Khamis, 26 Februari 2015

RECIPE: MACARONI CHEESE BAKED MUDAH & SEDAP

                                                            Assalamualaikum..

Hello bertemu kita lagi  dalam entry Shawal Arabella..tapi kali ini i'olls nak masak-masak pulak.. asyik promote product  je kan..boringg.....kalau boleh i'oulls  nak blog ni universal..semua ada..produk kecantikan, resepi, citer mistik..kerohanian...education.. travel....semuaa lahh kalau boleh..actually banyak benda nak share,,tapi tu laa kalau malas nak type tak boleh wat ape lahh..last-last  terperap jadi draft.. ahaha who knows one fine day kalian boleh tengok saya masak ala-ala martha steward or rachel ray tuh dekat youtube? tak pon macam ala-ala 5 rennchahh 5 raaasee  tv3 (slang omputehh ciket) yang suka baling-baling sayur tuh! wakakaka maybe laa one fine day in future..

okay ini dah second time saya buat makaroni baked..yang first macam tak jadi sangat tak pejal and cair...yang second ni saya rasa jadi ciket sebab dia pejal..macam mula-mula saya makan hasil air tangan auntie rosnani( mak kepada kawan saya, syue). okay resepi ni olahan citarasa saya selepas saya tengok satu video dekat youtube..laura ape ntahh nama chef tuh..dia guna 3 jenis cheese..shredded cheddar,shredded mozarella and parmegano (cheese powder)..dia tak guna telur tau..memang fully cheese..semangkuk..semangkuk..omputih cheese murah no wonder lah..kalau saya nak guna semangkuk-semangkuk..pokai terus..1 pack kecik shredded cheddar uh around rm 15..baru satu  nakk..kalau nak semangkuk dah berapa total??

 ini videonya..tapi saya dah alter ciket ya resepi ni..not exactly 100% macam resepi dia... MAC CHEESE



BAHAN-BAHAN;

  1.  200g Makaroni (saya guna brand San Remo saya guna separuh daripada pack tuh..bukan semua)
  2. Suku kecil Butter ( untuk menumis)
  3. 1 buku Minced  Chicken/Beef ( Brand Ramly  selalu ada dua buku.. guna sebuku dah cukup* kalau guna minced beef make sure rebus dulu bagi buang lemak kalau tak high colestrol hidangan anda..air stock jangan terus buang.. simpan dalam peti ais..boleh guna masak mee hailam pulak ecehh :-) 
  4. Sosej (tak kisah brand apa, potong kecik bulat-bulat)
  5. 1 tin Prego Pasta Sauce ( saya guna Cheese & Herbs (tin kuning) sebab suka makan yang ni.. tapi terpulang nak guna carbonara or tomato pon boleh juga )
  6. 1 litre Susu Ducth Lady ( tak kisah full cream atau low fat atau fresh milk..janji susu putih)
  7. Cendawan butang ( slice kan ya halus2)
  8. 4 biji telur size A 
  9.  Mozarella Cheese (keju yang dah ciap parut tak kisah brand apa)
  10. Cheddar Cheese (keju yang dah ciap parut tak kisah brand apa)
  11. Parmegano @Parmesan (kebiasaannya keju ni dah ciap pack..tapi dia macam serbuk bukan parutan kasar tak kisah brand apa) 
  12.  Breadcrumb  (Untuk tabur atas makaroni..bila tabur topping makaroni baked kita  jadi crispy ciket )
  13. 2 packet Perencah Maggi Kari ( kalau letak ni lagi sedap rasa kalau tak macam rasa tawar..tak tahu lah.. saya melayu+jawa memang  lidah dah terbiasa spicy spices taste nih ahahaha)
  14. Daun Bay (Tapi saya guna daun sup+daun bawang je sebab dah ada dalam peti ais.wakaka..jangan lupa cincang halus)
  15. Agak-agak tawar letak Garam ciket..
  16. Essence Vanila
*semua bahan-bahan boleh dibeli di supermarket..mini market 3 jenis cheese ni tak ada rasanya..kalau ada pon dia jual cheese keping je..

mintak maaf sangat-sangat..time saya masak saya tak sempat nak capture gambar  bahan-bahan semua.. ni cheese yang saya guna sekadar rujukan untuk kalian.. parmesan tuh paling sedap saya rasa kalau nak makan mentah..


CARA-CARA MASAK:

  1. Rebus makaroni dalam 10 minit (jangan lama-lama nanti benyek tak sedap!)
  2. Panaskan kuali, cairkan butter..macam saya saya tambah bawang putih+black pepper yang ditumbuk lumat+ 2 packet perencah maggi kari.....saya tumis dengan butter dulu sampai naik bau.. then baru saya masukkan Prego Pasta Sauce 1 tin tuh..
  3. Next, masukkan minced beef@chicken..masak dengan prego pasta sauce sampai kecut and nampak daging tuh  berketul-ketul (*penting ya jangan main campak je semua dalam kuali)
  4. Bila daging dah berketul-ketul.. baru, masukkan sosej + mushroom yang telah dipotong
  5. Then masukkan susu dutch lady 500 ml atau separuh daripada kotak..kacau sampai mengelegak
  6. Bila dah mengelegak and tekture kuah jadi pekat masukkan makaroni yang dah ciap rebus tadi
  7. Masukkan campuran 3 cheese ( mozarella + cheddar + parmesan@parmegano..campur ketiga-tiga cheese ni dalam 1 mangkuk kecil terlebih dahulu then baru masukkan dalam makaroni anda)
  8. Gaul rata masukkan daun bay@daun sup ( haa kali ini anda boleh nampak tekture cheese jadi likat boleh tarik-tarik ... ala-ala pizza hut tuh)
  9. Tutup api..then biarkan seketika
  10. Now, pecahkan 4 biji telur dalam bekas lain..kalau makaroni banyak 5 biji telur ya..then campurkan susu ducth lady yang berbaki lagi 500ml tadi.. (makesure nisbah 50:50..jangan terlebih susu nanti cair.. terlebih telur sangat pon  tak bagus...high colestrol + takut hanyir) .Masukkan essence vanila (function nak kurangkan bau hanyir telur tuh) pukul telur+susu+essence vanila sampai kembang..
  11. Amek loyang@bekas tak kisah pape janji boleh masuk oven...laser dengan butter atau lapik dengan aluminium foil supaya tak melekat adunan anda bila dah bakar nanti..
  12. *MESTI TUANG DULU ADUNAN TELUR+SUSU yang dah siap dipukul tadi dalam dulang terlebih dahulu..BUKAN LETAK MAKARONI..sebab kalau letak makaroni..adunan anda tak jadi pejal..telur tadi tak fully gushes sampai based..so bila potong makaroni  akan berterabur..
  13. Tuang telur sampai suku dulang atau separuh bekas jaa..then baru masukkan makaroni yang dah ciap masak tadi..ratakan..makesure makaroni mesti terendam dalam adunan telur tadi..sama paras lah senang cakap..
  14. Untuk topping..taburkan cheese parut (cheddar+mozarella+parmesan) suka hati lah nak letak banyak mana janji cover penuh topping makaroni anda
  15. Last sekali jangan lupa tabur breadcrumb bagi golden-golden crispy ciket bila  dah dibakar..
  16. Done! bakar dalam oven suhu 200 darjah celcius selama 30 minit..agak-agak lah... depends oven anda..jangan sampai hangus atau tak masak pulak adunan makaroni cheese anda okay.. :-)
               hasilnya...tadaaaaaaaaaaaaa...

loyang  yang pertama..saya dapat buat untuk 2 loyang



bila kita guna breadcrumb topping atas bila baked warna jadi cantik and lebih rangup...


nampak tak tekturenya pejal..before this saya buat makaroni nye berderai..tak solid macam ni

adunan loyang ke dua..nampak tak bila kita potong..cantik je dia kuar..tak ada cair ke apa...
sorry saya tak reti shot gambar cantik cikett..tangkap muat je..huaaa yang penting janji ada gambar..ye tak...okaylah selamat mencuba kalian..makaroni cheese baked ni memang sedap makan panas-panas dengan sos chili atau mayonis.. memangg terangkat habess...siapa yang  cheese lover memang suka....sekali sekala makan okay laa..hari-hari hmm boleh high colestrol or kena sakit jantung..lagi pon kos tinggi..nak beli cheese pon bukan murah-murah semuanya...kena pulak pakai 3 jenis cheese kan.. ahahaha oh ya saya tak kisah kalau anda nak share atau cuba resepi saya..saya halalkan ilmu saya dunia akhirat =)) ilmu kita share sama-sama.

#masaklah dengan seikhlas hati dan jangan lupa selawat banyak-banyak..inshallah walau apa pon anda masak pasti sedap
#sekali sekala masak sendiri dirumah apa salahnya save budget
#air tangan sendiri lagi bermakna daripada air tangan bangla@vietnamese tau..lols

thanks you for readings peeps! ada masa nanti kalau saya rajin.. saya update resepi lain pulak..jangan lupa untuk mencuba okay..




Rabu, 11 Februari 2015

CABUT BULU KETIAK CEPAT & MUDAH DENGAN AURA JELITA WAX

                                                                      Assalamualaikum..

Pheww bertemu lagi kita dalam segment kecantikan bersama Shawal Arabella..kali ni saya nak introduce satu produk yang penting jugak dalam kehidupan seharian kita..ahaa I'm pretty sure semua orang yang dah akil baligh ada bulu ketiak kan.. honestly saya sendiri tak suka ada bulu ketiak ni sebenarnya..For me, ada bulu ketiak ni menyebabkan ketiak cepat berbau hangit kalau berpeluh.. kalau tak ada rasa cool je...hehehe  cuba tengok iklan deodorant dekat tv..korang pernah nampak ke model dia uh ada bulu ketiak?? i guess no right? semua ketiak licinn licauu tak ada bulu bak sehelai ponn lepas tuh ketiak semua putih gebu gebass..tak ada pon hitam-hitam..jeles mak oihh ahaha i don't know laa kalau dorang guna photoshop ke apa..tapi point nya tak ada bulu ketiak! tapi kalau pelakon lelaki saya tengok kebanyakkannya  ada je bulu ketiak..ewww lebat lagi uh... ntah lah maybe bagi orang lelaki ada bulu ketiak lebat sexy kott! hahahaha

pic ni memang epic! tak loya pulak kan dia cium ketiak orang tuh...watnye  kena  ketiak negro or bangla mau pitam teruss


cium ketiak suami..tapi tak tahu pulak kalau kes ketiak uh penuh dengan bulu macam mana ...lagi tengik lagi sedap kott


ada 3 option untuk kita remove bulu ketiak, selalunya orang cukur, cabut atau lazer.. tapi selalunya bila cukur cepat je dah tumbuh balik..ye laa sebab akar bulu uh tak tercabut kan..ibarat kes mesen rumput laa..harini potong,esok lusa dah panjang balik.. kalau lazer lak ini paling permanent..ada treatment yang boleh wat bulu ketiak tak tumbuh sampai 5 tahun lebih..fuhh hebatt...tapi memeyy laa duit yang nak melabur untuk treatment tuh pon hebat jugak...ada duit jalan..tak da duit sorry tak layan...selebrity ,model and orang kaya banyak wat lazer treatment nih...cara yang paling tradisional and cool sekali adalah mencabut bulu ketiak uh..okay kalau kita cabut hmm average lama siket laa bulu ketiak uh nak tumbuh..dalam seminggu ke 2 minggu.. then lepas cabut sapu lak dengan limau nipis kan...perghh terasa bersih ketiak..satu hari tuh even ke sana ke mari tak berbau  ketiak lepas sapu dengan limau tuh tau...tak payah pakai deodorant pon..

saya sendiri lebih suka cabut..tapi tu laa ko boleh bayangkan tak ada berapa banyak bulu ketiak..nak cabut satu-satu memang jenuh laa..take time jugak..kalau orang yang busy memang tak ada masa kan.. tapi dont worry now ada kaedah len yang boleh remove bulu ketiak dengan cepat and yang penting bulu ketiak uh lambat tumbuh..dan..dan..dan.. kos rawatan pon tak semahal lazer treament..
i suggest u'olls waxing! hehehe saya dulu pernah tengok dekat tv ke youtube ntah..ada orang putih uh waxing satu badan termasuk part tut..tutt..tut bawah uh... pergh epic dowh dia.. kalau ketiak waxing  boleh consider lagi..tapi part bawah uh di waxing adoihh tak sakit ke?? mau mengelupow rasenye.. beyond my imagination =,=''.



INI PACKAGING PALING LATEST 2016


so far saya jumpa ni je jenama waxing yang keluaran bumiputera..AURA JELITA CLEAN & SMOOTH  HAIR REMOVAL.. bahan utama dia madu dan ekstrak buah-buahan.. so memang 100% halal....actually bukan specific untuk bulu ketiak je..segala bulu yang ada kat badan hang nak waxing semua pon boleh...nak waxing dekat kucing and monyet pon boleh then lepas uh kena cakar,kena gigit..hahah padan muka! bengong bak hangg..

                               

Rahsia tradisi buang bulu sehebat rawatan laser!

Sesuai digunakan oleh semua wanita dan lelaki untuk membuang bulu/rambut seperti:
- Bulu roma di muka
- Bulu roma di lengan/betis
- Bulu dada/janggut/misai/jambang (untuk lelaki)
- Bulu ketiak
- Perapian bulu kening

Apakah beza Clean & Smooth Hair Removal dengan produk waxing lain?

- tiada rasa sakit (itu yang anda mahu, kan?)
- 100% semulajadi, formula dari madu dan buah2an, boleh diguna pada kulit sensitif atau wanita hamil tanpa kesan sampingan
- boleh digunakan seluruh badan, sesuai untuk lelaki dan wanita
- mengurangkan 60-80% kepanjangan bulu setiap kali penggunaan
- menyingkirkan sel-sel mati seterusnya mencerahkan lagi kulit
- mengurangkan bintik-bintik hitam dan putih
- membantu memperbaharui sel2 kulit
- membuang bulu roma sehingga ke akar, melembut dan melicinkan kulit, melambat dan mengurangi pertumbuhan bulu roma baru setiap kali penggunaan ulangan
- mengurangi masalah ketiak berbau, gelap dan kasar akibat kesan cukuran/deodoran yang tidak sesuai

Tips:
- Simpan baki gel dalam peti sejuk selepas di gunakan..
- Tutup bekas rapat2 agar tidak dihurung semut.. manis gel ni, semut sangat suka!
- Lebihan perca kain kapas boleh guna sebagai pengganti waxing cloth..

    ------>  nak tengok video cara guna click di sini : VIDEO GUNA CLEAN & SMOOTH HAIR REMOVAL

berbentuk gel likat sekali pandang macam madu..haha memang madu pon main ingredient dia.. INI PACK LAMA MOHON JANGAN KELIRU!

                  SELEPAS GUNA PLEASE SIMPAN DALAM PETI AIS..JANGAN BIARKAN DEKAT LUAR..NANTI  LAMA2 WAX CAIR AND TAK BOLEH GUNA LAGI! oh yaa kalau  beli then tetiba gel tuh keras..rendam dalam air panas yang betul2 panas ya sampai korang boleh ceduk and tepek dekat kain putih tuh...then dah guna letak dalam peti ais sebab gel ni manis..sebab bahan utama dia madu..kalau di biarkan kat tempat terbuka takut semut datang lak..haa bukan hair removal jadinya nanti jadi ants removal pulaks..kikiki..kat sini saya sertakan sekali  testimoni...baca sendiri ya..pengakuan jujur pengguna aura jelita hair removal..NAK LAGI TESTIMONI BOLEH CHECK DI FACEBOOK  AURA JELITA BEAUTY-OFFICIAL..

P/S BULU ROMA DEKAT MUKA y halus2 kat muka uh tidak sesuai guna wax..terlampau pendek..wax sesuai bulu yang pnjang2 macam bulu ketiak,tangan,bulu kaki..rambutt pon boleh












SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMBELI BOLEH WASSAP SAYA 011-12736727.
HARGA 400g RM 35 SM/ RM 40 SS.. FREE POSTAGE 1 MALAYSIA.

Oh yaa terlanjur bercakap pasal ketiak saya nak share sendiri produk yang saya guna untuk ketiak..hurmm sebenarnya saya ada alergic dengan deodorant..saya memang tak boleh guna yang jenis roll..silap2 hari bulan boleh kena bisul..aiyoo pernah kena kot time zaman sekolah dulu..saya  hanya boleh guna yang jenis spray je..tapi spray uh cepat habes..klu nivea or rexona jenis spray  pon mahal juga kan nak repeat.. so saya guna bedak je..dulu pernah guna bedak bunga rambai..but ewww bila berpeluh saya sangat2 tak suka dengan bau rempah ratus+peluh= bagi saya tengik bau uh..bedak hibka pon pernah guna..tapi tak boleh prevent lama bau peluh ketiak tuh..alhamdulilah now saya jumpa my best remedy..BEDAK AGNESIA..ada 25% zinc oxide..bedak berubat..


saya tak jual ya..just sharing je sebab saya sendiri pakai..kalau student UiTM Segamat dekat NR ada jual..boleh gi beli...saya rasa bedak ni memang dah lama..since saya kecik lagi dah ada.. memang bagus selalu baby2 yang pakai...sape-sape yang ada masalah ruam ekzema gatal-gatal ke apa..boleh try bedak nih..kat supermarket ada jual rasenya..tak pon phamarcy.. saya sendiri pakai memang tak berbau ketiak even kelas pack dari pagi sampai ke petang..ke hulu ke hilir jalan kaki dalam kampus..bau dia pon tak tengik bila bercampur dengan peluh.. selesa laa.. kalau tak dulu-dulu biasanya kelass sampai ke petang memang tengik laa ketiak..risau pakai bedak hitamkan ketiak?? hahah ridiculous! saya pakai tak hitam pon..rashes yang merah-merah dekat ketiak pon dah berkurang.. ada ke baby kulit dia hitam pakai bedak nih?? rasenya belum pernah dengar kes lagi.. harga yang botol kecil area rm 5..yang botol besar rm 10 rasenya...okay lah u'olls sampai sini je saya menceceh..thanks you for reading! muachh =D

Rabu, 4 Februari 2015

TATI SKINCARE DAN REVIEW JERAWAT PASIR


                                                            Assalamualaikum..

Hai awak semua, thanks you sebab sudi singgah ke blog saya and baca. Okay shawal rasa excited nak share dengan uols satu review tentang produk ni..produk apa?? yes TATI SKINCARE!! actually kan dah lama orang sibuk share pasal tati ni cakap tati best lah..macam sis amoi heaxa pon dia ada share yang dia pakai TATI..sis nurul ain abd salam pon siap jadi top stokis tati sebabb dia memang guna tati..heee tapi shawal tak interested sangat pon... sampai lah satu masa tuh rasa fedup dengan muka sebab dah stop pakai semua krim  selama sebulan biji2 halus tuh still tak hilang dekat pipi kiri..dah tu kusam pulak...bila buat facial dekat estee centre segamat, memang teruk laa muka shawal kena picit time extraction, tak pernah lah muka tak merah especially pipi kiri.

belanja sekeping gambar  (NO EDIT!) latest shawal september 2016  my beloved cousins pika and I.. we all Tati users

                                                               

the worst part bila beautician asyik suruh wat laser treatment sebb nak control minyak dalam muka especially dekat bahagian jerawat  pipi kiri tuh..adoii uols tau tak costing treatment tuh rm 6k lebih tau sangat mahal ..mmg lah dia terima bayar secara ansuran  tapi betul2 berkesan ke?? honestly shawal mmg tak confident sebb shawal tengok sendiri testimoni ada sorang mak cik tuh dah buat 10x treatment buang jeragat sbb dia jeragat teruk..but lepas 10x jeragat tuh still ada cuma pudar sesiket jerr..but duit you dah melayang rm 6 ribuu ..indah khabar dari rupa ja..


serius at one point shawal memang almost give up, sebab dah try macam2 jugak tpi masalah jerawat still sama..tak kan nak tukar lagi?? risauu takut muka makin teruk so sedihhhh..sampai lah bulan ramadhan 2016 shawal doa dekat ALLAH tunjukkanlah aku jalan penyelesaian kepada masalah aku ni..dah lama kot..then one day tuh pergi la rumah sewa cousin ni..mati2 selama ni ingat cousin tuh guna Dnars lagi..shawal pernah jugak guna dnars tapi tak serasi..


tiba-tiba...


terpandang tati skincare atas meja dia terus tanya "beb ko pakai tati ke??" dia cakap "yup aku pakai tati dah lama dah, Dnars aku pakai tak okaylah lama2..Tati okay paling suka sunblock and krim siang dia, krim malam kadang2 aq lupa jugak nak pakai hehehe". Dalam hati cakap..oowh patutlah mak aku cakap muka Pika tuh bersih eh..putih bersih..so inilaah rahsia dia..pakai TATI Skincare rupanya.
.
.
terus beli tati time otw nak beli rumah...xsilap lagi 3 hari nak raya puasa..hahaha nak tau skincare tuh serasi ke tak kan..cuba guna dlu..muka awak makin teruk ke makin better?? tapi i notice that letak krim kunyit dia dekat jerawat memang kecutt hilang semuaa..tu pertama kali letak tau..since that shawal memang nampak lah shawal serasi gila pakai tati skincare ;-) walhal before this dah try macam2 still tak okay pon..tak pakai apa2 pon sama jugak keluar sadisss so untuk gegadis yang dah give up rawat jerawat pasir jerawat tak kisah lah i highly recommend this product! cubalah tak mahal pon sekotak around rm 70-rm 90
.
.
so macam mana rupa tati skincare ni?


FRONT VIEW


BACK VIEW

                                                                 

                                                         

MEH KENAL2 APA ITU TATI SKINCARE...


TATI skincare merupakan produk penjagaan wajah berasaskan Alpha Arbutin iaitu sejenis bahan aktif yang baru sahaja ditemui, terhasil melalui pengekstrakan tumbuh-tumbuhan. Arbutin berupaya merencatkan penghasilan enzim Ty­rosinase yang membuatkan kulit gelap akibat selaran matahari. Kerana potensi nya itu ia menjadi bahan utama pengeluar kosmetik masakini dalam menghasilkan produk berkaitan pencerahan kulit, memudarkan bintik hitam dan parut secara natural dan semulajadi.

Para penyelidik memberi jaminan 100% bahawa TATI skincare selamat dan berkesan digunakan dalam produk pencerahan tanpa kesan sampingan berbanding merkuri. Tindakbalas nya lebih cepat dan efisien berbanding asid kojic dan hidrokuinon yang memudaratkan kulit. Arbutin juga mengandungi agen antipenuaan yang membantu kulit sihat,
halus dan awet muda.

SET 5 IN 1 TATI SKINCARE :
BEAUTY SOAP CLEANSER (60ml)
NOT150200978K
– Membersihkan kotoran & pori tersumbat di wajah
– Membuang sel-sel kulit mati
– Mengecut serta mematikan jerawat
DAY CREAM (5gm)
NOT150200976K
– Melindungi kulit dpd sinaran UV yg boleh menggelapkan muka
– Berfungsi sebagai alas bedak (makeup base)
SUNBLOCK CREAM (5gm)
NOT150200977K
– Digunakan selepas memakai day cream
– Memberikan extra protection pada kulit
– Menjadikan kulit semakin gebu & glowing
NIGHT CREAM (5gm)
NOT150200975K
– Menghalus serta melembutkan kulit
– Membantu pembuangan sel kulit mati
– Mengekalkan kelembapan kulit
– Menghilangkan kedutan & garis2 halus
– Mengecilkan liang pori yang terbuka
– Mencerahkan kulit tnpa berlaku pengelupasan
– Menaikkan seri wajah
TREATMENT CREAM (5gm)
NOT150200974K
– Mengecutkan jerawat baru + lama
– Menyingkirkan jeragat, whitehead & blackhead
– Memudarkan serta menghilangkan parut
– Membantu pencerahan berganda
– Melicin & menyerikan kulit muka


CARA PENGGUNAAN :-

  • Siang hari
  • 1. Cuci muka menggunakan " cleanser "
  • - tuang sedikit di telapak tangan...buat buih cuci muka sekejap je jgn lama2 ckp dlm 30 saat.
  • 2. Toner (jika ada)
  • - dua atau 3 titik, usap secara perlahan ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 3. Serum (jika ada)
  • - satu atau dua pam di telapak tangan. Usap secara perlahan ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 4. Sunblock
  • 5. Day cream
  • 6. Foundation (jika ada)
  • Malam hari
  • 1. Cuci muka menggunakan " cleanser "
  • - tuang sedikit di telapak tangan...buat buih cuci muka sekejap je jgn lama2 ckp dlm 30 saat.
  • 2. Toner (jika ada)
  • - dua atau 3 titik, usap secara perlahan ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 3. Serum (jika ada)
  • - satu atau dua pam di telapak tangan. Usap secara perlaha ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 4. Night cream
  • 5. Treatment cream
  • Peringatan
  • * setiap cream disapu memadai nipis2 sahaja. 
  • * mencuci muka cairan hendaklah tidak terlalu banyak dan cuci tidak terlalu lama
  • * serum digunakan selepas 2 minggu penggunaan basic set.
  • * rehat muka selama 7 hari dari skincare sebelum guna rangkaian produk tati skincare.


KEISTIMEWAAN TATI SKINCARE :-
  • Menghilangkan jeragat dan pigmentasi
  • Menghapuskan jerawat dan parut
  • Mencegah whitehead / blackhead
  • Mensekata dan mencerahkan tona kulit
  • Membuang sel2 kulit mati dan mengatasi kulit berminyak
  • Mencerahkan warna kulit, menjadikannya gebu dan mulus
  • Melembab, menghalus dan mengecilkan liang pori
  • Menghilangkan kedutan halus dan menganjalkan kulit
  • Membuatkan kulit muka nampak bercahaya dan awet muda
  • Kulit lebih berseri dan glowing semulajadi
  • Tanpa penggelupasan
  • Tanpa hyroquinon
  • Perubahan kulit muka boleh dilihat dalam masa 7 hari sahaja!

Tapi kan kalau set awak dah habes nak beli y loose bekas besar pon boleh ada jual 

cleanser 100 ml

serum 20 ml

day cream 10g 

treatment cream 10g

night cream 10g

foundation 


serum original kaler brown gold 
KELEBIHAN GLOW WHITE COLLAGEN SERUM TATI SKINCARE :-
  • Mempercepatkan Proses Pencerahan Sehingga 3x Ganda
  • Menghilangkan Jerawat Dan Parut Jeragat
  • Mengurangkan Kedutan Menghilangkan Jeragat
  • Menghalang Proses Melanin Yang Boleh Mengakibatkan Jeragat
  • Menjadikan Tona Kulit Lebih Sekata Dan Menghalang Dari Pigmentasi
  • Menegangkan Kulit, Menjadikan Kulit Lebih Lembut Dan Berseri
  • Kulit Muka Akan Kelihatan Awet Muda Seawal 7 Hari
CARA GUNA GLOW WHITE COLLAGEN SERUM TATI SKINCARE :-
Apply after cleansing and before apply night and treatment cream





okay i know TATI ni memang banyak jual merata2 tapi please ambil peringatan, shawal ada tanya pemborong y memang stokis Tati ni, dia cakap hati2 dengan tati yang jual dengan harga murah...kalau rm 70-rm 90 tuh still okay ni y kes jual rm 47 or rm 46  kebawah tuh..kami yang pemborong pon dapat harga HQ TATI SELARASKAN RM 45/per box untuk 100 box yang kami restock... tak kan kami nak jual rm 46 jerrr untung rm 1? dah tu kos  minyak angkut barang upah pekerja lagi?? memang tak nafikan ada kilang di thailand y copy sebijik packaging tati and jual dekat malaysia..so ramai jugak yang nak harga murah main beli je entah dari siapa2

ingat yerr kalian shawal tak nak uols entah beli dekat siapa then bila pkai muka teruk...makesure produk tati y u beli original..lagi 1 buat masa sekarang nak tahu ori ke tak ori cium baru sunblock n krim siang dia..sunblock tati bau dia sgt sedap wangi macam vanilla..krim siang dia pon wangi mcm bedak jasmine...krim malam pon sila lah check kalau bau lain macam ja fake lah..selalu orang y dah pernah guna tati tau bezakan krim tati yang sebenar...atau nak lebih percaya beli dekat orang y memang pakai tati..sebb takkan lah dia nak tipu kan kalau dia sendiri guna krim tuh.

tati ada kmm tak?? ada sayangs..selamat digunakan dekat entry diatas tuh ada senarai no kkm tati 

BERMINAT NAK DAPATKAN TATI SKINCARE ORIGINAL?? 
WHASSAP SHAWAL 011-12736727
WHASSAP SHAWAL 011-12736727
WHASSAP SHAWAL 011-12736727

PRICE CAN BE NEGOTIATED  YANG PENTING ORIGINAL FOR SURE!!









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...