamu moden atau perapat utk menjaga kecantikan dalaman wanita serta membantu masalah y berkaitan dgn wanita eg: cyst, keputihan, miss v longgar, period tak teratur, susah nak dapat zuriat, Cik B kendur.
.
.
💘SIAPA BOLEH GUNA💘
💃Slim Love: Lelaki dan perempuan seawal 18 tahun ke atas
💋Woman love: HANYA perempuan seawal 18 tahun ke atas sahaja
.
.
💘BAHAN UTAMA💘
💃Slim love: Garnicia Gambogia,
🍞fiber 🥚White Kidney Beans Extract🌾 Beta Glucan
Inulin FOS 🍒Acai berry 🍓Mixed berry
💋Woman love: 🌱kacip fatimah
🌰manjakani 🌿Pueraria mirifica
🍊vitamin c 🍎 Plant Collagen .
.
.
💘HARGA💘
💃Slim love: rm 180 sm/rm 190 ss. Normal: rm 230 sm/rm 240 ss
💋Woman love: rm 140 sm/rm 150 ss. Normal: 148sm/rm 159ss
.



SAYA NAK CONSUME DUA-DUA WOMAN LOVE & SLIM LOVE BOLEH TAK?

Boleh..tak da masalah.amek SLIM LOVE (boleh up metabolisma kita di awal 

permulaan hari)pagi sebelum sarapan..dan WOMAN LOVE  sebelum tidur. (nutrient 

senang absorb dalam badan time tido).





INFO SLIM LOVE.
SLIM. BODY SHAPE & BEAUTY SKIN. 3in1.
Slim Love 99% kandungan dihasilkan dari serat buah2an original, kerana itu teksturnya sedikit kasar. Bukan extract yg telah dicampur dgn bahan lain. Jika extract ianya lebih halus berdebu & kesannya sedikit lambat. Bahan utama utk Slim Love ialah Garnicia Gambogia,fiber & White Kidney Beans bertindak membakar kalori yg berlebihan. Slim Love khas untuk menguruskan badan, nyah kan lemak degil, angin, toksin di dalam badan, membentuk badan dengan kemas & mencantikan kulit.
Pastikan minum air masak yg banyak tujuan utk tindak balas yg terbaik. Jika kekurangan air, pengguna mungkin akan mengalami pening kepala, rasa sesak nafas @ pedih perut kerana ianya akan berlawanan dgn angin di dalam badan. Jika perut rasa tidak selesa, ambil Slim Love selepas makan.
Ada ketikanya rasa seperti coklat sedikit itu ialah bahan utk kawalan berat badan.
Fiber bertindak utk membuang dgn lawas TANPA cirit birit. Badan akan rasa ringan kerana angin, toksin & lemak akan keluar melalui sistem perkumuhan.


Bahan Utama SLIM LOVE:

Bahan utama utk Slim Love
Garnicia Gambogia,
fiber
White Kidney Beans Extract
Beta Glucan
Inulin FOS
Acai Berry
Mixberry

Apa kelebihan SLIM LOVE?
Slim Love diantara produk pertama di Malaysia yg menggunakan kaedah KOYAK & TERUS TUANG ATAS LIDAH. Rasanya ialah buah2an. Tidak perlu bancuh air. Kaedah ini kami hasilkan dari cadangan orang ramai supaya ada satu produk kurus yg lebih mudah,cepat & boleh di bawa ke mana saja. Kata mereka SAMBIL DRIVE PUN BOLEH KURUS smile emoticon

Siapa yg boleh gunakan SLIM LOVE?
-Lelaki & Wanita 18 ke atas
-Ibu BF dinasihatkan mengambil selepas bayi berumur 1tahun ke atas ini kerana rasa yg sedikit masam manis dalam kandungan mungkin akan buatkan perut bayi rasa tidak selesa. Mulakan dgn 1sachet sahaja utk permulaan. Jika perut baby tidak meragam, boleh teruskan ambil 2sachet sehari.

PANTANG LARANG?
- Slim Love pantang untuk ibu mengandung sahaja.
- Ibu di dalam pantang yg menyusu bayi TIDAK DIGALAKKAN AMBIL kerana buah2an/fiber mungkin akn mengganggu perut bayi kembung dll.

Lambat tak kesannya?
Setiap individu berlainan metabolisme namun setakat ini kami dapat feedback dari pengguna yg paling cepat 1hari sudah ada kesan. Paling lama setakat ini 8hari berat turun sebanyak 2.5kg (testimoni gambar di bawah)

Jika tidak berkesan adakah wang akan dikembalikan?
- Wang tidak akan dikembalikan kerana sebelum mengeluarkan produk ini, Slim Love telah dicuba lebih dari 20 org yg terpilih & kesemua memberi feedback yg positif. Ini bermaksud Slim Love sangat berkesan samada cepat @ sedikit lambat.
Walau bagaimanapun, KAMI AKAN MEMULANGKAN WANG anda mengikut terma & syarat JIKA ada simptom2 lain yg anda hadapi selepas mggunakan Slim Love seperti tiba2 keluar jerawat yg luar biasa, tiba2 kulit jadi gatal @ sewaktu dgnnya atas pengesahan doktor, namun insyaAllah kami jamin tidak akan ada kesan negatif kerana semua bahan adalah semulajadi tanpa ada bahan tiruan smile emoticon

Berapa harga & cara penggunaan?
- 1sachet sehari sudah memadai. Hanya koyak & tuang atas lidah. Tidak ada rasa herba @ pahit. Inginkan kesan yg lebih optimum ambil 2sachet sehari. PASTIKAN PENGAMBILAN AIR MASAK YG BANYAK setiap hari.
harga promosi RM 180SM/RM 190SS ..harga asal RM230sm RM240ss 30sachet. 10g/sachet. SLIM. BODY SHAPE & BEAUTY SKIN. 3in1.

Slim Love ada KKM & HALAL tak?
- Seperti Women Love, prosedurnya mengambil sedikit masa iaitu sijil KKM 2-3 bln & sijil HALAL 8-9 bln selepas produk siap dikeluarkan. Slim Love baru sahaja masuk minggu ke 3 dikeluarkan. Dijamin 100% tiada bahan terlarang. DIJAMIN. Jika ada kami sendiri tidak akan cuba 

Kalau breastfeeding Baby boleh ambil tak? 
boleh, tetapi makesure baby kalian dah 1 tahun ke atas, bawah 1 tahun dikhuatiri kembung perut,,,sebab kandungan fibre dalam slimming love tak sesuai untuk untuk baby bawah 1 tahun

Saya nak makan woman love and slim love, boleh tak makan  sekaligus dalam 1 masa?
boleh awak, contoh nak makan dua2 time malam kan, makan slimming love dulu ke or woman love dulu ke,,boleh..tpi kalau makan dengan supplement jenama lain..jamu ke apa KENA JARAK 3 JAM.
APAPUN AIR MASAK KENA CUKUP, UOLSS MAKAN BANYAK SUPPLEMENT pon TAPI AIR MASAK TAK MINUM BANYAK TAK GUNA JUGAK....merosakkan buah pinggang ja.

smile emoticon
 Sy dh ambil Slim Love hampir habis 1kotak. Tak nampak kesan pun?
Kami akan soal balik smile emoticon
Cik/puan ikut arahan tak?

1- Timbang dulu tak sebelum guna? Sb ramai yg nk nmpak terus kurus masa ambil


kotak pertama. Dear, produk kurus ini ia mengecilkan badan secara perlahan2. Tidak 

terrrlalu drastik.krn bahan kandungannya semulajadi 99% fiber.

2- Minum air masak byk tak dalam sehari sekurgnya 2-3liter. Air masak tips paling menjadi 
jika nak bdn kurus.
3- Pantang tak ais & kafein seperti yg dimaklumkan pada kotak? Percaya @ tidak ais 
mengembangkan lagi perut & peha anda & kafein menyerap zat2 dlm kandungan.
Jika ikut arahan, insyaAllah result yg anda dapat seperti di bawah.
gambar founder yang latest ni buat saya sangat jelesss..saya pon kalahh okayy!! itu founder and husband dia..cayalahh



















ni gmbar before time baru launching ritu..berduyun tau HQ nak kena pos sebb high demand.

























heee nanti anda testimoni terbaru saya update lagi.. so sape-sape yang berminat boleh try la ya..
owh yaa now banyak orang jual slimming produk kan..semua orang nak selimm melim...tapi kesian jugak dekat orang yang kurus kedingg kalau boleh dia pon nak ada daging and shape jugak..kurus sangat pon tak lawa macam skeleton@ jerangkung lak..whatever laa janji u happy dengan body u..kurus gemuk yang penting sihat..kalau kesihatan tak okay tak guna jugak..so dekat sini saya nak inform saya ada juga jual VITAMIN B-COMPLEX UNTUK GEMUKKAN BADAN.. NAK TAU BOLEH BACA NEXT ENTRY YA


NAK ORDER SLIM LOVE DGN SHAWAL

 WHASSAP 011-12736727
WHASSAP 011-12736727
WHASSAP 011-12736727

ATAU BOLEH INBOX TERUS KE FB SHAWAL MAMADIL ATAU SHAWAL MAMADIL II ATAU FOLLOW TERUS INSTAGRAM MAMADIL BEAUTYSARA ONLINE 


THANK YOU FOR READING! 











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...