Rabu, 11 Februari 2015

CABUT BULU KETIAK CEPAT & MUDAH DENGAN AURA JELITA WAX

                                                                      Assalamualaikum..

Pheww bertemu lagi kita dalam segment kecantikan bersama Shawal Arabella..kali ni saya nak introduce satu produk yang penting jugak dalam kehidupan seharian kita..ahaa I'm pretty sure semua orang yang dah akil baligh ada bulu ketiak kan.. honestly saya sendiri tak suka ada bulu ketiak ni sebenarnya..For me, ada bulu ketiak ni menyebabkan ketiak cepat berbau hangit kalau berpeluh.. kalau tak ada rasa cool je...hehehe  cuba tengok iklan deodorant dekat tv..korang pernah nampak ke model dia uh ada bulu ketiak?? i guess no right? semua ketiak licinn licauu tak ada bulu bak sehelai ponn lepas tuh ketiak semua putih gebu gebass..tak ada pon hitam-hitam..jeles mak oihh ahaha i don't know laa kalau dorang guna photoshop ke apa..tapi point nya tak ada bulu ketiak! tapi kalau pelakon lelaki saya tengok kebanyakkannya  ada je bulu ketiak..ewww lebat lagi uh... ntah lah maybe bagi orang lelaki ada bulu ketiak lebat sexy kott! hahahaha

pic ni memang epic! tak loya pulak kan dia cium ketiak orang tuh...watnye  kena  ketiak negro or bangla mau pitam teruss


cium ketiak suami..tapi tak tahu pulak kalau kes ketiak uh penuh dengan bulu macam mana ...lagi tengik lagi sedap kott


ada 3 option untuk kita remove bulu ketiak, selalunya orang cukur, cabut atau lazer.. tapi selalunya bila cukur cepat je dah tumbuh balik..ye laa sebab akar bulu uh tak tercabut kan..ibarat kes mesen rumput laa..harini potong,esok lusa dah panjang balik.. kalau lazer lak ini paling permanent..ada treatment yang boleh wat bulu ketiak tak tumbuh sampai 5 tahun lebih..fuhh hebatt...tapi memeyy laa duit yang nak melabur untuk treatment tuh pon hebat jugak...ada duit jalan..tak da duit sorry tak layan...selebrity ,model and orang kaya banyak wat lazer treatment nih...cara yang paling tradisional and cool sekali adalah mencabut bulu ketiak uh..okay kalau kita cabut hmm average lama siket laa bulu ketiak uh nak tumbuh..dalam seminggu ke 2 minggu.. then lepas cabut sapu lak dengan limau nipis kan...perghh terasa bersih ketiak..satu hari tuh even ke sana ke mari tak berbau  ketiak lepas sapu dengan limau tuh tau...tak payah pakai deodorant pon..

saya sendiri lebih suka cabut..tapi tu laa ko boleh bayangkan tak ada berapa banyak bulu ketiak..nak cabut satu-satu memang jenuh laa..take time jugak..kalau orang yang busy memang tak ada masa kan.. tapi dont worry now ada kaedah len yang boleh remove bulu ketiak dengan cepat and yang penting bulu ketiak uh lambat tumbuh..dan..dan..dan.. kos rawatan pon tak semahal lazer treament..
i suggest u'olls waxing! hehehe saya dulu pernah tengok dekat tv ke youtube ntah..ada orang putih uh waxing satu badan termasuk part tut..tutt..tut bawah uh... pergh epic dowh dia.. kalau ketiak waxing  boleh consider lagi..tapi part bawah uh di waxing adoihh tak sakit ke?? mau mengelupow rasenye.. beyond my imagination =,=''.



INI PACKAGING PALING LATEST 2016


so far saya jumpa ni je jenama waxing yang keluaran bumiputera..AURA JELITA CLEAN & SMOOTH  HAIR REMOVAL.. bahan utama dia madu dan ekstrak buah-buahan.. so memang 100% halal....actually bukan specific untuk bulu ketiak je..segala bulu yang ada kat badan hang nak waxing semua pon boleh...nak waxing dekat kucing and monyet pon boleh then lepas uh kena cakar,kena gigit..hahah padan muka! bengong bak hangg..

                               

Rahsia tradisi buang bulu sehebat rawatan laser!

Sesuai digunakan oleh semua wanita dan lelaki untuk membuang bulu/rambut seperti:
- Bulu roma di muka
- Bulu roma di lengan/betis
- Bulu dada/janggut/misai/jambang (untuk lelaki)
- Bulu ketiak
- Perapian bulu kening

Apakah beza Clean & Smooth Hair Removal dengan produk waxing lain?

- tiada rasa sakit (itu yang anda mahu, kan?)
- 100% semulajadi, formula dari madu dan buah2an, boleh diguna pada kulit sensitif atau wanita hamil tanpa kesan sampingan
- boleh digunakan seluruh badan, sesuai untuk lelaki dan wanita
- mengurangkan 60-80% kepanjangan bulu setiap kali penggunaan
- menyingkirkan sel-sel mati seterusnya mencerahkan lagi kulit
- mengurangkan bintik-bintik hitam dan putih
- membantu memperbaharui sel2 kulit
- membuang bulu roma sehingga ke akar, melembut dan melicinkan kulit, melambat dan mengurangi pertumbuhan bulu roma baru setiap kali penggunaan ulangan
- mengurangi masalah ketiak berbau, gelap dan kasar akibat kesan cukuran/deodoran yang tidak sesuai

Tips:
- Simpan baki gel dalam peti sejuk selepas di gunakan..
- Tutup bekas rapat2 agar tidak dihurung semut.. manis gel ni, semut sangat suka!
- Lebihan perca kain kapas boleh guna sebagai pengganti waxing cloth..

    ------>  nak tengok video cara guna click di sini : VIDEO GUNA CLEAN & SMOOTH HAIR REMOVAL

berbentuk gel likat sekali pandang macam madu..haha memang madu pon main ingredient dia.. INI PACK LAMA MOHON JANGAN KELIRU!

                  SELEPAS GUNA PLEASE SIMPAN DALAM PETI AIS..JANGAN BIARKAN DEKAT LUAR..NANTI  LAMA2 WAX CAIR AND TAK BOLEH GUNA LAGI! oh yaa kalau  beli then tetiba gel tuh keras..rendam dalam air panas yang betul2 panas ya sampai korang boleh ceduk and tepek dekat kain putih tuh...then dah guna letak dalam peti ais sebab gel ni manis..sebab bahan utama dia madu..kalau di biarkan kat tempat terbuka takut semut datang lak..haa bukan hair removal jadinya nanti jadi ants removal pulaks..kikiki..kat sini saya sertakan sekali  testimoni...baca sendiri ya..pengakuan jujur pengguna aura jelita hair removal..NAK LAGI TESTIMONI BOLEH CHECK DI FACEBOOK  AURA JELITA BEAUTY-OFFICIAL..

P/S BULU ROMA DEKAT MUKA y halus2 kat muka uh tidak sesuai guna wax..terlampau pendek..wax sesuai bulu yang pnjang2 macam bulu ketiak,tangan,bulu kaki..rambutt pon boleh












SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMBELI BOLEH WASSAP SAYA 011-12736727.
HARGA 400g RM 35 SM/ RM 40 SS.. FREE POSTAGE 1 MALAYSIA.

Oh yaa terlanjur bercakap pasal ketiak saya nak share sendiri produk yang saya guna untuk ketiak..hurmm sebenarnya saya ada alergic dengan deodorant..saya memang tak boleh guna yang jenis roll..silap2 hari bulan boleh kena bisul..aiyoo pernah kena kot time zaman sekolah dulu..saya  hanya boleh guna yang jenis spray je..tapi spray uh cepat habes..klu nivea or rexona jenis spray  pon mahal juga kan nak repeat.. so saya guna bedak je..dulu pernah guna bedak bunga rambai..but ewww bila berpeluh saya sangat2 tak suka dengan bau rempah ratus+peluh= bagi saya tengik bau uh..bedak hibka pon pernah guna..tapi tak boleh prevent lama bau peluh ketiak tuh..alhamdulilah now saya jumpa my best remedy..BEDAK AGNESIA..ada 25% zinc oxide..bedak berubat..


saya tak jual ya..just sharing je sebab saya sendiri pakai..kalau student UiTM Segamat dekat NR ada jual..boleh gi beli...saya rasa bedak ni memang dah lama..since saya kecik lagi dah ada.. memang bagus selalu baby2 yang pakai...sape-sape yang ada masalah ruam ekzema gatal-gatal ke apa..boleh try bedak nih..kat supermarket ada jual rasenya..tak pon phamarcy.. saya sendiri pakai memang tak berbau ketiak even kelas pack dari pagi sampai ke petang..ke hulu ke hilir jalan kaki dalam kampus..bau dia pon tak tengik bila bercampur dengan peluh.. selesa laa.. kalau tak dulu-dulu biasanya kelass sampai ke petang memang tengik laa ketiak..risau pakai bedak hitamkan ketiak?? hahah ridiculous! saya pakai tak hitam pon..rashes yang merah-merah dekat ketiak pon dah berkurang.. ada ke baby kulit dia hitam pakai bedak nih?? rasenya belum pernah dengar kes lagi.. harga yang botol kecil area rm 5..yang botol besar rm 10 rasenya...okay lah u'olls sampai sini je saya menceceh..thanks you for reading! muachh =D

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...