Isnin, 14 Mei 2018

Review: Nanguang Whitening Drip

Assalamualaikum semua,

Im back again...kali ni shawal nak share satu review pasal whitening injection from Taiwan. Rasanya ni baru lagi dulu populer sangat cindella kan. Have you ever heard about Nanguang or Nankuang?

Image result for nanguang testimoni

Haa macam ni lah rupanya, harga loose set sekitar rm 350-450 keatas..full set cecah seribu lebih. Dikatakan kesan pemutihan seawal pertama kali drip lebih bagus daripada cindella. Nanguang origin company from Taiwan. Serius item dia sangat banyak uols.. some of dripper kadang2 tak nak amek upah drip nanguang sebab lama nak tunggu customer habes drip and nak habeskan kesemua tu dripper kena jab berkali2 dalam air saline. Memang leceh.

 Sedikit info fungsi dose Nanguang untuk uols faham:

1. PanNobel 【】 诺贝尔 20ml
kolagen @produce, pembaikan kerosakan UV pada kulit, melanin.
2. Lisamin 【止血 明】 5ml
@cut off pembentukan radiasi ultraungu. Memperbaiki dan mencegah pemendapan pigmen kulit.
3. Thioccan 【】 保肝 5mlx2
@Help Hati detoksifikasi, mengurangkan kerosakan kulit yang disebabkan dengan usia dan menjana kulit baru, menjadikan kulit lembap.
4. Cebonin 【循 必 利】 5ml
@Scavenger Radikal bebas, menggalakkan peredaran vaskular periferal, meningkatkan metabolisme, anti-penuaan.
5. Copolamin-B12 【高 补 那 命 B12】 20ml
@Fatigue, Mengekalkan pelinciran kulit yang sihat, penampilan ditangguhkan kedut.
6. Soragen-S 【治 敏 健】 20ml
@There Adalah bahan-bahan anti-radang, jadi selepas digunakan, kulit tidak sensitif, ekzema bertambah baik.
7. Kinpomin 【贝 力 多】 50ml
@The Enzim antioksidan yang paling penting dalam sel-sel manusia enzim antioksidan ..Intracellular, boleh memberikan fungsi dan radikal bebas, 100% perencatan keupayaan melanin.
8. Ancare 【舒 得 清】 3ml
@ Import Jepun ini bahan-bahan mentah yang dihasilkan dipertingkatkan suplemen antioksidan Kinpomin & Ancare peningkatan kandungan glutathione
9. Aminogen-X 【安 命 活 源】 250ml
imuniti @Enhance; pembakaran lemak; menggalakkan metabolisme, penghapusan edema, untuk membantu mengurangkan berat badan


Recommended Dosage : 
Intravenous IV Infusion (Drip). Once a month. (*depends to your body metabolism). 
Then can reduce the dosage to 1 injection every a month for maintainance. 
However, fga doctor’s advice is needed if you wish to know regarding the dosage

NOT SUITABLE FOR
Pregnant woman and breastfeeding
Injection on women period
Allergy to vitamin (any kind)
Patient with cardiovascular problem

PRACTICAL ADVICE
Drink 2-3 liters of water a day
Avoid the consumption of beverages,especially coffee, seafood and alcohol

okay first of all, shawal share pasal ni sebab rasa bertanggungjawab nak sedarkan uols bahayanya whitening drip nama Nanguang ni. Sebab as far as I know it really high dose, that why just sekali je drip per month. Shawal google jugak tak banyak info pasal nanguang. Kebanyakkannya lebih kepada selling and most of testimoni pon rasanya copy paste. Sharing ni from facebook Khairul Yoi: Ambillah pengajaran ni suatu yang positif demi kesedaran kita semua. Bukan nak tutup periuk nasi, tapi kalau dah sakit merana badan yang susahnya kita juga.. seller akan lepas tangan tak nak bertanggungjawab. so open up your mind and wake up please sayangku!

sila baca gambar yang shawal share ni ya satu per satu..kalau uols nak try jugak, terpulang any risk you bear by yourself!

Sumber: Facebook Page Khairul Yoi
Mangsa Whitening Drip
Credit to : Nuramaleman , Nana Zainudin
Abah dah pesan banyak kali betapa bahayanya whitening drip ni. Selagi tak kena batang lemak sendiri, selagi tu la ada alasan "aku pakai ok je tak mampos pon".
Bitches, listen. Benda ni kalau antibody badan kau jenis yang cepat react dengan benda asing, on the spot kau akan kena. Tapi klau badan yang jenis lambat tunjuk tanda2 berbahaya, boleh jadi buah pinggang, hati, jantung smua tengah barai slow2. Sampai bila nak jadi bodoh duk makan hasutan seller? Diorang bukan doktor. Yang korang gi caya apakebabi?
Slalunya orang mengadu kes2 macam ni, sekor pon founder atau seller takkan bertanggungjawab. Last2 kau sakit la sorang2. Kais la duit nak bayar doktor pakar untuk betulkan balik korang punya mess. Bila jadi macam ni taubat pon tak guna, kesihatan dah barai, dulu waktu sihat kau tak reti jaga. Dah sakit baru menyesal. Smoga korang ambil pengajaran, dan doakan beliau cepat sembuh. Bukan smua orang mampu kongsi zaman bodoh sendiri ngan smua orang. Ni dah ada yang bukak cerita, tolong la ambil pengajaran.


No automatic alt text available.

Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: one or more people and text
Image may contain: text

Image may contain: text
Image may contain: one or more people and text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: text
Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

Image may contain: text

baca dah hadamkan banyak kali ya, uols cuba pikir kalau hati and ginjal uols rosak sebab supplement and whitening drip yang tak pasti keselamatannya terhadap body uols? tak ke menyusahkan dir sendiri? Pasal Ozone treatment yang dekat Damansara tu and dulu2 dia promote Uqasha senrose buat treatment tu yang dapat kulit pinkish2 tuh kan now dah tak ada dah lagi kedai tu.. dengar citer kena serbu sebab tak ada medical certificate. Honestly I pernah buat kot, sebab terpengaruh tengok kulit Uqasha tapi hampeh tak ada pon result kebabom..melayang rm 600 macam tu je sekali treatment.. 
hahahahah Pasal Nanguang ni shawal ada kenal jugak membe yang buat, jujur result yang dia dapat sekali drip tu tak seperti yang digembar gemburkan..muka still tak flawless, kulit tak ada lah putih cam snow white..jerawat pon still ada. Tapi satu je laa, uols nak tau produk ni bagus ke tak, tengok orang yang jual tu dia putih ke tidak? kalau setiap kali cod, laki dia yang hantar or runner.. default pon gambar orang lain and cara reply pon macam elak2 nak jumpa face to face. mesti ada something wrong.. dorang jual sebb profit je bukan sebab produk tu betul2 berkesan and bagus sangat. Bila apa2 jadi dekat korang dorang akan lepas tangan. yelah siapa yang nak buta2 tanggung bil hospital orang lain? untung niaga pon belum cukop nak cover bill hospital sendiri inikan orang lain.

hmm pikir-pikirkanlah ye..ada ke yang drip nanguang okay? kalau okay share comment ya hahahha kot yang putih melepak macam snow white? macam datin paduka iena azman tu? hahahaha level dia main nexentury y rm 8K full set tu kott.. founder2 produk kecantikan tu pon kalau putih melepak tu sebab injection. founder dari belah pantai timur selalunya putih melepak sebb dorang wat treatment dekat thailand. sebab tu pondan thailand bersepah2 kulit cantik kalah kita perempuan tulen.. ada yang pergi vietnam juga sebab dekat sana aesthetic ni memang terkenal.. nak lagi power gi Korea Selatan terus! memang the best aesthetic industry in the world! retis hollywood pon banyak buat dekat sana tapi uols sediakan je laa duit..ada duit semua boleh. okay lah nanti sambung lagi.

Semoga dengan kerajaan baru malaysia ini kita semua rakyat Malaysia terbuka minda. thanks for reading. 

Regards,
Shawal Arabella
-xoxo-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...