Rabu, 4 Februari 2015

TATI SKINCARE DAN REVIEW JERAWAT PASIR


                                                            Assalamualaikum..

Hai awak semua, thanks you sebab sudi singgah ke blog saya and baca. Okay shawal rasa excited nak share dengan uols satu review tentang produk ni..produk apa?? yes TATI SKINCARE!! actually kan dah lama orang sibuk share pasal tati ni cakap tati best lah..macam sis amoi heaxa pon dia ada share yang dia pakai TATI..sis nurul ain abd salam pon siap jadi top stokis tati sebabb dia memang guna tati..heee tapi shawal tak interested sangat pon... sampai lah satu masa tuh rasa fedup dengan muka sebab dah stop pakai semua krim  selama sebulan biji2 halus tuh still tak hilang dekat pipi kiri..dah tu kusam pulak...bila buat facial dekat estee centre segamat, memang teruk laa muka shawal kena picit time extraction, tak pernah lah muka tak merah especially pipi kiri.

belanja sekeping gambar  (NO EDIT!) latest shawal september 2016  my beloved cousins pika and I.. we all Tati users

                                                               

the worst part bila beautician asyik suruh wat laser treatment sebb nak control minyak dalam muka especially dekat bahagian jerawat  pipi kiri tuh..adoii uols tau tak costing treatment tuh rm 6k lebih tau sangat mahal ..mmg lah dia terima bayar secara ansuran  tapi betul2 berkesan ke?? honestly shawal mmg tak confident sebb shawal tengok sendiri testimoni ada sorang mak cik tuh dah buat 10x treatment buang jeragat sbb dia jeragat teruk..but lepas 10x jeragat tuh still ada cuma pudar sesiket jerr..but duit you dah melayang rm 6 ribuu ..indah khabar dari rupa ja..


serius at one point shawal memang almost give up, sebab dah try macam2 jugak tpi masalah jerawat still sama..tak kan nak tukar lagi?? risauu takut muka makin teruk so sedihhhh..sampai lah bulan ramadhan 2016 shawal doa dekat ALLAH tunjukkanlah aku jalan penyelesaian kepada masalah aku ni..dah lama kot..then one day tuh pergi la rumah sewa cousin ni..mati2 selama ni ingat cousin tuh guna Dnars lagi..shawal pernah jugak guna dnars tapi tak serasi..


tiba-tiba...


terpandang tati skincare atas meja dia terus tanya "beb ko pakai tati ke??" dia cakap "yup aku pakai tati dah lama dah, Dnars aku pakai tak okaylah lama2..Tati okay paling suka sunblock and krim siang dia, krim malam kadang2 aq lupa jugak nak pakai hehehe". Dalam hati cakap..oowh patutlah mak aku cakap muka Pika tuh bersih eh..putih bersih..so inilaah rahsia dia..pakai TATI Skincare rupanya.
.
.
terus beli tati time otw nak beli rumah...xsilap lagi 3 hari nak raya puasa..hahaha nak tau skincare tuh serasi ke tak kan..cuba guna dlu..muka awak makin teruk ke makin better?? tapi i notice that letak krim kunyit dia dekat jerawat memang kecutt hilang semuaa..tu pertama kali letak tau..since that shawal memang nampak lah shawal serasi gila pakai tati skincare ;-) walhal before this dah try macam2 still tak okay pon..tak pakai apa2 pon sama jugak keluar sadisss so untuk gegadis yang dah give up rawat jerawat pasir jerawat tak kisah lah i highly recommend this product! cubalah tak mahal pon sekotak around rm 70-rm 90
.
.
so macam mana rupa tati skincare ni?


FRONT VIEW


BACK VIEW

                                                                 

                                                         

MEH KENAL2 APA ITU TATI SKINCARE...


TATI skincare merupakan produk penjagaan wajah berasaskan Alpha Arbutin iaitu sejenis bahan aktif yang baru sahaja ditemui, terhasil melalui pengekstrakan tumbuh-tumbuhan. Arbutin berupaya merencatkan penghasilan enzim Ty­rosinase yang membuatkan kulit gelap akibat selaran matahari. Kerana potensi nya itu ia menjadi bahan utama pengeluar kosmetik masakini dalam menghasilkan produk berkaitan pencerahan kulit, memudarkan bintik hitam dan parut secara natural dan semulajadi.

Para penyelidik memberi jaminan 100% bahawa TATI skincare selamat dan berkesan digunakan dalam produk pencerahan tanpa kesan sampingan berbanding merkuri. Tindakbalas nya lebih cepat dan efisien berbanding asid kojic dan hidrokuinon yang memudaratkan kulit. Arbutin juga mengandungi agen antipenuaan yang membantu kulit sihat,
halus dan awet muda.

SET 5 IN 1 TATI SKINCARE :
BEAUTY SOAP CLEANSER (60ml)
NOT150200978K
– Membersihkan kotoran & pori tersumbat di wajah
– Membuang sel-sel kulit mati
– Mengecut serta mematikan jerawat
DAY CREAM (5gm)
NOT150200976K
– Melindungi kulit dpd sinaran UV yg boleh menggelapkan muka
– Berfungsi sebagai alas bedak (makeup base)
SUNBLOCK CREAM (5gm)
NOT150200977K
– Digunakan selepas memakai day cream
– Memberikan extra protection pada kulit
– Menjadikan kulit semakin gebu & glowing
NIGHT CREAM (5gm)
NOT150200975K
– Menghalus serta melembutkan kulit
– Membantu pembuangan sel kulit mati
– Mengekalkan kelembapan kulit
– Menghilangkan kedutan & garis2 halus
– Mengecilkan liang pori yang terbuka
– Mencerahkan kulit tnpa berlaku pengelupasan
– Menaikkan seri wajah
TREATMENT CREAM (5gm)
NOT150200974K
– Mengecutkan jerawat baru + lama
– Menyingkirkan jeragat, whitehead & blackhead
– Memudarkan serta menghilangkan parut
– Membantu pencerahan berganda
– Melicin & menyerikan kulit muka


CARA PENGGUNAAN :-

  • Siang hari
  • 1. Cuci muka menggunakan " cleanser "
  • - tuang sedikit di telapak tangan...buat buih cuci muka sekejap je jgn lama2 ckp dlm 30 saat.
  • 2. Toner (jika ada)
  • - dua atau 3 titik, usap secara perlahan ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 3. Serum (jika ada)
  • - satu atau dua pam di telapak tangan. Usap secara perlahan ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 4. Sunblock
  • 5. Day cream
  • 6. Foundation (jika ada)
  • Malam hari
  • 1. Cuci muka menggunakan " cleanser "
  • - tuang sedikit di telapak tangan...buat buih cuci muka sekejap je jgn lama2 ckp dlm 30 saat.
  • 2. Toner (jika ada)
  • - dua atau 3 titik, usap secara perlahan ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 3. Serum (jika ada)
  • - satu atau dua pam di telapak tangan. Usap secara perlaha ke seluruh wajah dari bawah ke atas.
  • 4. Night cream
  • 5. Treatment cream
  • Peringatan
  • * setiap cream disapu memadai nipis2 sahaja. 
  • * mencuci muka cairan hendaklah tidak terlalu banyak dan cuci tidak terlalu lama
  • * serum digunakan selepas 2 minggu penggunaan basic set.
  • * rehat muka selama 7 hari dari skincare sebelum guna rangkaian produk tati skincare.


KEISTIMEWAAN TATI SKINCARE :-
  • Menghilangkan jeragat dan pigmentasi
  • Menghapuskan jerawat dan parut
  • Mencegah whitehead / blackhead
  • Mensekata dan mencerahkan tona kulit
  • Membuang sel2 kulit mati dan mengatasi kulit berminyak
  • Mencerahkan warna kulit, menjadikannya gebu dan mulus
  • Melembab, menghalus dan mengecilkan liang pori
  • Menghilangkan kedutan halus dan menganjalkan kulit
  • Membuatkan kulit muka nampak bercahaya dan awet muda
  • Kulit lebih berseri dan glowing semulajadi
  • Tanpa penggelupasan
  • Tanpa hyroquinon
  • Perubahan kulit muka boleh dilihat dalam masa 7 hari sahaja!

Tapi kan kalau set awak dah habes nak beli y loose bekas besar pon boleh ada jual 

cleanser 100 ml

serum 20 ml

day cream 10g 

treatment cream 10g

night cream 10g

foundation 


serum original kaler brown gold 
KELEBIHAN GLOW WHITE COLLAGEN SERUM TATI SKINCARE :-
  • Mempercepatkan Proses Pencerahan Sehingga 3x Ganda
  • Menghilangkan Jerawat Dan Parut Jeragat
  • Mengurangkan Kedutan Menghilangkan Jeragat
  • Menghalang Proses Melanin Yang Boleh Mengakibatkan Jeragat
  • Menjadikan Tona Kulit Lebih Sekata Dan Menghalang Dari Pigmentasi
  • Menegangkan Kulit, Menjadikan Kulit Lebih Lembut Dan Berseri
  • Kulit Muka Akan Kelihatan Awet Muda Seawal 7 Hari
CARA GUNA GLOW WHITE COLLAGEN SERUM TATI SKINCARE :-
Apply after cleansing and before apply night and treatment cream





okay i know TATI ni memang banyak jual merata2 tapi please ambil peringatan, shawal ada tanya pemborong y memang stokis Tati ni, dia cakap hati2 dengan tati yang jual dengan harga murah...kalau rm 70-rm 90 tuh still okay ni y kes jual rm 47 or rm 46  kebawah tuh..kami yang pemborong pon dapat harga HQ TATI SELARASKAN RM 45/per box untuk 100 box yang kami restock... tak kan kami nak jual rm 46 jerrr untung rm 1? dah tu kos  minyak angkut barang upah pekerja lagi?? memang tak nafikan ada kilang di thailand y copy sebijik packaging tati and jual dekat malaysia..so ramai jugak yang nak harga murah main beli je entah dari siapa2

ingat yerr kalian shawal tak nak uols entah beli dekat siapa then bila pkai muka teruk...makesure produk tati y u beli original..lagi 1 buat masa sekarang nak tahu ori ke tak ori cium baru sunblock n krim siang dia..sunblock tati bau dia sgt sedap wangi macam vanilla..krim siang dia pon wangi mcm bedak jasmine...krim malam pon sila lah check kalau bau lain macam ja fake lah..selalu orang y dah pernah guna tati tau bezakan krim tati yang sebenar...atau nak lebih percaya beli dekat orang y memang pakai tati..sebb takkan lah dia nak tipu kan kalau dia sendiri guna krim tuh.

tati ada kmm tak?? ada sayangs..selamat digunakan dekat entry diatas tuh ada senarai no kkm tati 

BERMINAT NAK DAPATKAN TATI SKINCARE ORIGINAL?? 
WHASSAP SHAWAL 011-12736727
WHASSAP SHAWAL 011-12736727
WHASSAP SHAWAL 011-12736727

PRICE CAN BE NEGOTIATED  YANG PENTING ORIGINAL FOR SURE!!









3 ulasan:

  1. New packaging sabun ada kotak ka??? Pls reply..nk tau sgt information

    BalasPadam
  2. Kalau lepas pakai tati but muka ade mcm tompok2 putih tu bahaya tak?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...